четвъртък, 20 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  11920 прочитания

  Стаж във финансовия отдел на Paysafe: Научете повече от Иван Петров, Global Process Owner

  Програмата е подходяща за студенти по счетоводство, финанси, МИО и други икономически специалности
  13 май 2024, 11:27 a+ a- a

  Иван Петров, Global Process Owner, Accounts Payable в Paysafe. Снимка: Личен архив

  В рубриката „Стаж в...“ компаниите разказват за своите актуални стажантски програми, а младежи, които са преминали стаж в предходни издания, споделят своите лични впечатления.

  Как протича стажът във финансовия отдел на технологичната компания Paysafe, научете от Иван Петров - Global Process Owner, Accounts Payable в Paysafe. Запознайте се и с Александър Ганов и Василена Вачкова - Младши Финансови Специалисти, и вижте какво споделят за своето преживяване като стажанти в компанията.

  Иван, какво Ви мотивира да създадете стажантска програма?
  Основната ни идея за създаването на стажантска програма във финансовия ни отдел е да дадем възможност на млади професионалисти и студенти да започнат своето развитие по специалността си. По този начин те могат да придобият практически умения и да реализират натрупаните до момента теоретични знания от университета.

  За кого е подходяща и в кои екипи ще приемате стажанти?
  Програмата е подходяща за студенти по счетоводство, финанси, МИО и други икономически специалности. Имаме различни екипи, в които приемаме стажанти всяка година. Всеки от екипите изпълнява различни финансово-счетоводни операции. Самата програма е част от нашия централизиран финансов отдел – Global Business Services (GBS Finance).

  Кои са критериите, на които държите най-много при подбора? Трябва ли кандидатите да имат завършен определен курс, или да изучават определени специалности?
  Стремим се да привличаме най-вече студенти, които са минимум трети курс, но неведнъж сме назначавали и такива от втори. Специалностите, на които наблягаме, са счетоводство, финанси, МИО, както и други подобни с икономическа насоченост. По време на стажантската програма се прилага на практика голяма част от теорията, която се изучава от студентите. Друг важен критерий е и доброто владеене на английски език.

  В какви направления ще могат да се развиват стажантите?
  Имаме няколко различни отдела във финанси, например отдел по разплащания към доставчици, отдел по равнения на банкови сметки, отдел по управленско счетоводство и др. Стажантите могат да се развиват в някоя от изброените, като след време им се дава възможност за смяна на екипа, за да могат да научат различни аспекти на счетоводството и финансовите операции. 

  Как ще се формализират отношенията със стажантите? Програмата платена ли е?
  Програмата е платена и  всеки стажант работи с личен ментор, който го въвежда в работната среда. Напътства го по отношение на задачите, които се очаква да изпълни по време на програмата. Имаме и набор от различни обучения в първите месеци като бизнес комуникация, различни финансови или счетоводни обучения; обучения на теми, свързани с вземането на решения в бизнес среда; анализиране на отчети и резултати и много други. 

  Василена Вачкова

  Junior Financial Specialist

  По време на стажа ми в Paysafe, придобих ценни умения и опит във финтех индустрията, които значително допринесоха за професионалното ми развитие. Запознах се с умни и целеустремени хора, от които попивах знания и попаднах в екип, който работи като добре смазана машина. Благодарение на компанията станах по-уверена в своите способности и започнах да се изкачвам по стълбичката на успеха, тъй като Paysafe ми даде възможността да продължа кариерното си развитие.

  Винаги ще помня Paysafe не само като първото ми работно място, но и като компаса, който ми показа правилната посока към успеха! 

  Колко време продължава тя? Обикновено колко души могат да се включат в програмата?
  Програмата продължава шест месеца. След успешното ѝ завършване стажантите имат възможност за продължаване на кариерата си при нас като Младши Финансови Специалисти.

  Тази година имаме открити осем стажантски позиции. Стремим се да наемаме възможно най-много стажанти, тъй като искаме да даваме възможност на повече млади кадри да се развиват в реална бизнес среда.

  Какви са стъпките за подбор? Какво могат да очакват кандидатите?
  Стъпките на подбор са стандартни. Кандидатите ни пращат своята автобиография, след което следва онлайн интервю,  водено от различни ръководители от отделите по финанси и човешки ресурси. Кандидатите могат да очакват безпристрастен процес на подбор от наша страна, както и навременна обратна връзка.

  Александър Ганов

  Junior Financial Specialist

  Стажантската програма ми предостави възможност да работя в екип със специалисти в индустрията и да прилагам теоретичните знания в реални ситуации. Получих възможност да работя по различни проекти, които ми помогнаха да развия аналитичните си умения, както и да се запозная със сложните процеси в областта на финансите. Най-вълнуващото за мен беше да видя как това, което научих в университета, се превръща в конкретни задачи и решения в реалния бизнес свят.

  Препоръчвам на бъдещи стажанти да бъдат отворени към нови идеи и да участват активно във всички предоставени възможности за обучение и развитие. Важно е да бъдат внимателни към детайлите и да демонстрират аналитично мислене спрямо решаването на казуси в дневната работа. Също така да не се притесняват да задават въпроси и да търсят обратна връзка от менторите си, за да се усъвършенстват постоянно. В заключение бих добавил да бъдат готови да поемат отговорност и да работят в екип, тъй като това е ключът за успешното развитие на кариерата им в бъдеще.

  За много от бъдещите Ви стажанти Вие може да сте първи работодател. Какъв съвет бихте дали на кандидатите, на които им предстои интервю за стажантската програма?
  Бих ги посъветвал да не се притесняват от интервюто, но и да преговорят основни счетоводни принципи преди него, както и могат да се аргументират защо наистина биха искали да започнат работа при нас. 

  Какви са плановете на компанията в бъдеще и каква роля играе стажантската Ви програма?
  Плановете ни са да разширим цялостно обхвата на финансовия отдел в България и стажантската програма играе важна роля. Със сигурност ще продължим с тази ежегодна инициатива, като това ще даде възможност на все повече млади и амбициозни хора да се развиват в тази сфера и да градят своята кариера при нас и занапред. 

  Вижте по какви проекти работи Paysafe

  Вижте профила и актуалните позиции за работа и стаж на Paysafe Bulgaria EOOD в JOBS.bg

   

  ВИЖТЕ ОЩЕ от рубриката СТАЖ В...

  Стаж в Progress: Научете повече от Верина Лефтерова, Recruitment Marketing Lead
  Стаж в Nasekomo: Научете повече от Весела Георгиева - HR Мениджър
  Стаж в Електрохолд: Научете повече от Ваня Траянова и Таня Чиренска от HR екипа
  Стаж в DataArt България: Научете повече от Елисавета Павлова, HR мениджър

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Рая Назарян беше избрана за председател на 50-ото Народно събрание
  Тя бе издигната от парламентарната група на ГЕРБ-СДС
  преди 5 часа
  ETHSofia обяви лектори и награден фонд от $10 000
  Организаторите на събитието си сътрудничат с УНСС и SoftUni
  преди 7 часа
  „България Еър“ с директни полети от Варна до Прага и Франкфурт
  Те стартират от 23 юни и 6 юли и ще бъдат изпълнявани два пъти седмично
  преди 9 часа
  Amazon инвестира €10 млрд. за разширяване на облачните си услуги и логистика в Германия
  По-голямата част от средствата ще бъдат използвани до 2026 г. за разширяване на облачната инфраструктура на AWS
  преди 1 ден
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти