неделя, 25 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1296 прочитания

  Зелената трансформация не само е възможна, но и изпълнима

  Какво да очакваме и с какво ще е полезен форумът Be Renewable 2023, разказва инж. д-р Веселин Тодоров, председател и учредител на Сдружение „Соларна академия – България“
  26 септември 2023, 10:46 a+ a- a

  Д-р инж. Веселин Тодоров е основател на ВВТ Инженеринг ООД, председател и учредител на Сдружение „Соларна академия – България“. Той има интереси, фокусирани в областта на възобновяемата енергия, както и изследване на нови и нововъзникващи технологии в енергийния сектор. Освен това проявява голям интерес към интегрирането на възобновяеми енергийни източници с електрическата мрежа, системите за съхранение на енергия и интелигентните мрежови технологии. Неговите изследвания в тези области имат за цел да допринесат за напредъка на индустрията на възобновяемата енергия и разработването на устойчиви решения. Д-р инж. Тодоров участва в инициативи за актуализация на законодателството по въпросите, свързани с енергетиката и енергията от възобновяеми източници. Той е желан лектор в различни семинари и конференции, водил е различни обучения, свързани с възобновяема енергия и има опит като преподавател в Минно-геоложкия университет, катедра „Електроснабдяване и електрообзавеждане“.

  Какво можем да очакваме на Be Renewable 2023?
  На Be Renewable 2023 можем да очакваме стимулираща и иновативна среда, в която ползотворни дискусии ще бъдат основата за раждане на нови идеи. На събитието ще присъстват експерти, индустриални лидери и ентусиазирани иноватори, които ще обменят знания и опит в областта на възобновяемата енергия и устойчивите технологии. Очакваме да видим представяне на последните постижения в сферата на възобновяемата енергия, както и дискусии по важни теми, свързани с бъдещето на устойчивата енергетика. Be Renewable 2023 ще бъде място за вдъхновение и сътрудничество, където участниците ще имат възможността да се запознаят с най-новите иновации и да сътрудничат за намирането на решения, които ще насърчат прехода към по-зелено и устойчиво бъдеще.


  Защо решихте да организирате такъв форум?
  Решението да организираме този форум идва с желанието да споделим добри практики и успешни примери за зелена трансформация както в България, така и в други страни. Ние вярваме, че промяната към устойчив и екологично отговорен начин на живот и работа е не само възможна, но и необходима за бъдещето на нашата планета и нашето общество. Чрез този форум, искаме да покажем, че такава трансформация не само е възможна, но и изпълнима, и да представим успешни примери и решения, които вече се прилагат.
  Този форум ще бъде полезен, защото ще предостави вдъхновение и увереност на участниците, като ще им даде възможност да видят, че много хора и организации вече работят активно за опазване на околната среда и промяна към по-устойчив начин на живот. Той ще отговори на много въпроси и съмнения, които хората имат по отношение на зелената трансформация и ще предостави конкретни насоки и ресурси за този път. Форумът също така ще насочи вниманието към важните аспекти на устойчивостта и ще насърчи нов начин на мислене, който е необходим за доброто бъдеще на нашия свят.

  Кой и как може да вземе участие в събитието?
  Всеки, който желае да вземе участие в нашето събитие, е добре дошъл и участието е напълно безплатно. Ние насърчаваме активното участие на всички, които имат интерес и ангажимент към енергийната трансформация на България и по-широко – към устойчивия начин на живот. Няма ограничения по отношение на професионален статус, опит или образование. Всеки, който има желание да сподели добър пример, да научи повече за зелената трансформация и да се включи активно в дискусиите и инициативите на събитието, е добре дошъл.

  За кого ще е най-полезен форумът?
  Форумът ще бъде най-полезен за предприемачите и компаниите, които развиват бизнес в сектора на зелената енергия и електромобилността. Те ще имат възможността да научат за последните тенденции, иновации и успешни практики в този сектор, както и да се свържат с потенциални партньори и клиенти.
  Освен това форумът ще бъде от полза за самите потребители на зелената енергия и електромобилите, тъй като те ще получат информация и насоки за това как да използват тези технологии и услуги в ежедневния си живот, как да намалят своя екологичен отпечатък и как да се възползват от предимствата на устойчивия начин на живот.
  Инвеститорите също ще извлекат полза от форума, тъй като ще имат възможност да се запознаят с инвестиционните възможности в областта на зелената енергия и да получат информация за развитието на този сектор в България и чужбина.

  Какви резултати очаквате от форума?
  От форума очакваме множество важни резултати, които могат да спомогнат за зелената трансформация и устойчивото бъдеще на България. Един от най-големите резултати, които се надяваме да постигнем, е сплотяването на обществото, експертите и политиците около идеята за зелена трансформация. Чрез събирането на хора с различни гледни точки и компетенции ние можем да създадем обединен фронт за прилагане на иновативни и устойчиви решения.
  Очакваме също така, че форумът ще допринесе за информираността на участниците и обществото като цяло. Чрез споделяне на знания, опит и добри практики ние ще насърчим разпространението на информация за зелената енергия и екологичните технологии. Това може да подпомогне възприемането на устойчивите начини на живот и работа като стандарт.

  Кое е най-важното нещо според Вас за осъществяването на „енергийната еволюция“ в България?
  Според мен най-важното нещо за осъществяването на енергийната еволюция в България е наличието на конкретна стратегия за зелена енергия и устойчивост. Тази стратегия трябва да бъде изготвена с ясни цели и мерки, която да бъде първо на хартия, а след това да бъде внедрена с конкретни планове за действие по различни отрасли. Тя трябва да предоставя рамката и насоките за развитието на зелената енергия в страната и да определи приоритетите за инвестиции и дейности.
  Освен това, важно е тази стратегия да се следва последователно и да не зависи от смяната на правителствата. Непрекъснатото изменение на политическите приоритети може да доведе до разхищение на разходите и незавършени проекти, което е вредно както за икономиката, така и за околната среда.
  Има и други важни аспекти, които трябва да бъдат взети под внимание. Информираността на гражданите и бизнес сектора е от съществено значение. Трябва да направим така, че хората да имат достъп до достоверна информация за ползите и възможностите, които идват с енергийната трансформация.
  Въвеждането на минимални стандарти при изграждане на зелени енергийни проекти е също от решаващо значение. Тези стандарти трябва да гарантират сигурността и качеството на трансформацията, както и да поддържат стабилността на енергийния сектор.
  За да постигнем успешна енергийна еволюция в България, трябва да имаме ясна стратегия, информирани граждани и бизнеси, и поне минимални стандарти за качество и сигурност.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Nvidia стана 4-тата най-голяма компания в света
  Пазарната капитализация на производителя на чипове достигна $1,96 трилиона
  преди 1 ден
  ЕС прие 13-и пакет от санкции срещу Русия
  За първи път се налагат санкции на китайски фирми, които помагат на Кремъл
  преди 1 ден
  преди 1 ден
  Над 120 BILLA магазина ще имат каси на самообслужване до края на 2024
  Веригата започва да въвежда в обектите си хибридния модел на плащане още през 2020
  преди 1 ден
  МОН: Над 156 хиляди ученици се обучават в професионални паралелки
  Националната търговско-банкова гимназия е училището с най-много учебни предприятия в света
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Colliers: Хибридният модел на работа ще се запази и тази година
  Развитието на споделени работни места вероятно ще се ускори през 2024, сочи доклад на компанията