понеделник, 02 октомври 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1513 прочитания

  Готови ли сме в България за технологиите на бъдещето, изкуствения интелект и ChatGPT?

  Вижте коментарите на предприемачи и професионалисти от различни сектори в България, които участваха във форума Sales Club Conference 2023
  16 май 2023, 16:09 a+ a- a

  Снимка: Economy.bg

  Готови ли сме в България за изкуствения интелект, ChatGPT и другите технологии на бъдещето?  Прилагаме ли ги, как и къде? Какви са заплахите и новите възможности? Кои са ключовите въпроси пред държавата и компаниите и защо е важно да се адаптираме към новостите? Тези и други въпроси, свързани с технологиите на бъдещето обсъдиха български експерти и предприемачи, които участваха в Sales Club Conference 2023.  Форумът се проведе на 12 май в София. Организатори са българската технологична компания Codexio и дигиталната агенция SFC. Темата на второто издание  беше „Oт криза в криза? Tрансформация и адаптация на бизнеса”. 

  В панела „Технологии на бъдещето“ участие взеха Елица Стоилова (Umni.bg), Светлозар Стоилков (Schneider Electric), Мирослав Ризов (Schneider Electric), Георги Грозданов (Festo), Вихрен Славчев (Мнемоника), и Георги Кандев (Ringostat Bulgaria). Вижте какво коментираха по актуалните за бизнеса теми и въпроси, свързани с напредъка на изкуствения интелект.

  Как OpenAI и навлизането на ChatGPT ще повлияят на ИТ сектора и работата на програмистите? За какво трябва да се подготвят компаниите? Вижте във видеото: 

   

  AI заплахите и възможностите. Трябва ли да се страхуваме от ChatGPT и до какво води страхът? А какви са новите перспективи и възможности? Вижте във видеото: 

   

  Кой е ключовият въпрос, който стои пред държавата и компаниите с навлизането на автоматизацията и изкуствения интелект? Готови ли сме да инвестираме в преквалификация на персонала? Вижте във видеото: 

   

  Приложим ли е при всички компании изкуственият интелект и защо е важно бизнесите да се адаптират към новостите? Какви компании и от кои сектори в България се насочват към него и какви са ползите? Вижте във видеото: 

   

  Защо автоматизацията, подсилената от AI роботизация и свързаността са бъдещето, как променят и ще променят живота ни? Вижте във видеото: 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  29 септември 2023, 16:02
  Инфлацията в Еврозоната падна до най-ниското си ниво от 2 години насам
  Показателят се увеличава с най-бавното темпо от края на 2021 г.
  29 септември 2023, 14:48
  България е привлякла €80 млн. по програма Хоризонт Евопа
  За 2 години български учени, изследователи и бизнес партньори са участвали в 214 проекта по програмата
  29 септември 2023, 12:21
  Открит бе първия етап от фотоволтаичния парк на „Каменица“ АД в Хасково
  Съоръжението е последната най-голяма инвестиция на компанията в посока устойчиво развитие и е първото в подобен мащаб за Molson Coors на глобално ниво
  29 септември 2023, 09:41
  За девета поредна година Лидл България посреща ученици за дуално обучение
  Те ще се обучават за професиите Икономист и Спедитор-логистик
  29 септември 2023, 09:16
  НС прие промени в Закона за защита на подаващите сигнали служители
  Приемането на законопроекта е част от Плана за възстановяване и устойчивост