петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1742 прочитания

    За разликата между равенство и справедливост

    Томаш Лауко, главен изпълнителен директор на Publicis Groupe ЦИЕ, разказва за инициативата на групата за пълно равенство между половете
    06 април 2023, 13:45 a+ a- a

    Като главен изпълнителен директор за Централна и Източна Европа (ЦИЕ) в Publicis Groupe, Томаш Лауко ръководи операциите на Publicis Groupe на 14 пазара в региона на ЦИЕ. Преди това той е главен оперативен директор (COO) на Publicis Groupe Северна и Централна Европа, където отговаря за развитието на предлагането на конкурентни продукти в региона и оперативната настройка за стимулиране на печеливш растеж. Томаш започва кариерата си като клиент в Société Générale в Чехия. Той се присъединява към Publicis Groupe през 2009 г. чрез Zenith media, когато е привлечен да ръководи дигиталното и бизнес развитие в ЦИЕ, осъществявайки партньорства с компании като Facebook, Google, Adform или Gemius, наред с други. Той бързо се издига в йерархията, за да поеме лидерски отговорности за пазарите, преди да стане главен оперативен директор на Publicis Groupe Северна и Централна Европа. (Снимка: Publicis Groupe)

    През март Publicis Groupe ЦИЕ стартира едногодишна инициатива за пълно равенство между половете. Защо точно в този регион, какви резултати очакват, към кого е насочена и каква е разликата между равенство и справедливост, разказва Томаш Лауко, главен изпълнителен директор на Publicis Groupe ЦИЕ.

    Защо тази инициатива е необходима точно сега?
    Това е тема, за която мислим и работим неуморно още от оформянето на структурата на Publicis Groupe ЦИЕ преди 2 години. С тазгодишната тема за Международния ден на жената, #EmbraceEquity, ние усещаме, че сега е точният момент официално да лансираме тази инициатива и да се обединим на регионално ниво, за да станем двигател на видими резултати за равенство между половете.

    Защо именно в региона на Централна и Източна Европа?
    Защо не? Това е инициатива на Publicis Groupe ЦИЕ и ние вярваме, че влиянието, което имаме, обединявайки пазарите си, е изключително силно. Заедно разполагаме с всичко необходимо, за да постигнем истинско припознаване на равенството между половете.

    Как изглежда равенството между половете в останалата част от Publicis?
    От голямо значение е да подчертаем голямата разлика между справедливост и равенство. Важно е и да осъзнаем защо наличието на равенство просто вече не е достатъчно. Тази нова инициатива цели да помогне на екипите ни да разберат това, за да споделят полезна обратна връзка за работата, която вършим в посока подобряване на нашето статукво.

    Какво е съотношението между мъже и жени по отношение на ръководните кадри в групата?
    Най-скорошният доклад на Publicis Groupe, базиран на данни от 2021 г. (данните от 2022 г. все още се анализират), показва, че:
    • жените на ключови лидерски позиции са 41,1%;
    • жените с позиция „генерален изпълнителен директор“ са 40%.
    Въз основа на обявените наскоро годишни резултати за 2022 г. целта на Publicis Groupe е да има 45% жени на ключови лидерски позиции до 2025 г. с точка на преход от 42% до 2022 г. и да стане реалност.

    Какво ще представлява поредицата Lioness?
    Форматът на поредицата ще се развива и променя с времето. Ще дадем силен старт на този проект със серия от интервюта във формат „Въпроси и отговори“, където всяка от дамите ще разкаже своята история. С времето поредицата може да придобие нови и различни форми на съдържание.

    Тези истории към кого са насочени?
    Хората, на които най-вече искаме да представим поредицата Lioness, са нашите служители.

    Какви резултати очаквате от програмата?
    Паралелно с припознаване на инициативата за равенство между половете поредицата Lioness ще даде силна подкрепа на жени лидери и таланти. В Publicis Groupe ЦИЕ искаме да вдъхновим новото поколение талантливи дами, като ги запознаем със силни жени, модели на подражание, които са двигатели на промяна и лидери в индустрията. По този начини искаме да подсигурим стабилна представа за професионалния потенциал и възможности на всяка една от тях.

    Каква е разликата между равенство и справедливост?
    Това е един много добър въпрос :). Равенство означава да предоставяме на всеки човек или група от хора еднакви ресурси или възможности. Справедливостта изразява способността ни да разпознаваме различните обстоятелства на всеки човек и на база това знание да намираме точните ресурси и възможности, които са му необходими, за да постигне равенство с останалите.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 10 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство