четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3148 прочитания

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Центърът за интелигенти операции на Accenture в България

    За проектите, екипите и технологиите разказва Красимир Кръстев - Ръководител Проекти в Центъра за интелигентни операции на Accenture в България
    30 март 2023, 12:40 a+ a- a

    Красимир Кръстев - Ръководител Проекти в Центъра за интелигентни операции на Accenture в България. Снимка:  Accenture

    ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота.

    По какви проекти работи Центърът за интелигенти операции на Accenture в България, разказва Красимир Кръстев - Ръководител Проекти.

    Аксенчър е водеща международна компания, която предоставя широк спектър от услуги за клиенти от над 40 индустрии със 738 000+ служители в над 200 локации по света. У нас компанията присъства в пет града и има над 1100 човека, разпределени в две основни звена – Център за интелигентни операции и Технологично звено. 

    Красимир Кръстев работи от 4 години в компанията и се занимава с управлението на големи глобални проекти и екипите, които работят по тях. Завършил е Националната търговско-банкова гимназия в София и Университета за национално и световно стопанство със специалност „Икономика“. Има богат опит като мениджър продажби в различни индустрии.

    Разкажете ни кой е основният проект/продукт или ключовите проекти/продукти, по които работят екипите в България.
    Първо, бих искал да започна с няколко думи за Центърa за интелигентни операции на Accenture у нас и какво всъщност представляват „интелигентните операции“. Нашето звено е специализирано в предлагането на бизнес услуги в сферата на застраховането, продажба на технологични решения и продукти (digital inside sales) и нормативното съответствие. Чрез т.нар. „интелигентни операции“ ние предлагаме комплексни услуги и стратегически подход за усъвършенстване на оперативните модели на функциониране в компаниите. Целта е да се стимулират иновациите, да подобряваме клиентското преживяване и да помагаме на нашите клиенти да вземат по-бързи и оптимални решения за своето бизнес развитие. 

    Въпреки че не разработваме технологични решения, все пак имаме проекти и клиенти, които са пряко свързани с ИТ сферата. Това изисква опит и добро познаване на индустрията и пазара, тъй като департаментът ни за продажба на технологични решения и продукти обслужва едни от най-големите ИТ компании. 

    В момента работим по два нови проекта, които са именно за такъв клиент – голяма софтуерна компания. Общото между тях е, че предлагаме цялостна услуга и стратегически подход при управлението на партньорствата с други компании. И двата проекта са глобални, като Центърът за интелигентни операции в България отговаря изцяло за региона на Европа, Близкия изток и Африка (ЕМЕА). 

    Бихте ли разказали накратко за всеки от тях?
    Чрез първия проект предоставяме 360-градусова услуга за нашия клиент, която включва както по-класически (реактивен) съпорт, така и проактивно предлагане на решения и услуги. В този проект имаме важна роля като трета страна в бизнес процесите между клиента и неговите партньори. Основната ни задача тук е да улесняваме колаборациите между тях и да допринасяме за тяхното развитие.

    Вторият проект е донякъде сходен, що се отнася до вида услуга, която предлагаме – отново имаме цялостно обслужване на клиента и неговите външни партньорства. Тук обаче сегментът е различен и говорим за работа с корпоративни споразумения с едни от най-големите компании в света. Нашата роля е да следим, да поддържаме и да подновяваме тези споразумения, като преминаваме през всички нужни стъпки от процесите. Това означава да следим сроковете и продължителността им и на база на това проактивно да се свързваме с партньорите на клиента ни и да инициираме процесите по подновяване. Най-специфичното за тези проекти е, че работим с много чувствителна информация и данни. Комуникацията ни е основно с хора на много високи позиции в големи компании.

    Колко души работят по всеки от проектите и какви специалисти са те?
    Типичното за тези проекти е, че се реализират в няколко фази, следователно предоставянето на услуги от наша страна и развитието на екипите се случва спрямо тези фази. Екипът, който работи по обслужването на комплексни продажби на технологични услуги, се състои от 30 души, като в момента сме в първата му фаза и работим с 15 колеги по него. Предстои да се включат още толкова. Вторият проект, който е свързан с по-големите партньори на нашия клиент, предвижда екип от 35 души, като в момента сме 20 колеги и предстои да се присъединят още. 

    Тъй като Центърът за интелигентни операции у нас отговаря за ЕМЕА региона, специалистите, които работят и по двата проекта владеят почти всички западноевропейски езици и арабски. Колегите ни са с богат опит в директната работа с клиенти и партньори, тъй като тяхната роля е да бъдат в постоянна комуникация с външни независими организации. Нашите екипи са трета страна в тези бизнес взаимоотношения и трябва да имат добри умения за водене на преговори, силно развити soft skills, както и да намират баланс в постигането едновременно на целите на клиента и на неговия партньор. В екипите имаме също така QA специалисти, както и такива с опит в управлението на хора – тяхната роля е да подпомагат ръководителя на екипа и функционирането на всички вътрешните екипи по тези проекти. 

    Какви технологии използвате за отделните проекти?
    Тъй като и по двата проекта работим с много чувствителна информация и данни, затова и технологиите, с които работим, са създадени от клиента специално за тези проекти. Използваме клиентски CRM системи, SharePoint, Private Power BI dashboards и редица вътрешни ресурси и системи с различна степен на конфиденциалност. 

    Как е организиран работният процес и каква е мениджмънт структурата при отделните проекти? Доколко екипите в България имат самостоятелност да вземат решения?
    Както споменах, вече и двата проекта са глобални, но Оперативното звено в България отговаря за целия ЕМЕА регион и неговите резултати. Това означава, че мениджмънтът в България взима решенията за този регион, организира и изпълнява самостоятелно работния процес и реализацията на проектите. Като структура и по двата проекта сме аз и съответните мениджъри и ръководители на екипи – всеки проект има по двама мениджъри продажби и по двама ръководители на екипи. Те са ангажирани с управлението и работата на останалите колеги. 

    Как се промени проектът/проектите през годините?
    Поради естеството на бизнеса ни всички проекти са много динамични. Обикновено клиентите ни търсят комплексни решения – нещо, което е заложено във философията на Accenture. Ние предлагаме 360-градусова стойност за нашите клиенти, именно заради това с годините те разширяват спектъра от търсени услуги. Ако преди време са се обръщали към нас за нещо конкретно, то днес постоянно допълваме и развиваме партньорствата си и проектите. Реално и двата проекта са нови и в начален етап от тяхната реализация. На база дългогодишното ни партньорство с този клиент и добрата комуникация с него постоянно допълваме услугите, които предоставяме. 

    Кои са най-големите предизвикателства при този проект или при всеки от ключовите проекти, по които работите?
    Всички големи проекти имат своите предизвикателства. Динамични са, развиват се в няколко различни фази, екипите са големи и т.н. Но може би един от най-предизвикателните моменти е това да си по средата между клиента, неговите партньори и крайния потребител. Постигането на този баланс, синхронизацията и комуникацията с всички заинтересовани страни, както и постигането на всички цели – за клиента, твоите и тези на партньора, изискват много работа, опит, добри умения и отдаденост. 

    Кои са най-големите постижения, които можете да отбележите при всеки от ключовите проекти, по които работите?
    Това, че се справяме с всички тези големи предизвикателства и печелим нови и по-големи проекти. Регулярната позитивна обратна връзка, удовлетвореността на клиентите и всички звена са най-големите постижения за нас като екипи. Това показва, че сме изградили отношения, в които клиентът търси нашите услуги и решения, защото оценява добавената стойност, която получава. Работим от дълги години с тази компания и сме имали много различни проекти. Това, че продължаваме да работим заедно и да надграждаме услугите, които предоставяме, е най-ценното за нас. 

    Какво предстои при този проект и/или отделните проекти?
    Предстоят следващите етапи от развитието на проектите и постигането на заложените цели. С началото на новата финансова година ще допълним услугите, които предлагаме на нашия клиент по тези два проекта, а с това предстои да включим още хора в екипите. Другият важен момент пред нас е да отчетем постигнатите резултати и следователно да планираме следващия период. Целта ни е да разрастваме проектите до по-високи нива и да развиваме пълния потенциал на сегментите, в които работим. 

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Accenture Bulgaria EOOD в Jobs.bg

     

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ИТ ПРОЕКТИТЕ Е БЪЛГАРИЯ:   

    Какви продукти разработва Tarya Fintech?
    По какви проекти работи Next IT Services?
    Какви продукти разработва CSoft?

    По какви проекти работи Burgiss?

    Какви продукти разработва DevOcean Solutions

    По какви проекти работи Digital Workplace екипът на Commerzbank DTC Sofia
    По какви проекти работи Антхил?

    По какви проекти работи Абалта Технолоджис?
    Какви продукти разработва iCard?

    По какви проекти работи SAP екипът на KPMG IT Service?
    По какви проекти работи Коника Минолта България?

    По какви проекти работи SoftServe в България?
    По какви проекти работи GlobalFoundries България?

    Какви продукти разработва Software AG България?
    По какви проекти работи myPOS?    
    Какви продукти разработва Uber Engineering София?
    По какви проекти работи Sciant?

    По какви проекти работи Обджект Системс Интернешънъл?
       
    По какви проекти работи Дигиталният Технологичен център на Commerzbank?
    По какви проекти работи Modern Workplace сервизната линия на DXC Technology?
    По какви проекти работи INDUSTRIA?
    По какви проекти работи Software Engineering екипът на KPMG IT Service?
    Какви продукти разработва SMSBump?
    Какви продукти разработва Treasury Intelligence Solutions?
    По какви проекти работи Деспарк?
    Какви продукти разработва Cobuilder?
    По какви проекти работи Zariba Games?
    По какви проекти работи СТАНГА?
    По какви проекти работи отделът по киберсигурност на DXC Technology България?
    По какви проекти работи SEPA Cyber Technologies?
    По какви проекти работи Accedia?
    По какви проекти работи Festo в България?
    По какви проекти работи SoftGroup?
    По какви проекти работи LimeChain?
    Какъв продукт разработва AMPECO? 
    Какви продукти разработва WPX?
    Какви продукти разработва Gtmhub?
    По какви проекти работи Региоком България?
    Какви продукти разработва „Уча.се“?
    По какви проекти работи DROXIC?
    Какви продукти разработва Delasport?
    По какви проекти работи Бош Инженеринг Център София?
    По какви проекти работи ТехноЛогика?
    По какви проекти работи Godel Technologies?
    Какви продукти разработва ICDSoft?
    Какви продукти разработва „Алтерко“?
    Какви продукти разработва OfficeRnD?
    По какви проекти работи Motion Software?
    По какви проекти работи Matrix Eastern Europe?
    По какви проекти работи Mobile Wave Solutions?
    По какви проекти работи TINQIN?
    По какви проекти работи Tek Experts?
    Какви продукти разработва TIMIFY?
    По какви проекти работи Eos Matrix?
    По какви проекти работи GemSeek?

    По какви проекти работи Milestone?
    По какви проекти работи ITGix?
    По какви проекти работи Devision?
    Какви продукти разработва Acronis?
    По какви проекти работи EPAM Systems
    По какви проекти работи KPMG ITS?
    По какви проекти работи Scalefocus?
    Какъв продукт разработва OpenTag?
    По какви проекти работи Anakatech?
    По какви проекти работи Flat Rock Technology?
    По какви проекти работи Atos Bulgaria Competency Center
    Какви продукти разработва Balkan Services?
    По какви проекти работи Нетера?
    По какви проекти работи Fourth?
    По какви продукти работи Dynamo Software?
    По какви проекти работи Мнемоника?
    По какви проекти работи Paysafe?
    Какви продукти разработва Alcatraz AI?
    Какви продукти разработва PROS?

    По какви проекти работи News UK екипът на Questers?
    По какви проекти работи Tick42?
    По какви проекти работи Grafixoft?
    По какви проекти работи Gameloft?
    Какви продукти разработва VMware?
    По какви проекти работи HeleCloud?
    Какви продукти разработва AtScale?
    По какви проекти работи Smart IT?
    Какви продукти разработва Infragistics?
    По какви проекти работи Appolica?
    По какви проекти работи Astea Solutions?
    По какви проекти работи „Сенсата Технолоджис“?
    По какви проекти работи HPE?
    По какви проекти работи Mansion?
    По какви проекти работи А1 България?

    По какви проекти работи Dreamix?
    По какви проекти работи Immedis?
    По какви проекти работи SEEBURGER?
    По какви продукти работи DIGITALL
    По какви проекти работи Енетпулс?
    Какъв продукт разработва StorPool Storage?
    По какви проекти работи Блубито?
    По какви проекти работи Модис?
    Какви продукти разработва Playtech?
    По какви проекти работи Coherent Solutions?
    Какви продукти разработва Experian?
    По какви проекти работи DHL Freight ESS?
    По какви проекти работи "Бианор Сървисиз"
    По какви проекти работи МенторМейт?
    По какви проекти работи Proxiad?
    По какви проекти работи DataArt?
    По какви проекти работи Resolute Software?
    Какви продукти разработва Progres

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 20 минути
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 1 час
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 2 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 4 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 6 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк