понеделник, 02 октомври 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2252 прочитания

  HR2HR: Елена Димова и Петя Милчева

  В новия разговор от поредицата Елена Димова - VP HR Bulgaria and Operations & Technology в Paysafe, интервюира Петя Милчева - Глобален HR Lead в Automattic
  29 март 2023, 10:06 a+ a- a

  Петя Милчева - Глобален HR Lead в Automattic (вляво), и Елена Димова - VP HR Bulgaria and Operations & Technology в Paysafe. Снимка: Economy.bg

  Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси, и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран

  В новия разговор от поредицата Елена Димова - VP HR Bulgaria and Operations & Technology в Paysafe, интервюира Петя Милчева - Глобален HR Lead в Automattic. 

  Automattic е глобална компания, която още преди ковид пандемията работи отдалечено. В интервюто Петя и Елена коментират как оперира компания в изцяло дистанционен режим, който няма нищо общо с ковид ситуацията и не произтича от нея. 

  Петя Милчева е Глобален Мениджър в Automattic и винаги е нащрек за доброто в хората, с които я среща забързаният ѝ делник. Оглавявайки ЧР екипа на отдела за онлайн търговия, Петя пътува до близки и далечни страни, за да се среща с клиенти, колеги и екипи, а обичайният работен ден през последните осем години се случва от дома ѝ. Някъде между дестинациите, разпръснати по цял свят, ежедневните ангажименти около двете ѝ малки момчета и спорта е нестихващият стремеж към баланс във всяко начинание. Баланс, който понякога тя трудно съчетава с приключенския си дух и желанието си да променя работната среда към по-добро. 

  Елена Димова е Вицепрезидент на Paysafe за HR операциите в България и стратегически HR Бизнес Партньор на функциите технологии и операции на глобално ниво. В ролята си отговаря за всичките 1400 души екип тук. Има близо 20 години опит в сферата на човешките ресурси на локални и регионални позиции. Работила е в най-различни индустрии, включително финанси и банкиране, бързооборотни стоки и тежка промишленост. Била е и консултант по човешките ресурси при набиране на персонал, ангажиране на служители, възнаграждения, проучвания на заетостта и др.

  С какво се занимава Automattic, наема ли хора и в България и какъв модел на работа прилага? Как Петя стартира кариерата си в Automattic? Какво е да работиш в Automattic и какво е различното в политиките, процесите и практиките към хората? Могат ли всички хора да се приспособят? Как е организирана HR функцията в Automattic? Вижте разговора във видеото: 

   

  Как се поддържа култура в изцяло remote среда и по какъв начин Automattic комуникира със служителите? Организират ли се срещи и колко често? Вижте разговора във видеото: 

   

  Кои са любимите HR програми на Петя? Има ли Recognition програми в Automattic и какво е различното в политиката за възнагражденията в сравнение с традиционния процес?  Какви са предизвикателствата от HR гледна точка и кои са най-често задаваните въпроси от служителите? Вижте разговора във видеото: 

   

  Промени ли ковид нещо в начина, по който работи Automattic? Какво прави компанията по отношение на Well beeing? Какво е мястото на жените в Automattic и какво правят Automattic и Paysafe в посока привличане на повече жени? Вижте разговора във видеото: 


  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА HR2HR

  Диляна Домусчиева и Мартина Георгиева
  Детелина Смилкова и Еван Болстад
  Георги Първанов и Милена Караилиева
  Милена Хаджииванова и Георги Ножаров
  Данаил Кънчев и Антонио Григоров

  Борислав Борисов и Петя Николова
  Йорданка Манчева и Румяна Петева
  Васка Сивкова и Ивана Яламова
  Магдалена Сергиева и Бисерка Янева
  Петър Джугански и Катерина Кобакова
  Даниела Йорданова и Виктор Тутеков
  Ивана Яламова и Васка Сивкова
  Ана Вълева и Мая Цанкова
  Светослав Богатинов и Петя Попова
  Екатерина Тонова и Милен Великов
  Силви Таниелян и София Лазарова
  Анна Габровска и Добромира Манасиева
  Ива Николова и Цанислав Генчев
  Даниела Назим и Стефания Дунчева
  Зорница Янкова и Ник Уолкър
  Елена Радева и Юлия Ушовска
  Миглена Узунова-Цекова и Том Хаак
  Емил Минев и Красимира Караджова
  Мария Чинчева и Мария Атанасова
  Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
  Рада Йосифова и Катерина Шопова

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  29 септември 2023, 16:02
  Инфлацията в Еврозоната падна до най-ниското си ниво от 2 години насам
  Показателят се увеличава с най-бавното темпо от края на 2021 г.
  29 септември 2023, 14:48
  България е привлякла €80 млн. по програма Хоризонт Евопа
  За 2 години български учени, изследователи и бизнес партньори са участвали в 214 проекта по програмата
  29 септември 2023, 12:21
  Открит бе първия етап от фотоволтаичния парк на „Каменица“ АД в Хасково
  Съоръжението е последната най-голяма инвестиция на компанията в посока устойчиво развитие и е първото в подобен мащаб за Molson Coors на глобално ниво
  29 септември 2023, 09:41
  За девета поредна година Лидл България посреща ученици за дуално обучение
  Те ще се обучават за професиите Икономист и Спедитор-логистик
  29 септември 2023, 09:16
  НС прие промени в Закона за защита на подаващите сигнали служители
  Приемането на законопроекта е част от Плана за възстановяване и устойчивост