неделя, 11 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1817 прочитания

  PokerStars: През пролетта ще обучим 20 младши DevOps инженери в София

  Повече за новата DevOps Академия на PokerStars разказват Боряна, Мартин и Дамян от мениджърския екип на компанията
  24 февруари 2023, 09:17 a+ a- a

  От ляво надясно: Дамян Дешев – ДевОпс Мениджър, Боряна Борисова – Мениджър Подбор на персонал, и Мартин Агайн – Мениджър Инженерни операции в PokerStars. Снимки:  PokerStars

  PokerStars, част от международната дизивия на Flutter Entertainment plc, обяви стартирането на своята нова DevOps Academy в София. Глобалната компания за онлайн спортни залагания, игри и развлечения ще даде възможност на одобрените кандидати да преминат през 12-седмичен безплатен курс на обучение, ръководен от вътрешни експерти на Flutter International. Кандидатстването е отворено до края на февруари.

  Повече за Академията пред Economy.bg разказват Боряна Борисова – Мениджър Подбор на персонал, Технологии, Мартин Агайн – Мениджър Инженерни операции, и Дамян Дешев – ДевОпс Мениджър.

  Какво Ви мотивира да създадете DevOps Academy?
  Дамян: Много фактори стоят зад решението за създаване на академията. На първо място е желанието на основателите ѝ да помогнат на нови за DevOps индустрията (и IT индустрията въобще) хора да направят първите си сигурни крачки в нея, както и на по-опитни такива да се доизградят като специалисти. 

  Кога стартира, как и къде ще протече първото издание? 
  Дамян: DevOps Academy стартира през пролетта (март-април) на 2023 г. и ще продължи 12 седмици. Ще бъдем на място в готиния ни офис – сграда Goldline на Цариградско шосе в София. Резервирали сме най-добрите ни зали за инициативата. Работата по време на академията ще бъде разделена фигуративно на две части: теоретична и практическа. Заедно с лекторите сме намерили онзи баланс между двете, за който знаем, че помага за най-бързото и постоянно усвояване на нов материал.

  По какви проекти ще работят курсистите?
  Дамян: Проектите са подбрани така, че да служат като допълнителен инструмент за затвърждаване на получените знания и са в областите на системното администриране, управлението и съхранението на програмен код, автоматизацията на системи, оркестрацията на инфраструктури, работа в облачни среди, мениджмънт на мрежи, контейнеризация, организационна интелигентност и още много други фундаментални направления, всяко от които има своята важност за всеки начинаещ или напреднал DevOps специалист.

  За кого е подходяща?
  Мартин: Eдно от предимствата на Академията е, че е напълно подходяща за много широк спектър от хора – от прохождащи и напълно неопитни в IT сферата до експерти, които търсят надграждане или преквалификация към DevOps дисциплината. Вече виждаме очакваното разнообразие от профили и сред реалните кандидати. Последователността на модулите е обмислена много внимателно, тя започва с фундаментите на IT, за да позволи постепенно надграждане към най-сложните концепции и практики.

  Какви са сроковете за кандидатстване и какви са очакванията на компанията? Къде бихме могли да открием повече информация?
  Мартин: Кампанията е отворена за кандидатстване до 28 февруари (включително). Детайлна информация за цялата инициатива може да намерите тук. На сайта потенциалните кандидати ще намерят и e-mail адрес за всякакви допълнителни въпроси, които биха възникнали. Създадохме програмата на aкадемията, изхождайки от нуждите на нашите собствени DevOps eкипи. Преподавателите са експерти с многогодишен опит в съответните сфери и ще предадат материала с ударение върху това как нещата се случват в DevOps „реалността“. Поради това и очакваме успешно завършилите курсисти да са практически готови да започнат работа като младши DevOps инженери!

  Какви ще бъдат сроковете и стъпките за подбор? Какво могат да очакват кандидатите?
  Боряна: Процесът ни по подбор е кратък и стегнат и ще протече в два етапа. При първата стъпка, след задължителен при-скрийн, кандидатите ще преминат през интересен и интерактивен Assessment Centre. Това е похват, който често се използва при интервюиране на по-голяма група хора, като целта е да валидираме техните комуникационни умения, логическо и аналитично мислене, работа в екип и други. Като следваща стъпка успешните кандидати ще бъдат поканени на индивидуално интервю с нашите технически мениджъри, където ще си поговорим повече за тяхната мотивация, интерес и опит с технологиите. 

  Кои са критериите, на които ще държите най-много при подбора? Трябва ли кандидатите да имат завършен определен курс, или опит в DevOps?
  Боряна: Не, както вече споменахме, нямаме специални изисквания за предишен опит. Съзнателно решихме да дадем шанс и на напълно неопитни кандидати. Търсим мотивирани хора с желание и екипен дух, способни да усвоят уменията, които нашите експерти ще им предадат. За нас е важно да имат добри комуникационни умения и да владеят английски език на ниво Б1-Б2 като минимум, както и да демонстрират аналитично и логическо мислене.

  Разбира се, предишен опит, завършено релевантно образование, както дори и лични проекти в сферата ще бъдат считани за предимство в процеса по подбор. 

  Колко души планирате да обучите в първото издание?
  Мартин: 20 курсисти. Идеята тук е баланс между това да помогнем и дадем шанс на максимално много хора, но и големината на групата да позволи да получат достатъчно лично внимание от нашите ментори.

  Как ще се формализират отношенията с курсистите?
  Maртин: Всеки успешно преминал през процеса на подбор ще подпише рамково споразумение, което формализира организационни детайли като очакванията към участниците, критерии за успешно завършване и т.н. Те могат да бъдат намерени и на сайта на академията.

  Какви ще са менторите в DevOps Academy?
  Maртин: Менторите са старши специалисти, мениджъри и лидери от по-високите етажи на организацията, почти всеки от тях със средно 10 и повече години опит в индустрията. Тясната специализация на всеки от нас и споделеното ни желание да внасяме стойност в живота на хората наоколо са част от факторите, които участваха като критерии за избора ни.

  Какво ще се случи в края на програмата? Има ли изпит и какви са възможностите пред участниците?
  Maртин: В края на програмата всеки от завършилите курсисти ще притежава приложимите умения, които да подпомогнат започването или продължаването на кариерата им в технологичната индустрия като младши DevOps специалисти. Ще има изпит и то не един – в края на всеки от 12-те модула кохортата ще преминава през валидация на усвоените знания. Какво следва - огромният, пъстър и пълен с необятни възможности и нови приятелства свят на технологичната индустрия, един от ключовете, който нашите завършили курсисти ще притежават.

  За много от кандидатите това може да бъде първо сблъскване с IT света. Какъв съвет бихте им дали?
  Дамян: Да бъдат смели в търсенето на щастието си! Всяка крачка в непозната посока е плашеща и всеки един от нас – лекторите в DevOps Academy, е изпитал това чувство. Ще направим всичко по силите си да помогнем на курсистите ни да се ориентират бързо в новата за тях материя, като ние може само да посочим пътя и да помогнем в неговото начало.

  Какви са плановете на PokerStars в бъдеще и каква роля играе DevOps Academy?
  Maртин: Плановете на компанията са да продължи инвестицията в млади таланти. Възнамеряваме да надградим и разширим академията със следващи издания – както свързани с DevOps, така и с други технически дисциплини. 

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Flutter International в JOBS.bg  

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Производствената дефлация в Китай се задълбочава
  През май тя се увеличава с най-бързия темп от 7 години насам
  преди 1 ден
  Ваксината срещу RSV на GSK бе одобрена в Европа
  Тя ще може да се прилага от есента преди да е настъпил сезонът на синцитиалния вирус
  преди 1 ден
  ITA Airways и Turkish Airlines стартират Codeshare партньорство
  То ще предложи повече гъвкавост по отношение на избора на полети между Италия и Турция
  преди 1 ден
  преди 1 ден
  HSBC временно прекрати предлагането на нови ипотечни продукти
  Мярката е предприета във Великобритания и ще продължи само няколко дни
  преди 2 дни
  Wizz Air стартира директен полет от София до Тирана
  Авикомпанията добавя още 9 маршрута към мрежата си в Албания