сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3488 прочитания

    Как протича интервю за работа в Milestone Systems?

    Повече за процеса и как да се подготвите, разказва Александрина Николова - Talent Acquisition Partner за България в компанията
    20 февруари 2023, 15:31 a+ a- a

    Александрина Николова - Talent Acquisition Partner за България в Milestone Systems. Снимка: Milestone Systems

    Milestone Systems е скандинавска компания и глобален лидер във видео мениджмънта и софтуерните разработки с над 1200 служители глобално. Създадена през далечната 1998 година в Копенхаген, Дания, Milestone Systems оперира на българския пазар от 12 години. 

    Компанията разработва видео технологии, които се използват по отговорен начин и извън сферата на сигурността. Oсновният продукт XProtect помага на хората и бизнеса по цял свят. Към днешна дата софтуерът има приложение в различни сфери и помага на болници, училища, правителства, летища и много други. 

    Какво е важно да знаем за компанията и процеса по подбор, ако ни предстои интервю за работа и как да се представим успешно? Пред Economy.bg разказва Александрина Николова, Talent Acquisition Partner за България в Milestone Systems.

    Име: Milestone Systems
    Сектор: IT
    Създадена: 1998
    В България е от: 2011
    Брой служители глобално: 1200 
    Брой служители в България: 200
    Офис в България: София, Garitage Park, сграда 1
    Основна дейност на компанията: Разработване на софтуер за видеомениджмънт и IP-базирано видеонаблюдение. 
    Основни продукти, пазари и клиенти: Компанията разработва видео технологии, които се използват по отговорен начин и отвъд сферата на сигурността. Oсновният продукт XProtect помага на хората и бизнеса по цял свят. Към днешна дата софтуерът има приложение в различни сфери и помага на болници, училища, правителства, летища и много други.

    Колко и какъв тип специалисти работят при Вас?
    В офиса ни в София работят повече от 200 професионалиста и е един от най-големите развойни центрове на компанията. Тук имаме различни екипи, сред които Software Development, Sales, Technical Support, People & Culture, Cloud и IT Operations. 

    Какви хора най-често търсите, за какви позиции?
    Целта ни при подбора е да привлечем силно мотивирани и любопитни хора, които са водени от желанието си за личностно и професионално развитие. Затова главно търсим, Backend, FullStack, Front-End, C++, .NET софтуерни инженери, както и Sales, Pre-sales и Technical Support професионалисти.

    Как протича типично процесът по подбор? Какво да очакват кандидатите на едно интервю? Имате ли тестове и ако да – какви?
    Процесът ни по подбор се състои от три основни стъпки като се стремим да протече  интерактивно за страните. Първата стъпка се осъществява от лидера на съответния екип, който провежда първоначалния разговор с кандидата. Следващият етап при техническите позиции обхваща две технически интервюта с колеги от екипите, както и интервю с Talent Acquisition Partner. В тези етапи не е изключено да се включи допълнителна задача в контекста на ролята, която би ни дала повече яснота за уменията на кандидата. 

    Последната стъпка е Personality Assessment със сертифицирани инструменти, която има за цел да установи предпочитанията и начинът на работа на кандидата. Резултатите дискутираме на следваща среща с кандидата, в която и двете страни имат възможност да опознаят допирните точки.  

    Процесът ни по подбор може да се различава в зависимост от екипа, но следваме гореспоменатите стъпки.

    Колко интервюта провеждате и с кои мениджъри от компанията кандидатите най-вероятно ще се видят?
    Интервютата, които провеждаме са три или четири в зависимост от екипа, за който се отнася ролята. На пръв поглед броят интервюта изглежда стряскащ, но вярваме, че продължителността на процеса служи да се запознаем с кандидата, както той или тя, от своя страна, да разберат повече за компанията, културата и хората ни. 

    Колко време продължава едно интервю? Целият процес по подбор?
    Целият ни процес по подбор продължава около 4 часа, като всяка една среща отнема по 1 час. Стремим се кандидатите да преминат през процеса ни за една-две седмици в зависимост от тяхното свободно време.

    Какво бихте искали да видите в кандидатите по време на интервю? Какво би Ви направило добро впечатление?
    Това, което би ни направило добро впечатление, е кандидатът да е добре запознат с технологиите, с които ще работи. Вярваме, че в Milestone Systems хората са най-ценни и държим на техните личностни качества. Важно е да споделяме общите ценности, които имаме в компанията, а именно да сме отговорни, открити, независими, гъвкави и не на последно място, иновативни.

    Какво би Ви направило лошо впечатление по време на интервю?
    Със сигурност липсата на ангажираност в процеса и интерес към компанията, както и липса на мотивация и желание за развитие.

    На кой етап се обсъжда въпросът за възнаграждението и имате ли практика да искате от кандидатите сами да дефинират очакванията си?
    Установили сме, че това остава една от важните теми за кандидатите на работа, затова обсъждаме финансовите очаквания на кандидата още в самото начало. Оставаме открити и гъвкави в процеса на подбор.

    Имате ли стажантски програми? Ако да – кога стартират и какви са условията?
    Предлагаме стажантски програми за студенти без предишен професионален опит, които са с продължителност една година. Даваме възможност на студентите да придобият практически опит и умения при нас. Много често при успешно завършен стаж успяваме да предложим и постоянна роля. 

    За кои позиции конкуренцията е най-голяма и колко души типично се конкурират за едно място?
    Конкуренцията между работодателите в софтуерната индустрия е голяма и мисля, че всички сме наясно с този факт. В зависимост от ролята двама или повече кандидати се конкурират за една и съща роля. При джуниър позициите конкуренцията остава по-голяма и обикновено провеждаме интервюта с повече от трима кандидати.

    За кои позиции е най-трудно да откриете подходящите хора?
    В зависимост от изискванията за години професионален опит трудността нараства. В този ред на мисли, намирането на хора за роля, изискваща минимум 5 години опит, е по-предизвикателно, отколкото за такава, изискваща 1 или 2 години опит.

    Какво не знаят кандидатите за компанията, а е важно да знаят според Вас?
    В Майлстоун Системс вярваме, че това, което ни различава, е организационната ни културата, която определяме като People First. Макар клиширан израз, People first може лесно да се усети от един кандидат, който за първи път влиза в офиса ни – всички, които срещне в коридорите на офиса,  ще се усмихнат и ще поздравят, и не е изключено да бъде заговорен дори без да се познават. 

    Като служител People first придобива повече от това значение, а именно развитието на хората ни. Вярваме в екипната синергия и постигането на целите чрез екипна работа и усилия и наред с това всеки служител в Майлстоун има свой индивидуален план за развитие в контекста на ролята си. Затова и през 2023 в българския офис се фокусираме върху изграждането и стимулирането на т.нар. learning култура като предоставяме на служителите си неограничен достъп до международната платформа за тренинги и обучения Coursera.

    С какво най-вече се отличавате от останалите компании и привличате кандидатите като работодател?
    Идентичността на Milestone Systems е силно повлияна от скандинавската култура, която е прагматична, но същевременно силно ориентирана към човека, грижата за него и общността. Това, което ни отличава, са усмихнатите хора, готовността да помагаме едни на други, свободата за израстване и безбройните възможности в компанията. 

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Milestone Systems Bulgaria EOOD в JOBS.bg


    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАК ПРОТИЧА ИНТЕРВЮ ЗА РАБОТА:  

    Как протича интервю за работа в Аксенчър?
    Как протича интервю за работа в UltraPlay?
    Как протича интервю за работа в Expert Allies?
    Как протича интервю за работа в Леони България?
    Как протича интервю за работа в Amadeus Sofia?
    Как протича интервю за работа в Motion Software?
    Как протича интервю за работа в Mobile Wave Solutions?
    Как протича интервю за работа в Amdaris?
    Как протича интервю за работа в „Сирма Солюшънс“
    Как протича интервю за работа в DXC?
    Как протича интервю за работа в SEEBURGER?
    Как протича интервю за работа в Технологичен център Комерцбанк София?
    Как протича интервю за работа в TransferMate Global Payments?
    Как протича интервю за работа в Immedis?
    Как протича интервю за работа в KBC Shared Service Center Varna? 

    Как протича интервю за работа в Anakatech?
    Как протича интервю за работа в Regiocom?
    Как протича интервю за работа във Фонд на фондовете?
    Как протича интервю за работа в Astea Solutions?
    Как протича интервю за работа в Astound Commerce?
    Как протича интервю за работа в Progress?
    Как протича интервю за работа в „Гопет Транс“?
    Как протича интервю за работа в DHL Competence Center?
    Как протича интервю за работа в Chaos Group?
    Как протича интервю за работа във Flat Rock Technology?
    Как протича интервю за работа в „Телелинк Бизнес Сървисис“?
    Как протича интервю за работа в The Stars Group?
    Как протича интервю за работа във Fourth България?
    Как протича интервю за работа в „Язаки България“?
    Как протича интервю за работа в DataArt България?
    Как протича интервю за работа в „АктивТрейдс“ КЧТ клон София?
    Как протича интервю за работа в Sutherland?
    Как протича интервю за работа в dm България?
    Как протича интервю за работа в ScaleFocus?
    Как протича интервю за работа в NaXex?
    Как протича интервю за работа в ABB?
    Как протича интервю за работа във Vivacom?
    Как протича интервю за работа в Playtech?
    Как протича интервю за работа в EVN България?
    Как протича интервю за работа в CSC?
    Как протича интервю за работа в „Аурубис”?
    Как протича интервю за работа в IBM България?
    Как протича интервю за работа в „Таулиа”?
    Как протича интервю за работа в SBTech?
    Как протича интервю за работа в „ЛЕМ България”?
    Как протича интервю за работа в „Сенсата Технолоджис”?
    Как протича интервю за работа в „УниKредит Булбанк“?
    Как протича интервю за работа в „Белла България”?
    Как протича интервю за работа в Gameloft?
    Как протича интервю за работа в SEEBURGER Informatik?
    Как протича интервю за работа в „ГфК България”?
    Как протича интервю за работа в „Софика Груп”?
    Как протича интервю за работа в „Монтюпе“?
    Как протича интервю за работа във VMware?
    Как протича интервю за работа във „Вистеон”?
    Как протича интервю за работа в „Инграм Майкро“?
    Как протича интервю за работа в Walltopia?
    Как протича интервю за работа в „Мелексис”?
    Как протича интервю за работа в easyJet?
    Как протича интервю за работа в MentorMate?
    Как протича интервю за работа в Мтел?
    Как протича интервю за работа в TELUS International?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 5 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 5 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 5 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 7 часа
    преди 10 часа