вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1428 прочитания

    Какво представлява умният правен договор?

    Събитие на INDUSTRIA ще запознае участниците с технологията. Как ще протечете то и за кого ще е най-полезно - пред Economy.bg разказват от компанията
    10 октомври 2022, 15:26 a+ a- a

    Българо-британската компания INDUSTRIA организира на 12 октомври в София събитието Blockchain community events: Smart Legal Contracts: Legal Tech or Tech Law. То има за цел да представи новата технология, наречена Smart Legal Contract на българския пазар.

    Повече за темите и лекторите на събитието разказват от компанията.

    Организирате събитието Blockchain community events: Smart Legal Contracts: Legal Tech or Tech Law. Каква е целта му?
    В INDUSTRIA много държим на споделянето на познания. Не само един с друг, но и с колегите си от други фирми и браншове. На тези събития успяваме да направим това, но и да чуем мнението на нови хора, да се запознаем с тях, да видим как идеите и решенията ни изглеждат за по-широк набор от хора. Вълнуващо е да разширяваме мрежата си по този начин.
    Същевременно много от продуктите, които предлагаме и произвеждаме, са все още твърде нови за българския пазар. Точно поради тази причина искаме да запознаем обществото с тях чрез нашите безплатни и достъпни за всеки събития.

    Кога, къде и в какъв формат ще се проведе то?
    Blockchain Community Events: Smart Legal Contracts: Legal Tech or Tech Law ще се проведе на 12 октомври в Barter Community Hub, част от Puzl, на булевард „Черни връх“ 47.
    Събитието ще бъде хибридно, с възможност за включване през Фейсбук и ЛинкдИн стриймът ни за хората, които нямат възможност да посетят събитието на място.

    Какво да очакваме от събитието?
    Умният правен договор е една от най-вълнуващите иновации в света. Има безкрайно много апликации и истински потенциал да промени множество индустрии отвътре навън. Умните правни договори са по-бързи, по-евтини, носят със себе си по-малък риск за допускане на грешки и могат да бъдат напълно автоматизирани.
    Като добавим към това факта, че са и напълно правно обвързващи точно като хартиения им еквивалент – и можете да се сдобиете с представа защо сме толкова развълнувани от това да работим с тях.
    На самото събитие ще има възможност за нетуъркинг и обмяна на информация с професионалисти от различни сфери, от адвокати до софтуер дивелъпъри. Всички присъстващи ще могат да задават въпроси след презентацията и да влязат в дискусия с лекторите и помежду си.

    Какви са основните теми и кои ще са лекторите?
    Основната тема ще бъде smart legal contract като еволюция на smart contract. Нино Бонев – нашият Corda Team Lead – ще разкаже и за по-техничните аспекти на технологията, както и за нейната история. Ще чуете и за DL Digital и за Ethereum OpenLaw. Лекторите ще бъдат INDUSTRIA и 1Legal.
    Ще чуете още и от нашите съорганизатори на събитието 1Legal, които ще се фокусират върху правния аспект на технологията, както и Калина Тонковска – мениджър „Бизнес операции“ в INDUSTRIA – която ще даде повече информация за потенциалните апликации на SLC.

    За кого е предназначено то?
    Събитието е предназначено за всеки, който има интерес по тази тема. Очакваме по-голям интерес да има от адвокати и хора от IT индустрията, но то наистина е отворено за всеки, който има интерес към нововъзникващи технологии. Събитието ще има и по-технични аспекти, разбира се, но наистина е предвидено и за хора без особен опит в програмирането или правото. Лекциите нарочно са предвидени така, че да бъдат максимално достъпни за всички.

    С какво би било най-ценно участието в събитието?
    Ние ще засегнем всичко, което смятаме за най-важно, но присъстващите ще могат да ни задават колкото поискат въпроси след това. Наистина е важно да отбележим, че това е основната цел на събитието – да обменим информация и опит с всички, които имат интерес.

    Какви са тенденциите при блокчейн в момента?
    Много и разнообразни. Ние например сме развълнувани точно от апликации като Smart Legal Contracts – тези, които вземат нещо съществуващо и го правят по-добро, по-бързо, по-евтино и по-безопасно във всяко едно отношение. Други подобни са Central Bank Digital Currencies, или дигитализацията на валути, както и Electronic Bills of Lading – дигитализация на товарителници. Съветваме компании относно всички тези и други теми.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 53 минути
    ЕК пуска 35 500 безплатни билета за 18-годишните, за да обиколят Европа
    Кандидатстването започва днес и ще приключи на 30 април
    преди 2 часа
    В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
    „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
    преди 3 часа
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 4 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 7 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ