петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3167 прочитания

    Everty планира да разшири портфолиото си извън София

    За намеренията на компанията, перспективите на имотния пазар, бъдещето на хотелиерския бизнес у нас разказва Антония Йорданова
    25 август 2022, 13:40 a+ a- a

    Антония Йорданова е Главен Глобален финансов директор на YNV Group и Главен инвестиционен директор на Everty Bulgaria. След като се присъединява към YNV Group през 2013 г., тя ръководи финансовия отдел на четирите глобални компании на групата: Tek Experts, доставчик на техническа поддръжка и IT решения; elev8, професионална академия за информационни технологии и бизнес умения; Wize, разработчик на софтуерни решения; и Everty, компания за недвижими имоти, специализирана в офисни, логистични пространства и хотели, върху които ще се фокусира сега. Антония играе важна роля в създаването и управлението на междуфункционални, интернационални проекти и партньорства, за да помогне на YNV Group да прерасне в многомилионна компания в Европа, Америка, Азия и Африка. Експерт по ръст на приходите, бизнес развитието и инвестициите, тя е запозната с България, тъй като е живяла, учила и работила в София през цялата си кариера.

    Наскоро Everty придоби бутиков хотел и две бизнес сгради в София. Economy.bg се свърза с главния инвестиционен директор на компанията Антония Йорданова, за да ни разкаже повече за плановете на компанията в страната, кои имоти са перспективни от инвестиционна гледна точка и какви са възможностите за хотелиерски бизнес у нас.

    Everty е в България от 2019 г. Колко имота притежава компания у нас? 
    Първата ни сделка в България беше през 2014 г., когато Everty придоби един от етажите на Perform Business Center в София. Тогава този етаж беше зает от дъщерната ни компания Tek Experts. През 2017 г. дружеството закупи още 2 етажа и през 2019 г. приключихме сделка за придобиването на цялата сграда. Компанията притежава 5 имота в България. Това са Perform бизнес център, бутиковият хотел „Оборище 63“, познат по-рано като Sofia Residence, Matrix Tower и Prizma Offices.

    Всички ли са в София?
    Everty притежава, разработва и управлява престижни недвижими имоти на първокласни места по целия свят. Нашето портфолио от клас А сгради се състои от търговски, индустриални и уникални хотелиерски имоти. Визията ни е да създаваме пространства, където хората си почиват, работят и се развиват. До момента всички имоти на компанията са в София, разположени на ключови локации в зависимост от предназначението на имота. 

    Планирате ли придобивания в други градове? 
    Нашите имоти са разположени предимно в центъра на града, с бърз достъп до различни услуги и възможност за добър транспорт. Пространствата са проектирани така, че да бъдат адаптивни и гъвкави. Местоположението на имотите ни винаги се определя от предназначението на сградата и от възможността да предоставим търговски площи от клас А за нашите наематели. Искаме престоят на нашите гости да бъде уникален.
    Намерението ни е да разширим портфолиото си и в други големи градове в България, които отговарят на основните ни критерии. За търговски имоти изборът на местоположение се определя от съществуващата инфраструктура, добрата бизнес среда и потенциала за бъдещо развитие. Освен това държим да създаваме пространства с отличен дизайн, който носи вдъхновение.

    Кое преобладава в портфолиото – офис сградите или хотелите? Към какъв баланс се стремите?
    В момента в България преобладават офис сградите, но сме амбицирани да осъществим и нови възможности, които отговарят на визията ни. А тя е да създаваме пространства в търговски, жилищни, хотелски и смесени имоти, които помагат на хората да се отпуснат, да работят пълноценно и да се развиват.

    Освен офиси и хотели планирате ли придобиване на друг тип сгради? 
    През юни 2020 г. обявихме плановете си да инвестираме €100 млн. в придобиване и развитие на проекти в България за следващите няколко години. Така се ангажираме да стимулираме еволюцията на пазара на недвижимите имоти, като създаваме устойчива добавена стойност.
    Стремим се в дългосрочен план да осигуряваме стабилен и предвидим финансов растеж за нашите заинтересовани страни чрез придобиване на перспективни имоти с потенциал за висока доходност. Нашият основен фокус е върху сгради от клас А на първокласни места, но също така разглеждаме и имоти с потенциал за добавена стойност на второстепенни локации.

    Как очаквате да се развие хотелиерският бизнес у нас?
    Това е вълнуващо време за България. Страна, която се радва на прекрасни плажове и градове с богата история, България бързо се превръща в изгряваща звезда за туризма в Европа. Като резултат на това очакваме секторът на бутикови хотели да се развие значително през следващите няколко години. Хотелите, които предлагат цялостно изживяване, са много привлекателни. Това е така, защото пътуващите търсят уникални и запомнящи се изживявания. Това, разбира се, включва най-висок стандарт на обслужване, качествена храна и добре разработени програми за отдих и детоксикация. Убедени сме, че всичко трябва да се прави с най-голяма грижа към природата. Например да бъдат използвани само органични хранителни продукти. Устойчивостта е належаща необходимост, която индустрията трябва да реши.

    В кои други видове имоти има перспектива за инвестиции според Вас?
    Виждаме перспектива в имоти, които са с добра инфраструктурна обезпеченост. Освен това интересни са co-working и co-living (споделени) пространства, които осигуряват необходимата социална среда. И последно, но не по значение имоти с висок технологичен потенциал, например data centers или центрове за обработка за данни. 

    Какви са плановете за развитие на Everty в България в средносрочен план?
    Everty планира да придобие, развие и управлява ексклузивно портфолио от търговски недвижими имоти и хотелиерски проекти. Продължаваме да инвестираме в активи с висока доходност и в добавяне на стойност към съществуващите. Фокусът ни е да създаваме пространства на първокласни места по света, които предвиждат нуждите на наемателите и гостите ни. Постигаме го, като съчетаваме човечност и устойчивост, за да осигурим незабравими изживявания и първокласни услуги.

    Бихте ли се ангажирали с прогноза за пазара на недвижими имоти в секторите, в които оперира Everty?
    В момента средата е доста динамична и всяка прогноза може да се окаже неточна. Имотите на добра локация с добър потенциал за развитие и висока доходност ще продължат да имат висока цена и да са търсени на пазара.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 4 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 20 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 20 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 21 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство