четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6035 прочитания

    Как започнах първа работа: Атанас Хаджиев, KFC

    Процесът от търсене до започване на работа при мен бе около месец, в момента съм студент трети курс и съчетавам работата с образованието, казва Атанас
    10 юни 2022, 16:52 a+ a- a

    Снимка: Атанас Хаджиев, KFC

    Стартирането на първа работа е предизвикателство за всеки млад човек. Като всяко ново начало, и това идва с много неизвестни. В новата рубрика на Economy.bg „Как стартирах моята първа работа“ млади професионалисти от водещи компании в различни сектори в България разказват за началото на кариерата си, предизвикателствата, с които са се сблъскали, и какво според тях е било ключово в процеса, за да достигнат до интервю и да получат оферта за започване на работа.

    Запознайте се с Атанас Хаджиев, който работи в KFC („Самекс“ ЕООД) от една година и половина. Позицията, която заема в компанията в момента, е отговорник. Завършил е средното си образование в Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в град Гоце Делчев, специалност „Компютърна техника и технологии“.

    В момента Атанас е студент трети курс в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" със специалност „Национална сигурност“, като съчетав работата с образованието.

    Атанас, коя беше първата ти работа и как започна?
    Първата ми работа е именно тази в KFC. Бях вече започнал образованието си в Пловдивския университет, когато попаднах на обявата в известен сайт за обяви за работа. На него намерих цялата ми необходима информация, свързана с предлаганите позиции. Хареса ми възможността, която предлага фирмата за кариерно развитие, и това беше една от основните причини, за да кандидаствам.

    Как се подготви за интервюто в KFC и какво помниш от него?
    Преди интервюто се бях запознал с историята и дейността на фирмата както в България, така и в световен мащаб. Нямах опит с интервютата, бях притеснен, но интервюиращите бяха много любезни и гостоприемни и по този начин бързо ме предразположиха и намериха общ език с мен.

    Какво знаеше за компанията, преди да започнеш?
    И какво те изненада, когато реално започна да работиш в компанията? За KFC знаех, че предлага най-вкусната храна и е един от лидерите на пазара за бързо хранене в България и света. Изненада ме спокойната среда за работа, винаги усмихнатите и отзивчивите колеги и възможността да съчетавам идеално образованието с работния процес.

    Колко време отне процесът по търсене до започване на работа и кое беше най-голямото предизвикателство? Как се справи и някой помогна ли ти?
    Процесът от търсене до започване на работа при мен бе около месец, за да мога да открия най-подходящата работа за мен. Най-голямото предизвикателство бе, че се впускам в една напълно нова и непозната за мен среда. Но с помощта на колеги бързо влязох в работния процес.

    Какво смяташ, че беше ключово в целия процес, за да стигнеш до интервю и да ти предложат да започнеш в компанията?
    Според мен ключова роля изигра CV-то, което бях предварително написал и изпратил на работодателя. Друго нещо, което ми помогна да започна работата, бе доброто ми представяне по време на интервюто, качествата, които интервюиращите видяха в мен, както и амбицията за развитие и успехи.

    Снимка: Личен архив

    Ако искаш, сподели с нас какво направи с първата си заплата.
    С първата си заплата платих един от семестрите си в университета, както и почерпих близки приятели.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа и стаж на Самекс ЕООД / KFC в JOBS.bg

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАК ЗАПОЧНАХ МОЯТА ПЪРВА РАБОТА

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 4 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 5 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 7 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 9 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк