понеделник, 25 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1044 прочитания

  Парламентът прие удължаване на бюджета

  Депутатите приеха решението с единодушие
  08 юни 2023, 16:34 a+ a- a

  Народното събрание единодушно прие решение за определяне на допълнителен срок за събиране на приходи, извършване на разходи и предоставяне на трансфери от държавния бюджет. С 207 гласа „за“ народните представители определиха това да е възможно до приемане на закон за държавния бюджет за 2023 г., но не по-късно от 31 юли 2023 г.

  Приходите да бъдат събирани в съответствие с действащите закони, а извършването на разходи, предоставянето на трансфери да бъде в размер, не по-голям от размера им за същия период на предходната година, като се отчитат влезли в сила актове на парламента и на Министерския съвет, които предвиждат допълнителни или намалени бюджетни средства, при спазване на фискалните правила по Закона за публичните финанси, реши парламентът.

  Народните представители определиха и последователността за извършване на разходите, предоставяне на трансферите от държавния бюджет и залагане на лимити от Министерството на финансите - плащания по обслужване на държавния дълг и вноската на страната ни в ЕС; трансфери за съдебната власт, социалноосигурителните фондове, общините, сметките от ЕС за Националния фонд и за ДФ “Земеделие“, БТА, БНТ, БНР, лимити за плащания на бюджетните организации и други разходи. Решението на Народното събрание ще влезе в сила от деня на обнародването му в Държавен вестник.

  Парламентът прие на първо четене промени в Закона за чужденците в Република България, внесени от Министерския съвет. Те имат за цел създаване на необходимата законодателна уредба, осигуряваща прилагането на регламентите на Европейския съюз, свързани с функционирането на Шенгенската информационна система (ШИС), на Европейската система за информация за пътуванията и разрешаването им (ETIAS) и на Система за влизане/излизане (СВИ).

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  21 септември 2023, 16:19
  Банката на Англия остави лихвите непроменени
  Намалена е прогнозата за икономически ръст за третото тримесечие
  21 септември 2023, 15:37
  Plan A привлече 27 млн. долара финансиране
  С набраните средства софтуерната компания планира да удвои броя на служителите си до над 240 и да разшири присъствието си на пазара в Европа
  21 септември 2023, 15:30
  Според Тегмарк технологията за AI не бива да е с отворен код
  Ученият, който стои зад писмото, призоваващо за пауза в разработването на мощни системи за AI, заяви, че писмото му е имало по-голям ефект от очаквания
  21 септември 2023, 14:51
  Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3
  В началото на 2024 се очаква да стане ясно дали проектът за втори мост Русе-Гюргево е одобрен за финансиране
  21 септември 2023, 13:54
  България получи 80 640 дози от новата ваксина срещу COVID-19
  Прилагането им ще стартира от следващата седмица