понеделник, 05 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  824 прочитания

  Готови ли сме в България за технологиите на бъдещето, изкуствения интелект и ChatGPT?

  Вижте коментарите на предприемачи и професионалисти от различни сектори в България, които участваха във форума Sales Club Conference 2023
  16 май 2023, 16:09 a+ a- a

  Снимка: Economy.bg

  Готови ли сме в България за изкуствения интелект, ChatGPT и другите технологии на бъдещето?  Прилагаме ли ги, как и къде? Какви са заплахите и новите възможности? Кои са ключовите въпроси пред държавата и компаниите и защо е важно да се адаптираме към новостите? Тези и други въпроси, свързани с технологиите на бъдещето обсъдиха български експерти и предприемачи, които участваха в Sales Club Conference 2023.  Форумът се проведе на 12 май в София. Организатори са българската технологична компания Codexio и дигиталната агенция SFC. Темата на второто издание  беше „Oт криза в криза? Tрансформация и адаптация на бизнеса”. 

  В панела „Технологии на бъдещето“ участие взеха Елица Стоилова (Umni.bg), Светлозар Стоилков (Schneider Electric), Мирослав Ризов (Schneider Electric), Георги Грозданов (Festo), Вихрен Славчев (Мнемоника), и Георги Кандев (Ringostat Bulgaria). Вижте какво коментираха по актуалните за бизнеса теми и въпроси, свързани с напредъка на изкуствения интелект.

  Как OpenAI и навлизането на ChatGPT ще повлияят на ИТ сектора и работата на програмистите? За какво трябва да се подготвят компаниите? Вижте във видеото: 

   

  AI заплахите и възможностите. Трябва ли да се страхуваме от ChatGPT и до какво води страхът? А какви са новите перспективи и възможности? Вижте във видеото: 

   

  Кой е ключовият въпрос, който стои пред държавата и компаниите с навлизането на автоматизацията и изкуствения интелект? Готови ли сме да инвестираме в преквалификация на персонала? Вижте във видеото: 

   

  Приложим ли е при всички компании изкуственият интелект и защо е важно бизнесите да се адаптират към новостите? Какви компании и от кои сектори в България се насочват към него и какви са ползите? Вижте във видеото: 

   

  Защо автоматизацията, подсилената от AI роботизация и свързаността са бъдещето, как променят и ще променят живота ни? Вижте във видеото: 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  02 юни 2023, 16:50
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  02 юни 2023, 16:13
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  02 юни 2023, 15:52
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  02 юни 2023, 15:04
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  02 юни 2023, 10:22
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила