четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2188 прочитания

    Шефката на Citi за глобалния корпоративен данък: Дяволът е в детайлите

    Мнозинството от служителите на Citi ще следва хибриден модел на работа – коментира Джейн Фрейзър, първата жена ръководител на банка на "Уол Стрийт“
    06 юли 2021, 16:51 a+ a- a

    „Смятаме, че затягането на американската монетарна политика e неизбежна заплаха за финансовата стабилност в някои от развиващите се пазари. В резултат може да има известно намаляване на капиталовите потоци в тези страни. Но не виждаме надвиснал риск за системна криза в развиващите се пазари“. Това коментира Джейн Фрейзър, новият изпълнителен директор на Citibank, по време на годишната среща на американската банка с журналисти от цял свят, която за втора година се проведе онлайн. Темата беше Finance, Innovation and the Economy in a Changing World.

    По-рано Мат Кинг, анализатор "Глобални пазари" в Citi, коментира, че повишаването на инфлацията в големите икономики е временно, като покачването на заплатите остава липсващата съставка.

    По отношение на глобалния корпоративен данък Фрейзър коментира, че от перспективата на банката въвеждането на подобен данък по света, ако е изпълнен добре, не би трябвало да е голям проблем. По думите й „дяволът е в детайлите“. Според нея трябва да се постигне добър баланс между фискалното здраве и конкурентоспособността, иначе последствията може да влошат ситуацията и да забавят възстановяването на световната икономика.

    Що се отнася до модела на работа на банката в бъдеще, Фрейзър подчерта, че мнозинството от 200 хиляди служители на Citi ще следва хибриден модел с поне 3 дни в офиса, но ще има и малка група хора, които ще трябва да са в офиса. По думите й гъвкавостта е ключова за бъдещето на работата.

    Самата тя се е възползвала от гъвкавостта, като 5 години е работила на непълен работен ден, когато двамата й синове – сега на 19 и 20 години, са се родили. Според нея това е било ключово за успеха й. Когато се е върнала в офиса един от клиентите й споделил, че тя вече е по-добър лидер, защото ръководи с много повече емпатия.

    „Да имаш деца не те спира да си конкурентен, не те спира да имаш успешна кариера, така че към всички майки и татковци, към всички, които обмислят дали да станат родители: „Моля ви, използвайте ме за пример, че можете да постигнете баланс!", посочи Фрейзър.

    „Ще гарантираме, че сме конкурентни на финтех индустрията като работодател. Смятам, че различните въпроси и проблеми, с които се сблъскваш в една банка, са всъщност по-интересни, отколкото във финтех индустрията. Ние сме тези, които говорим с клиентите и които движим икономиките напред. Смятам, че нашите таланти виждат това“, отбеляза Фрейзър на въпрос как банките ще привличат кадри при засилващата се конкуренция на технологичния сектор.

    А как се управлява най-голямата банка в света по Zoom? Според Фрейзър най-голямото предизвикателство за нея е било да остане релевантна и в дистанционен режим за хилядите служители. Фрейзър пое ръководството на Citibank в хода на пандемията през септември миналата година. Тя отбеляза, че в даден момент взима решение банката да обяви петък за свободен от Zoom срещи ден заради умората от този тип комуникация.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 4 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 8 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 9 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 10 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам