понеделник, 04 март 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1316 прочитания

  Българо-британската INDUSTRIA е сред финалистите на 2022 Web3 & Blockchain Transformation Awards

  INDUSTRIA е една от трите компании, достигнали до финалния кръг в категорията Blockchain for Good Award
  05 октомври 2022, 15:29 a+ a- a

  На 03.10 в Торонто, Канада от The Blockchain Research Institute (BRI) и MCI Canada обявиха финалистите за 2022 за Web3 & Blockchain Transformation Awards (W3B Awards). Победителите ще бъдат обявени на официална гала вечер - W3B Awards Gala - на 20.11.2022 в Торонто, като част от W3B World Conference.

  Българо-британската INDUSTRIA и Rebalance Earth заедно станаха една от трите компании, достигнали до финалния кръг в категорията Blockchain for Good Award. Заедно с другите финалисти компанията ще премери сили на 08.11 за наградата за използване на блокчейн технологии за екологично, социално и общностно развитие.

  Rebalance Earth използва блокчейн технологията Corda, IoT и AI, за да стимулира опазването на биоразнообразието и в частност габонските слонове, чийто начин на живот и взаимодействие с гората оказват сериозно влияние върху улавянето на въглерод и възстановяването на екологичната устойчивост. Rebalance Earth е проект, вдъхновен от идеята, че изменението на климата и опазването на биоразнообразието е взеобщ проблем, който се нуждае от свързващо природа-общности решение. Технологичната част на решението на Rebalance Earth се разработва от българско-британска компания INDUSTRIA.

  Партньорството се основава на дългогодишно доверие и съвместна работа по общи проекти. Решението е изградено върху Corda, технологична платформа за частен блокчейн, разработена от R3. На база общата работа между R3 и INDUSTRIA, R3 избра България за първия си R&D център в Източна Европа.

  Калина Тонковска, бизнес оперативен мениджър в INDUSTRIA, отбеляза: “Инвестирането в ESG е важно, от една страна, поради социални и екологични причини – ако бизнес секторът не се включи сега, няма да имаме бъдеще, в което да живеем по-късно.”

  Церемонията по награждаването ще се състои на 08.11. Тази година ораганизаторите получиха рекорден брой предложения, представляващи разнообразната и международна общност от блокчейн изследователи, лидери, новатори, developer-и и доставчици на услуги. След внимателно обсъждане, журито на W3B Awards избра 35 финалисти в 11 категории за награди.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Индустрия Технолъджи ООД в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  01 март 2024, 17:05
  5 български компании сред най-бързоразвиващите се в Европа
  В годишната класация на Financial Times FT1000 влязоха Ampeco, euShipments.com, Pontica Solutions, Storepool и Dreamix
  01 март 2024, 15:05
  01 март 2024, 14:46
  01 март 2024, 12:48
  Кофас: Предстоят трудни времена за строителния и жилищен сектор
  Завършеното строителство в България все още е под нивото, регистрирано през 2015
  01 март 2024, 11:18
  Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара
  Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията в последните над 30 години
  01 март 2024, 10:55