събота, 03 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  874 прочитания

  Българо-британската INDUSTRIA е сред финалистите на 2022 Web3 & Blockchain Transformation Awards

  INDUSTRIA е една от трите компании, достигнали до финалния кръг в категорията Blockchain for Good Award
  05 октомври 2022, 15:29 a+ a- a

  На 03.10 в Торонто, Канада от The Blockchain Research Institute (BRI) и MCI Canada обявиха финалистите за 2022 за Web3 & Blockchain Transformation Awards (W3B Awards). Победителите ще бъдат обявени на официална гала вечер - W3B Awards Gala - на 20.11.2022 в Торонто, като част от W3B World Conference.

  Българо-британската INDUSTRIA и Rebalance Earth заедно станаха една от трите компании, достигнали до финалния кръг в категорията Blockchain for Good Award. Заедно с другите финалисти компанията ще премери сили на 08.11 за наградата за използване на блокчейн технологии за екологично, социално и общностно развитие.

  Rebalance Earth използва блокчейн технологията Corda, IoT и AI, за да стимулира опазването на биоразнообразието и в частност габонските слонове, чийто начин на живот и взаимодействие с гората оказват сериозно влияние върху улавянето на въглерод и възстановяването на екологичната устойчивост. Rebalance Earth е проект, вдъхновен от идеята, че изменението на климата и опазването на биоразнообразието е взеобщ проблем, който се нуждае от свързващо природа-общности решение. Технологичната част на решението на Rebalance Earth се разработва от българско-британска компания INDUSTRIA.

  Партньорството се основава на дългогодишно доверие и съвместна работа по общи проекти. Решението е изградено върху Corda, технологична платформа за частен блокчейн, разработена от R3. На база общата работа между R3 и INDUSTRIA, R3 избра България за първия си R&D център в Източна Европа.

  Калина Тонковска, бизнес оперативен мениджър в INDUSTRIA, отбеляза: “Инвестирането в ESG е важно, от една страна, поради социални и екологични причини – ако бизнес секторът не се включи сега, няма да имаме бъдеще, в което да живеем по-късно.”

  Церемонията по награждаването ще се състои на 08.11. Тази година ораганизаторите получиха рекорден брой предложения, представляващи разнообразната и международна общност от блокчейн изследователи, лидери, новатори, developer-и и доставчици на услуги. След внимателно обсъждане, журито на W3B Awards избра 35 финалисти в 11 категории за награди.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Индустрия Технолъджи ООД в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  преди 1 ден
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  преди 1 ден
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  преди 1 ден
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  преди 1 ден
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила