сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2901 прочитания

    Наша ученичка спечели първо място в най-голямото състезание по английски език в света

    Във всички езикови нива наши възпитаници заемат челни места
    30 септември 2022, 16:15 a+ a- a

    Наградените ученици и Боряна (опред в центъра с двете купи). Снимка: Асоциацията на Кеймбридж училищата в България  

    Гордост за страната ни донесе шестокласничката Боряна Ангелова, която спечели първо място за ниво А1 в международния кръг на най-голямото състезание по английски език в света - Kangaroo Global Linguistic. Боряна получи най-висок брой точки, с което заслужи и престижната награда „Общ победител за 2022 година“, съобщиха от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

    Боряна Ангелова. Снимка: 31. СУЧЕМ „Иван Вазов“

    Боряна Ангелова е възпитаничка на столичното 31. СУЧЕМ „Иван Вазов“. 

    Международният кръг на състезанието се проведе от 23 до 25 септември в гр. Солун. Във всяко от езиковите нива наши ученици от цялата страна показаха отлични резултати и заеха челни позиции. В ниво А2 на 4-то място се класира Димитър Бончев от Училища за чужди езици „Александър“, гр. Бургас. В ниво B1 – 2-ро място спечели Надежда Дюлгерова, ПГ „Пейо К. Яворов“, гр. Петрич и в ниво B2 – 4-то място зае Жасмин Ялчън, ЕГ „Христо Ботев“, гр. Кърджали. Престижната надпревара се организира за поредна година у нас от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, която получи наградата „Най-добър партньор за 2022 г.“.

    Националният кръг на състезанието се проведе на 19 март в гр. Гоце Делчев, а домакини бяха Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ и Второ ОУ „Гоце Делчев“. В него участваха близо 600 възпитаници от 8 до 18 годишна възраст от 118 училища - членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

    „Изключително горди сме от постиженията на нашите ученици. За поредна година те показаха отлични резултати в съревнованието с участници от цял свят. Признателни сме на учителите, които ги мотивират и им предоставят ефективна подготовка, което определено се вижда от резултатите. Пожелаваме още много първи места на будните български ученици“ – коментира Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. 

    Състезанието Kangaroo Global Linguistics е най-голямото училищно състезание по английски език в света, което у нас се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, създадена от издателство Клет България. Членове на Асоциацията са над 150 училища, които имат възможност да работят в близост с най-старото и едно от най-авторитетните издателства в света - Cambridge University Press. Те първи получават информация за най-новите издания, участват в организираните специални промоции и събития, срещат се с едни от най-известните английски лектори.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 49 минути
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 1 час
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 2 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 2 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 4 часа
    преди 7 часа