понеделник, 05 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5596 прочитания

  Тази банка стана „Банка на годината на България“

  За 30-а поредна година бяха отличени постиженията на българските банки. Вижте всички победители:
  07 юли 2022, 09:43 a+ a- a

  сн: Асоциация „Банка на годината“

  Стабилността на банковата система е ключът за успешното преминаване през кризи. Това заяви президентът Румен Радев по време на официалната церемония по връчване на наградите „Банка на годината“.

  За 30-а поредна година на събитието, организирано от Асоциация „Банка на годината“, бяха отличени постиженията на българските банки в различни сфери.

  „Мога само да си пожелая в държавата да имаме същата стабилност, която има в банковия сектор“, подчерта държавният глава. Банковият сектор задава посоката на развитие на нашата икономика, изтъкна президентът Радев. По думите му българските банки са важен елемент за трансформация на икономиката към по-висок и устойчив темп на развитие, към ускорено технологично развитие и дигитализация, към производство на продукти с висока добавена стойност.

  Класацията „Банка на годината“ се наложи през годините със своята обективност, базирана на официална информация от БНБ и одитирани банкови отчети, посочи още президентът Радев в приветствието си. По думите на държавния глава „Банка на годината“ е свидетел и огледало на модерното развитие на българската банкова система след 1989-а година, а сега и на нейната дигитална трансформация.

  С голямата награда „Банка на годината на България“ беше отличена Пощенска банка. Президентът Радев връчи наградата на главния изпълнителен директор на банката Петя Димитрова и пожела още много нови постижения на финансовата институция.

  През 2022 година Асоциацията връчва за първи път и Наградата за успешна дигитална трансформация - на "Първа инвестиционна банка" и най-добър действащ дигитален проект - "Банка ДСК".

  Носител на приза в категорията за Пазарен дял: стана "УниКредит Булбанк"; за Ефективност - ОББ; и за Динамика на развитие - "Пощенска банка".

  Наградата за Чуждестранен банков клон отиде при "БНП Париба Пърсънъл Файненс" С.А. - клон България.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  02 юни 2023, 16:50
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  02 юни 2023, 16:13
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  02 юни 2023, 15:52
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  02 юни 2023, 15:04
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  02 юни 2023, 10:22
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила