четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3065 прочитания

    Топ 10 най-продавани книги на книжарници „Сиела“ за април 2022

    Ето кои са най-продаваните заглавия в България през изминалия месец
    04 май 2022, 16:18 a+ a- a

     „Как да оцелееш в България“ от Филип Зуберски, Дани Йорданов и Владимир Иванов е начело на класацията на веригата книжарници „Сиела” на най-продаваните книги през април 2022. Вижте кои други заглавия попадат в топ 10:

    1. „Как да оцелееш в България“ от Филип Зуберски, Дани Йорданов, Владимир Иванов с илюстрации от Неда Малчева, „Сиела“, 20 лв.

    Най-смешната книга за самопомощ и сървайвализъм, на която можете да попаднете в книжарницата (и по принцип).

    Авторите ще ви поведат на забавно и полезно приключение в народопсихологията на българина и ще ви дадат практични умения за оцеляване в Люлин, Враца, на сватба, в такси и като цяло в България. Нарисувани от Неда Малчева, ситуациите в книгата ще ти се сторят познати до болка… къде от смях, къде не.

    Чети, посмей се и се убеди за пореден път, че сме велик народ.

    Народ, който оцелява напук на всичко.

    2. „Стопанските абсурди на българския комунизъм“ от Вили Лилков, Сиела, 29,90 лв.

    Вили Лилков дава едно от най-силните оръжия срещу Голямата лъжа за комунизма… Той систематизира огромен обем факти: секретни донесения на ДС, доклади на Комитета за държавен и народен контрол и на местни партийни секретари; ползва спомени и закъснели откровения на лица от висшата номенклатура; цитира официални документи и чужди изследвания по тематиката. Всичко това подлага на анализ и прави своите безпощадни заключения.

    Тази книга е предназначена и за учителите по история, за учените икономисти и историци, за преподавателите в университетите… Обективните изследователи на това минало ще си дадат сметка за това в каква степен тоталитарният режим е разрушил морала и трудолюбието на хората, ще намерят дълбоките корени на ендемичната корупция, на кражбите и на разхищенията, на ширещата се омраза и недоверие към демокрацията.

    3. „50 здравословни рецепти“ от Йоана Йокко, Сиела, 30 лв.

     Има огромна разлика между здравословното хранене и токсичната култура на диети и ограничения. В тази книга Йоанна е събрала любими рецепти, с които можете да разнообразите менюто си и да започнете своя път към най-добрата версия на себе си!

    Между кориците на тази книга ви очакват 50 лесни и здравословни рецепти от Йоана Йокко.

    В изданието ще откриете още любопитни факти и полезна информация за здравословното хранене, както и кулинарни изкушения, подходящи за вегетарианци.

    4. „Измамата Сан Стефано“ - второ преработено издание от Иво Инджев, Сиела, 25 лв.

     Второ преработено и разширено издание на книгата на Иво Инджев „Измамата Сан Стефано“ разглежда детайлно фактите и заблудите около предварителния мирен договор между Русия и Османската империя

    Каква е ролята на руснаците в Руско-турската освободителна война и какви са паралелите между русификацията на България и „денацификацията“ на Украйна днес?

    Второто, обновено и допълнено издание на „Измамата Сан Стефано“ от журналиста и публицист Иво Инджев разбива исторически и пропагандни митове и посочва онези аспекти от руската външна политика, които оставят следа – уви, не толкова светла и героична – в нашата история.

    5. „Божият ген“ от Людмила Филипова, Ентусиаст, 22 лв.

    Една тайна е пазена ревностно в продължение на повече от 2000 години. Секретни общества и влиятелни личности, готови да стигнат до крайности, сблъскват своите интереси в земите на България. Защото тук е открит древен артефакт, който има силата да промени световния ред и възгледите на милиони хора.

    Има ли връзка между Иисус Христос и Йоан Кръстител и защо днес това е по-важно от всякога? Какво се крие зад историческия образ на Иисус? Кой всъщност е Предтечата и къде са открити единствените доказано автентични негови мощи? Защо те са така желани от масони, дарвинисти и могъщи тайни служби от цял свят и какво може да разкрие извлечената от тях ДНК? Съществува ли скрит код зад Розата на компаса, Пентаграма на Венера, най-старата писменост и иконата „Мадоната с щиглеца“? И защо важни ръкописи на Чарлз Дарвин изчезват мистериозно от библиотеката на университета в Кеймбридж? Има ли неразгадано послание в мистичните текстове на песните от сборника „Веда Словена“?

    6. „Хипотеза за любов“ от  Али Хейзълууд, Егмонт, 16,90 лв.

    Като докторант трета година, Олив Смит не вярва особено в дълготрайните романтични взаимоотношения – но най-добрата ѝ приятелка вярва и точно това я въвлича в настоящата ситуация. За да убеди Ан, че не само има връзка, но и е напът към щастливото си, безоблачно бъдеще, ще са ѝ необходими повече от джедайски умения. Учените вярват само на доказателства, нали? И, като всеки уважаващ себе си биолог, Олив се паникьосва и целува първия срещнат мъж.

    А този мъж не е кой да е, а добре известният Адам Карлсън – изгряваща звезда в научните среди и, ами, задник. Затова Олив е повече от изненадана, когато властващият тиранин на Станфорд не само не се отдръпва, но и се съгласява да се престори за нейно фалшиво гадже. Но когато нещата се объркват главоломно и кариерата на Олив е застрашена да изгори като с бунзенова горелка, Адам отново я изненадва с безрезервната си подкрепа и плочките си на корема.

    А Олив разбира, че единственото по-сложно нещо от това да изследва хипотеза за любов е да погледне собственото си сърце под микроскоп.

    7. „Аристократът“ от Пенелъпи Уорд, Сиела, 17,90 лв.

    Бяха диви и луди няколко месеца. И преди да се усетя, се влюбихме. И двамата имахме едно желание: повече време заедно.

    Oчарователен британски аристократ, който преобърна света ѝ само за едно лято

    Оставих любовта на живота ми да си отиде. Приключихме и нямаше да се видим никога повече.

    Но сега, пет години по-късно, имам писмо от него.  Мислех, че няма как да объркаме повече съдбите си.

    Грешах. 

    8. „Моята кухня - Здравословни рецепти“ от Силвена Роу, A T Publishing, 34,99 лв.
     
    „Целта ми бе да създам място, където всеки ден вие и вашето семейство да можете да се наслаждавате на вкусни, хранителни и изпълними рецепти, които ще ви помогнат да приготвяте храна по здравословен начин, ще изпълнят тялото ви с виталност и енергия и ще направят живота ви много по-продуктивен. Обещавам ви, че с всяка една страница от книгата и с всяка една рецепта вие ще правите най-добрия избор за вас и вашето семейство.“ - Силвена Роу.

     

    9.  „Още 365 дни“ от Бланка Липинска, Сиела, 19 лв.

    „Още 365 дни“ е продължение на бестселъровата поредица на Бланка Липинска за Лаура Биел, отвлечена от главата на сицилианската мафия. От първите две книги – „365 дни“ и „Този ден“, са продадени над милион и половина бройки по целия свят. Изпълнени с еротика и сензационни обрати, сравнявани със световния бестселър „Петдесет нюанса сиво“, романите спечелиха сърцата на полските жени.

    Затегнете коланите, защото „Още 365 дни“ е истинско адреналиново преживяване, което ще ви изненада и разчувства!

     

    10. „Лев“ от Бел Аурора, Сиела, 20 лв.

    Мина Харис е на крачка от смъртта.

    Младата жена живее на улицата от години, а от дни не е слагала и хапка в уста. Напълно отчаяна, влиза в първия бар изпречил се на пътя ѝ - „Кървящи сърца“. Откъде би могла да знае, че препълненият с мъже клуб е най-известното стриптийз заведение в града? Или че е собственост на семейство Леоков, чието име все още се свързва с легендарната руска мафия Братва? Но най-вече – че тази нощ ще промени съдбата ѝ.

    Лев Леоков е пленен.

    От мига, в който грубоватия мъж вижда смутената млада жена насред разголените тела в клуба за джентълмени, повече не може да свали поглед от нея, разтърсен от непознати чувства. А Лев не е човек, който показва емоции. Никога.  Затова, когато mинути по-късно я хваща в крачка, с портфейл, който не е неин… ѝ поставя ултиматум.

    Ще работи в клуба. Ще живее в дома му. Ще спи в леглото му.

    Мина приема. Защото е сама, уплашена и не е хапвала нищо от дни. А и в крайна сметка, когато нямаш нищо, нямаш и какво да загубиш.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 19 минути
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 1 час
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 2 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 4 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 6 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк