неделя, 01 октомври 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1572 прочитания

  Мария Габриел с престижна награда „Жена новатор на годината“

  Преди месец тя бе обявена за една от 100-те най-влиятелни жени в европейската политика за стартъпите
  27 април 2022, 11:14 a+ a- a

  Сн: TuttiMedia

  Само месец след като бе обявена за една от 100-те най-влиятелни жени в европейската политика за стартъпите българският еврокомисар Мария Габриел получи поредно признание за работата й в подкрепа на видимостта на таланта на жените. На тържествена церемония в Милано тя бе отличена с наградата „Жена новатор“ на авторитетната италианска асоциация „Osservatorio TuttiMedia“, обединяваща утвърдени компании в медийната индустрия и комуникациите.

  Високият приз се връчва на жени, които не само разрушават стереотипите, но са изявени лидери и имат значим принос в различни сектори на обществото, мотивирайки повече жени да следват техния пример.

  „Приемам тази награда като признание за постигнатите резултати през годините, но също и като признание за всички жени, полагащи големи усилия да докажат своите знания и умения във всички сектори на икономиката и обществото. Това високо отличие за мен е и отговорност да продължа интензивната работа за още конкретни проекти и инициативи, чрез които да вдъхнем доверие и кураж на жените да бъдат смели в професионалното си развитие в науката, технологиите и предприемачеството“, коментира Мария Габриел.

  Българският еврокомисар реализира редица инициативи, извеждащи постиженията на жените на преден план, така че те да станат ролеви модели и източник на вдъхновение за други момичета и жени. В Европейската година на младежта 2022 тя стартира кампанията „Тя е лидер“, която откроява таланта и силните страни на младите жени от всички държави членки на Европейския съюз. Освен това, за първи път критерии за оценка по програма „Хоризонт Европа“ ще бъдат планове за равенство между мъжете и жените във всички институции, които ще получават финансиране по програмата.

  Също по нейна инициатива Европейският съвет по иновациите тази година ще подкрепи 130 стартъпи, ръководени от жени, благодарение на увеличението на бюджета от 2 на 10 милиона евро. „Само за две години, броят на новосъздадените от жени компании, получаващи финансиране, нарасна от 8 на 29 процента. Амбицията ми е тази година поне 40% от финансираните стартъпи да бъдат ръководени от жени“, коментира още Мария Габриел.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  29 септември 2023, 16:02
  Инфлацията в Еврозоната падна до най-ниското си ниво от 2 години насам
  Показателят се увеличава с най-бавното темпо от края на 2021 г.
  29 септември 2023, 14:48
  България е привлякла €80 млн. по програма Хоризонт Евопа
  За 2 години български учени, изследователи и бизнес партньори са участвали в 214 проекта по програмата
  29 септември 2023, 12:21
  Открит бе първия етап от фотоволтаичния парк на „Каменица“ АД в Хасково
  Съоръжението е последната най-голяма инвестиция на компанията в посока устойчиво развитие и е първото в подобен мащаб за Molson Coors на глобално ниво
  29 септември 2023, 09:41
  За девета поредна година Лидл България посреща ученици за дуално обучение
  Те ще се обучават за професиите Икономист и Спедитор-логистик
  29 септември 2023, 09:16
  НС прие промени в Закона за защита на подаващите сигнали служители
  Приемането на законопроекта е част от Плана за възстановяване и устойчивост