петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2550 прочитания

    Българската StorPool се нареди сред най-бързорастящите компании в Европа в класацията на FT

    StorPool е на 2-ро място по растеж за компаниите в България и на първо в технологичния сектор в страната
    14 април 2022, 12:12 a+ a- a

    Боян Иванов, CEO на StorPool Storage. Снимка: StorPool Storage

    Българската компания StorPool Storage, специализирана в разработката на софтуер за съхранение на данни за големи ИТ потребители, беше класиранa в престижната класация на най-бързорастящи компании в Европа на Financial Times и Statista: FT 1000. В шестото издание на доклада са отличени най-бързоразвиващите се компании в Европа. 

    Според организаторите включените в FT 1000 компании са достатъчно устойчиви и успяват да се справят с промените, настъпили от рестрикциите по време на пандемията. Също така, тези компании устояват и на другите съпътстващи глобални препятствия - нарушенията на пазара породени от Brexit и нарушенията в международната верига за доставки.

    StorPool се нарежда на 2-ро място по растеж за компаниите в България, първо в технологичния сектор в страната и на 413-то място за цяла Европа в класацията FT 1000. Списъкът се определя на база на финансовите резултати на компаниите. В него влизат тези бизнеси, които са постигнали най-висок процентен ръст на приходите между 2017 и 2020 г. StorPool бележи ръст от 69.29% (CAGR) за периода, което я нарежда на първо място сред българските технологични компании в класацията.

    StorPool не спира да се развива дори по време на пандемията и през 2020 отчитат 80% растеж на компанията. През 2021 освен задържане на тенденцията за постигане на високи финансови резултати, екипът нараства с близо 30%. През същата година StorPool печели наградата Storage Transformation Project of the Year на реномираното специализирано издание SDC. 

    „Ключът към нашия успех е в превъзходния продукт, отдадения екип и партньорите, които ни помагат да доставяме водещи технологични решения на глобалния пазар.”, споделя Боян Иванов, CEO на StorPool Storage. „StorPool предоставя идеалната платформа за съхранение на данни мащабни cloud проекти, които имат високи изисквания към надеждност и бързина. Радваме се, че упорита работата на нашия екип е призната от Financial Times. Вярваме, че и занапред нашите непрекъснати усилия, ще ни позволят да се развиваме успешно”.

    StorPool Storage е изцяло българска компания, която разработва софтуерен продукт за дистрибутирано съхранение на данни в облачни среди. Решението се използва от водещи  компании в цял свят, които обслужват милиони потребители. Уникалното софтуерно решение помага на големи корпорации, SaaS вендори и доставчици на IT услуги да предоставят бързи и надеждни услуги на своите крайни потребители. Идеално решение е за фирми, които управляват собствена cloud инфраструктура в голям размер и трябва да я оптимизират, за да разрешат сторидж проблемите, които изпитват и да отговорят на нарастващите нужди от производителност, бързина и скалируемост на техните клиенти.

    Компанията се класира сред топ доставчиците на такива решения, като се нарежда до технологичните гиганти IBM, Dell/ЕМС, HPE, NetApp, Pure Storage и други. Сред компаниите, използват StorPool Storage, са редица български доставчици на ИТ услуги като Нетера, SuperHosting.bg, NS1, Delta.bg и Imperia Online, както и международни IT лидери като Atos, CloudSigma, Inoreader, Nasdaq Dubai, NameCheap и други.

    Повече за продукта, който StorPool Storage разработва, научете ТУК

    Видео за компанията като работодател и свободните позиции в момента вижте в профила на StorPool в Jobs.bg ТУК.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 23 минути
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 27 минути
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 1 час
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове
    преди 17 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 17 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България