четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2722 прочитания

    Топ 10 най-продавани книги на книжарници „Сиела“ за септември 2021

    Ето кои са най-продаваните заглавия в България през изминалия месец
    04 октомври 2021, 15:07 a+ a- a

    „Измамна реалност“ от Стойчо Керев е начело на класацията на веригата книжарници „Сиела” на най-продаваните книги през септември 2021.  Вижте кои други заглавия попадат в топ 10:

    1. „Измамна реалност“ от Стойчо Керев, Бард, 21,99 лв.
     
     Тази книга е за хората, които са готови да приемат познанието като начин на живот. Да не спират да се образоват и да бъдат любознателни изследователи на своето време. Години наред ние живеем в една реалност, която заплашва да се превърне в наш дом. Но тя не е истинска. Тази реалност е създавана да направи живота подвластен на понятия, лишени от морал, ценности и стабилни основи.
     
    Промяната се случва толкова бързо, че сетивата не успяват да я регистрират. Сякаш някакъв странен ефект е обгърнал умовете и променя представата за света. Какво, по дяволите, става с този свят?
     
    Стойчо Иванов Керев и журналист, продуцент и медиен експерт. Автор, лектор и комуникатор на методики за поведение и анализ. Създател и продуцент е на предаването, станало платформата за наука, мистика и конспиративни теории – „Новото познание“, продължение на авторския му проект „Въпрос на гледна точка“. Негово дело е и последното телевизионно интервю на Тодор Живков, излъчено в програма „Всяка неделя“.
     
    Автор на статии и редица публикации в електронни и печатни издания. От 1993 г. е член на СБЖ. Работата му в областта на документалното кино включва и успешните проекти: „Конспирация 2017“ и „Измамна реалност“.
     
    2. „Моята кухня - Здравословни рецепти“ от Силвена Роу, A T Publishing, 34,99 лв.
     
    „Целта ми бе да създам място, където всеки ден вие и вашето семейство да можете да се наслаждавате на вкусни, хранителни и изпълними рецепти, които ще ви помогнат да приготвяте храна по здравословен начин, ще изпълнят тялото ви с виталност и енергия и ще направят живота ви много по-продуктивен. Обещавам ви, че с всяка една страница от книгата и с всяка една рецепта вие ще правите най-добрия избор за вас и вашето семейство.“ - Силвена Роу.
     
    3. „Островът на изгубените дървета“ от Елиф Шафак, Анишър – Егмонт, 19,90 лв.
     
    Новият роман на талантливата писателка Елиф Шафак ще ни изправи пред собствените ни предразсъдъци.
     
    Тема на романа е конфликтът между гърци и турци в Кипър, превратът от 1974 г. и разделянето на острова на гръцки и турски, границата между които минава през столицата Никозия.
     
    Историческoто е представено през личното, интимното, през събитията, белязали живота на главните герои и тяхната любов. Читателят ще стане свидетел на няколко различни епохи, белязали съдбите на мнозина, ще се пренесе от острова с магичните смокини до студения и космополитен Лондон.
     
    4. „В пукнатините на канона“ от Георги Господинов, Жанет 45, 18 лв.
     
    Как един български аероплан влита в историята на футуризма… Как се срещат литература и ботаника в Яворовите „Теменуги“? Какъв е случаят с единственото футуристко списание у нас „Кресчендо“ и кога провинцията ражда авангард?
     
    Провинции, аероплани, лексикони - новата книга на Георги Господинов ни отвежда на пътешествие сред непознатите истории от литературното ни минало
     
    Книга за онова, което остава вън от кадъра, и за светлината, идваща от пукнатините на монументалното.
     

    5. „Глина“ от Виктория Бешлийска, СофтПрес, 18,99 лв.

    Създадена от огъня на думите и пръстта на историята, „Глина“ е книга за любовта като съзидание и наказание. За ревността като проклятие. За мистичната сила на един майстор, който ведно с глината вае съдбата си.

    Легенда разказва, че през XVII век самобитните грънчари от малкото село Бусинци, Трънско, получили благословията на турския султан единствени да пътуват свободно в границите на империята, за да продават стоката си. Толкова първична сила, красота и простота имало в бусинската керамика, че отваряла и сърца, и врати. Отваря и страниците на „Глина“. Романът взема необработената пръст на легендата и я завърта на писателския чарк, за да извае история, която се лее като вода и пречиства като огън.Направени сме не от думи, а от кал.

    Шепа от калта ако дадеш на някого, всичко си му дал.

    Ако той ти върне от калта сърце, значи всичко имаш.Тя е Жара – с име, родено от светлината на огъня, и нрав на буен планински поток. Той е Велико – майстор грънчар по наследство и по сърце, който диша с глината и живее за чарка. Срещата им е като досег на пламъка с полъх – въздухът може да разгори искрата също толкова лесно, колкото и да я накара да изтлее. Но когато на пътя й се изправя съдбата на цялото село, любовта им неволно се превръща в цяр за общата болка. Велико знае, че от пръстите му може да излезе онова, което ще откупи свободата на бусинските майстори. Но не подозира, че гината в сърцето му ще подпечата Жара като своя.

    6. „101 отбивки - Презареждане“ от Иван Михалев, Сиела, 17,90 лв.

    Време е да презаредите батериите сред природата. Направете го с най-новия пътеводител от легендарната поредица „101 отбивки“, чиито предишни издания влязоха в класацията на бестселърите в България.

    Омръзна ли ви от локдауни и забрани по време на пандемията? Време е за презареждане с много нови дестинации. Книгата ще ви отведе до нови 101 интересни дестинации, които ще ви се прииска да споделите с приятелите си във Facebook и Instagram. Някои от тези дестинации са чисто нови – открити или създадени в последните година-две.

     
    7. „Бохемска София - Истории от жълтите павета“ от Виктор Топалов, Наталия Бекярова, Никол Вълчева, Ани Пунчева, Станислав Колев, Orange Books, 15,90 лв.
     
    Пътуването във времето е възможно с книгата „Бохемска София - Истории от жълтите павета“ - начална точка е Столицата, оттам България те очаква с блясъка началото на XX век.
     
    Книгат ни среща с едни от най-интересните личности, места и случки от историята на стара София.
     
    „Бохемска София: Истории от жълтите павета“ съдържа 35 разказа за най-пищния и динамичен период от историята на столицата, белязан от събития, формирали духа и визията ѝ такива, каквито ги познаваме днес.
     
    8. „Големите грешки на Втората световна война“ под редакцията на Жан Лопес и Оливие Виевиорка, Сиела, 15,90 лв.
     
    Втората световна война продължава да привлича вниманието, а огромният обем документи позволява нови интерпретации на събитията. В „Големите грешки на Втората световна война“ водещите френски историци Жан Лопес и Оливие Виевиорка събират международен екип изследователи и се фокусират върху 20 ключови момента от глобалното противопоставяне, които могат да бъдат определени като стратегически грешки.
     
    Какви са причините за всяка от тях, какво е довело до вземането на едно или друго решение, как са повлияли на общия ход на събитията – и било ли е възможно да бъдат избегнати… отговорите са в тази книга.
     
    Нашето изследване няма за цел да раздава бели и черни точки. По-скоро то се стреми да разбере мотивите зад решенията, чийто резултат често се оказва пагубен, а понякога и катастрофален. Причините със сигурност са множество, освен ако не смятаме, че тогавашните лидери са били отвратително глупави или обсебени от най-зловещи замисли. Така че въпросът трябва да бъде преформулиран: защо тези мъже са взели лоши решения?
     
    9. „Триумфът на кучките - Продължението“ от Венета Райкова, Ентусиаст, 18 лв.
     
    Историята започва на 1 януари - в един скучен почивен ден, когато водещата решава да преобърна всичко наопаки.
     
    Каква е съдбата на звездното трио неразделни приятелки – фолкзвездата Александра, бившата мис, омъжена за футболна легенда, Габриела и Виктория, водеща и продуцент на най-гледаното предаване?
     
    Ще останат ли все така близки, или улисани в преследването на личното си щастие, ще се разделят?
     
    Отговорите на всички тези въпроси ще откриете в продължението на бестселъра „Триумфът на кучките“, който разби класациите по продажби с появата си и продължава да се радва на завиден читателски интерес.
     

    10. „Сули“ от Джон Гришам, Обсидиан, 19 лв.

    В своя първи роман за света на баскетбола Джон Гришам ни отвежда в спортната вместо в съдебната зала. Самуел Сулеймон, по прякор Сули, е нешлифован диамант, суров талант с големи мечти за звездната лига… и още по-големи предизвикателства, които трябва да преодолява извън игрището.

    През лятото на седемнайсетата си година Самуел Сулеймон получава шанса на живота си: отпътува за Съединените щати със своите съотборници от Южен Судан, за да участва в селекционен баскетболен турнир. Шансът да играе пред десетки треньори на колежански отбори за него е сбъдната мечта.

    Сули е великолепен атлет: бърз, пъргав, с невероятен вертикален отскок. Някои елементи от играта му обаче се нуждаят от сериозно усъвършенстване, затова той не впечатлява американските селекционери.

    По време на турнира Сули получава трагична новина: в Южен Судан бушува гражданска война, а родното му село е нападнато и ограбено от бунтовници. Баща му е мъртъв, сестра му е изчезнала, майка му и двамата му по-малки братя са в бежански лагер.

    Момчето отчаяно иска да се прибере у дома, но това е невъзможно. Донякъде от състрадание, треньорът на отбора на Университета на Северна Каролина му предлага стипендия. Сули се премества в Дърам, записва се да следва и очаква да прекара първия си баскетболен сезон на резервната скамейка. Отборът има опитни и талантливи играчи, затова не се нуждае веднага от него.

    Сули обаче притежава неистова решимост да успее, за да доведе семейството си в Америка. Той развива неуморно уменията си и не след дълго превъзхожда своите съотборници по време на тренировките. След поредица от загуби на отбора и травми Самуел Сулеймон излиза да играе. И се ражда една легенда.

    Трогателен и завладяващ, романът „Сули“ представя в нова светлина любимия разказвач на Америка.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 15 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 15 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 15 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 17 часа
    преди 20 часа