вторник, 15 юни 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  648 прочитания

  Американската AtScale, с офис в България, е сред най-перспективните компании в света

  Компанията беше отличена от престижното издание StartUp Weekly в класацията Companies to Watch
  25 май 2021, 13:20 a+ a- a

  Американският IT компания AtScale бе отличена сред бизнесите с най-голям потенциал за развитие в следващите няколко години. Организацията зае челно място в класацията на StartUp Weekly – Companies to Watch. Престижният списък на американското издание класира  компаниите, които разработват иновативни проекти и непрекъснато се стремят към подобряване на продуктите си. Основаната и базирана в Щатите AtScale разчита изцяло на български IT експерти за разработване и ъпдейтване на продукта си. Офисът на компанията в София бе открит в края на 2018 г. и в него вече работят над 75 професионалисти.

  Тазгодишното издание на класацията на StartUp Weekly включва предимно компании, занимаващи се с решения за дигитален маркетинг и други услуги в тази област. Малък е броят на организациите, които предлагат услуги и продукти в IT сектора, като AtScale е единствената, занимаваща се с enterprise analytics и data virtualization.

  „Много сме радостни, че сме част от тази престижна класация. Ние не спираме да се развиваме и да подобряваме предлагания от нас продукт. Отличаването ни в класацията е доказателство, че се справяме успешно. Това се дължи на вдъхновените специалисти в Бостън, София и Сан Матео, които създават истинска революция в света на големите данни“, коментира Момчил Михайлов, вицепрезидент на AtScale и генерален мениджър на компанията за Европа. 

  Като основна причина за успехите на българския офис на компанията Михайлов определи висококвалифицираните родни специалисти, които са отдадени на своята професия. Привличането им към компанията обаче не била лесна задача. „За да привлечем точните таланти към екипа си, имахме нужда от HR специалист, който да разбира отлично целите и мисията на AtScale, за да открие подходящите хора, които да паснат на ритъма ни. Тук отлична работа свърши Северина Мицова, която във време на пандемия успя почти да утрои екипа ни в България“, допълни Михайлов.

  Северина сподели, че пандемията е създала допълнителни пречки пред намирането на точните специалисти. „Преминаването към дистанционни интервюта и модел на работа донесе доста предизвикателства, но успяхме да се адаптираме бързо. Затова и постигнахме тези фантастични резултати в последните 18 месеца“, коментира Мицова.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на AtScale в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  "София Мел" инвестира над 4.2 млн. евро в модернизация
  Предвижда се процесите на модернизация да продължат, като до 2025 ще бъдат инвестира нови около 3 млн. евро
  преди 14 часа
  ГКПП „Златарево“ предстои да бъде отворен за влизащите в България граждани
  Така ще се облекчи трафикът от автомобили, пристигащи от Гърция
  преди 15 часа
  Ваксината на Novavax с 90% ефективност
  Компанията може да произвежда до 100 млн. дози на тримесечие до края на септември
  преди 15 часа
  Нова 24-часова национална стачка на морския транспорт в Гърция
  Тя ще се проведе на 16 юни и ще доведе до спиране на морския транспорт в страната, очакват се и масови демонстрации в Атина
  преди 15 часа
  Студенти от факултет на УАСГ ще учат безплатно при сключен договор с работодател
  Условието е да работят при него най-малко 5 години след завършването си
  преди 16 часа
  Стартира сайтът за проверка на факти Factchek.bg
  Всеки гражданин може да подава информация за проверка към екипа на платформата