сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3303 прочитания

    Лилия Месечкова от Progress с награда за „Жени в бизнеса“ в САЩ

    Старши директорът от Progress бе отличена за привличането на повече жени в областта на технологиите
    03 декември 2020, 09:57 a+ a- a

    Progress обяви днес, че Лилия Месечкова, старши директор „Софтуерно инженерство“ и част от лидерския екип на компанията в България, бе отличена с бронзова награда в категория „Жени, помагащи на други жени“ в 17-ото издание на Годишните награди Stevie за жени в бизнеса в САЩ.

    Престижните награди Stevie отличават успешни жени бизнес лидери, предприемачи и специалисти, както и компаниите, от които те са част. Тази година победителите са избрани от над 1500 кандидати в редица категории, сред които „Бизнес лидер на годината“, „Предприемач на годината“, „Компания на годината“ и др.

    „За мен е изключителна чест да получа тази награда“, каза Лилия Месечкова. „От собствения си опит знам, че успехът в бизнеса идва, когато на едно място се съберат хора с различно мислене, умения и гледни точки. Затова моят стремеж винаги е бил да създавам и подкрепям среда, която да насърчава уникалността и креативността – среда, в която всеки се чувства добре приет смело да допринася към работния процес и да се развива професионално.“

    В Progress Лилия Месечкова ръководи глобален екип от над 120 софтуерни инженери, продуктови мениджъри и UX дизайнери. Тя отговаря за създаването и изпълнението на визията и стратегията на четири продукта – Progress Sitefinity, Progress MOVEit, Progress NativeChat и Progress Kinvey.

    Лилия е активно ангажирана с дейността на Progress за насърчаването на приобщаването и многообразието на талант в бизнеса и привличането на повече жени в областта на технологиите. Тя е част от инициираната от служители вътрешна група Progress for Her, помагаща на жените в компанията да развиват лидерски умения и да напредват в кариерата си. През 2020 Лилия беше лектор по темата на Forbes Women Forum и международната конференция SHEleader@digital, организирана от Българския център на жените в технологиите и Министерство на труда и социалната политика.

    Освен за „Жени в бизнеса“, на 17-ото издание на Годишните награди Stevie, Progress получи златно отличие в категория „Комуникационна и PR кампания на годината – корпоративна социална отговорност (КСО)“. По-рано през 2020 компанията беше удостоена в конкурса „Stevie Awards за най-добри работодатели“ с още четири златни и сребърни награди, сред които за „Най-ценен отговор на работодател в условията на COVID-19“ и „Най-добра стратегия за КСО“. През 2020 Progress дари общо 250 000 щатски долара в за подкрепа на борбата с Covid-19, както и на инициативи за социална справедливост и за приобщаване и многообразие в САЩ, България, Нидерландия и Индия. Компанията учреди и две стипендии за насъчаване развитието на жените в областта на технологиите, математиката и инженерните науки в България и САЩ.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 21 минути
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 43 минути
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 2 часа
    преди 5 часа
    преди 7 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 8 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите