петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2892 прочитания

    Три български компании сред 500-те най-бързорастящи технологични компании в Европа

    Британската Revolut е лидер в класацията на Deloitte
    03 септември 2020, 10:26 a+ a- a

     

    "Ботрон Софтуер Солюшънс", "Аксидиа" и "Скейл Фокус" са трите български компании, класирали се сред най-бързо растящите 500 фирми в секторите технологии, медии, телекомуникации, науки за живота и енергетика според класацията на Deloitte Technology Fast 500TM за Европа, Близкия Изток и Африка.

    Британската Revolut води ранкинга. „При основаването на Revolut през 2015, имахме визия да изградим устойчива, дигитална алтернатива на традиционните големи банки. Нашата мисия сега е да помогнем клиентите ни да подобрят финансовото си състояние, да им дадем възможност за по-голям контрол и да насърчим финансовото сближаване в общностите, в които работим“, сподели Ник Сторонски, основател и изпълнителен директор на Revolut.

    "Радваме се да бъдем начело на класацията. 12 милиона души сега използват Revolut за управление и подобряване на финансите си. Нашият растеж засилва тезата, че хората търсят алтернативни начини да управляват парите си", допълни още той.

    Трите български компании – финалисти се класират на 267-о ("Ботрон Софтуер Солюшънс"), 382-о ("Аксидиа") и 466-о ("Скейл Фокус") място, постигайки съответно растеж от 503%, 280% и 185%, което само по себе си свидетелства за тяхното интензивно развитие и обещаващи перспективи.

    „Поздравления на тазгодишните победители за постигнатите резултати“, заяви Силвия Пенева, управляващ съдружник на "Делойт България". „Тъй като технологиите в наши дни ежедневно трансформират всеки аспект от това как живеем и работим, иновативните компании ще продължат да бъдат търсени и отличавани за техните постижения. Техните идеи и разработки ще оказват положително въздействие върху нашия свят за години напред. Ролята им сега е особено важна, защото технологичните им умения ще имат голямо значение за това как всички ние ще се справим с кризата с COVID-19. Ето защо е важно да познаваме тези компании“, допълни още тя.

    „Наличието на български фирми в класацията само по себе си свидетелства за това, че нашите компании могат да бъдат сред лидерите в технологичните индустрии, наред с фирми от Великобритания, Германия и Холандия. Надяваме се, че те ще успеят да запазят своя темп на растеж и през тази година, въпреки предизвикателствата, които COVID-19 постави пред бизнеса в световен мащаб. Надяваме се и да видим още по-голям брой български компании сред отличените в следващото издание на класацията“, подчерта Александър Захариев – лидер на Technology Fast 500 за България.

    Победителите за 2019 са компании от 22 държави със среден ръст от 1 258% в сравнение с 969% за 2018. Обединеното кралство е с най-много победители в класацията Technology Fast 500, a Холандия има вторият най-голям брой победители. Другите най-добре представени държави са Германия, Швеция и Белгия.

    Класирането беше затворено на 30 април 2020 и се основава на наличната финансова информация за периода 2015 и 2018. (Данните не са коригирани въз основа на въздействието на COVID-19 и състоянието на изброените компании може да се е променило оттогава.)

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 10 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 15 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 16 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 16 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам