сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4596 прочитания

    Коя е най-добрата учебна компания на България за 2017?

    Приложение за идентифициране на вредните съставки в храните е големият победител в Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди” 2017 на JA България
    05 юни 2017, 15:19 a+ a- a

    Победителите при учениците

    Компания Noetic на десетокласниците от ПГПЧЕ „Иван Вазов“ в Смолян е големият победител в надпреварата „Най-добра учебна компания на България 2017“, организирана от JA България. 

    Noetic спечелиха наградата за разработката на мобилно приложение за сканиране на етикетите на хранителни продукти и идентифициране на вредните съставки. Апликацията на Noetic - E-Food Scanner, е достъпна в Google App Store.

    Десетокласници от ПГПЧЕ „Иван Вазов“  за първа година участват в програмата „Учебна компания“ на JA. Екипът от Смолян ще представи България на международното състезание на учебните компании на JA Европа, което ще се проведе в средата на юли в Брюксел. Noetic спечелиха и специалната награда „Предприемачи на бъдещето“ на евродепутата Владимир Уручев, който подкрепи JA през 2016/2017 г. във въвеждането на програмата „Учебна компания“ в 5 общини в страната – Смолян, Перник, Монтана, Враца и Видин. 

    Второ място при ученическите екипи зае „Родопи еко“ от ПГ по икономика „Карл Маркс“, Смолян за работата на компанията по производството на компост и биоразградими саксии за засаждане на иглолистни фиданки. На трето място журито класира Future Inovations от СУ „Пейо Яворов“, Плевен за разработката на автоматичен механизъм за почистване на бяла дъска. 

    Lexis от Софийския университет е „Най-добрият студентски стартъп на България 2017“. Те получиха награда за разработката на мобилно приложение, което подпомага работата на отделите „Обслужване на клиенти“. Апликацията дава съвременно решение базирано на технологията изкуствен интелект, което автоматично извлича основни ключови думи и теми на текстове. Lexis ще получи финансиране, менторство и безплатно място за развиване на идеята в JA Startup Hambar в София Тех Парк на обща стойност 10,000 лева, осигурени от JA България.

    Победителите при студентите

    Второто място при студентските екипи отиде също при екип от СУ „Св. Климент Охридски“ - Tattoos.bg, които дават нов технологичен поглед над класическото ъндърграунд-изкуство. Трето място заеха студентите от Agrofuture, Аграрен университет, Пловдив за технологията им за обследване на селскостопански земи с дрон, която открива възможности не само в аграрния сектор, но и в други бизнес сфери.  

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 15 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 16 часа
    преди 16 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 19 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 19 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд