вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3378 прочитания

    „София Тех Парк” започва своето виртуално съществуване

    22 април 2013, 11:55 a+ a- a

    Няколко месеца след подписването на договор с Оперативна програма „Конкурентоспособност“, София Тех Парк (СТП) стартира поредица от инициативи в подкрепа на младите предприемачи и изобретатели. „По този начин Технологичният парк започва своето виртуално съществуване чрез подпомагане на предприемачеството и иновациите преди изграждането на физическата среда, в рамките на предоставения от Министерството на отбраната терен на 4-и км”, обясни изпълнителният директор Елица Панайотова.

    В рамките на най-големия и многообразен фестивал за наука, организиран от Британския съвет,  „Софийски фестивал на науката“ , София Тех Парк ще приюти в специално създадена за целта къща-макет изобретението на Любомир Янчев и Христо Стоянов – „Домашен иконом“. 

    През месец май София за пръв път ще е домакин на международната среща Balkan Venture Forum, в която „София Тех Парк”   ще участва в дискусия за бъдещето на инкубаторите като платформа за развитие на нов тип работна среда, в която се осъществява комуникация и сътрудничество между наука, бизнес и предприемачество. „Темата е особено интересна за нас, тъй като основният фокус на научно-технологичния парк е именно инкубаторът, който ще има по-широк профил и ще включва и биотехнологиите”, коментира Елица Панайотова.

    В началото на юни, по идея и покана на София Тех Парк, в България пристига представител на една от най-интересните стартъп организации в Европа – финландската StartUp Sauna.

    През юли предстоят още две събития: 3Challenge, организирано от Start It Smart и „Хакадемия”, което представя интерактивни игри за деца, свързани с използване на технологии и програмиране. В първото събитие София Тех Парк ще осигури на победителите в състезанието три работни места за три месеца.

     „От началото на 2014 вече ще сме основен организатор на подобни форуми, а през 2015 тези събития ще бъдат пренесени в сградата на Иновационния форум “Джон Атанасов”, чието изграждане ще започне през 2014”, допълни Елица Панайотова.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    преди 17 часа
    И Велико Търново с вертолетно летище за спешна медицинска помощ по въздух
    До момента България разполага с 3 вертолетни летища в София и по 1 във Варна, Панагюрище и Русе
    преди 18 часа
    ITF Group отчита най-успешната си година до момента
    Първата финтех компания в ВЕАМ сегмента на БФБ очаква значителен ръст на бизнеса
    преди 18 часа
    BlackPeak Capital инвестира 13,3 млн. лв. в „Бианор Холдинг“
    Бианор привлече общо над 20 млн. лв. през Българска Фондова Борса
    преди 19 часа
    Инфлацията у нас падна до 3%
    НСИ отчита годишна инфлация от 3% за март, и месечна от - 0.2%
    преди 19 часа
    Salesforce преговаря за придобиването на Informatica
    Акциите на Informatica отбелязват над 40% ръст от началото на годината