събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1889 прочитания

  Shelly Group придобива активите на холандската компания LOQED

  Покупката е поредна стъпка, с която българската IoT компания навлиза в сегмента за защита на сгради и домове
  11 юли 2024, 13:18 a+ a- a

   

  „Шелли Груп“, компанията предлагаща IoT продукти и решения за сградна автоматизация със седалище в София, стратегически разширява продуктовото си портфолио и навлиза в разрастващия се сегмент за интелигентни брави за врати („смарт брави“). За тази цел Дружеството е придобило материалните активи, включително интелектуалната собственост (IP) и материалните запаси на холандската компания за изработка на смарт брави LOQED.

  „Шелли Груп“ ще интегрира LOQED в продуктовото си портфолио и решенията Shelly Cloud възможно най-скоро. „Шелли Груп“ ще продължи да поддържа платформата на LOQED и впоследствие ще я приложи в решенията Shelly Cloud като част от предстояща интеграция.

  С навлизането си в продуктовата категория „смарт брави“ „Шелли Груп“ навлиза в глобално развиващ се сегмент, който според пазарни проучвания се очаква да нараства средно с 15,4% годишно до 5,8 млрд. щатски долара до 2029. Движещите сили на растежа са, освен употребата в частните домакинства, така и използването на тези продукти от фирми и обществени институции за сигурно и лесно управление на различни физически входове чрез отдалечен достъп, както и възможността за наблюдение на сигурността на помещенията. Например, множество хотелски вериги планират да въведат брави за врати с Bluetooth или WiFi вместо RFID брави за врати, достъпни чрез смарт карти, за да подобрят сигурността, обслужването на клиентите и качеството на престоя в помещенията. Не на последно място, смарт ключалките предлагат висок потенциал за растеж при използването им в предприятия и организации, тъй като много хора се нуждаят от достъп до едно и също помещение.

  Волфганг Кирш, изпълнителен директор на „Шелли Груп“, коментира: „С придобиването на технологията и движимото имущество на LOQED навлизаме в нов пазар с устойчив растеж. Двуцифрените темпове на растеж в този пазарен сегмент са отлично решение за „Шелли Груп“. Освен това ще генерираме приходи от продажбата на съществуващите продукти още с придобиването, докато продължаваме да развиваме технологията и да реализираме потенциала ѝ. Убедени сме, че с LOQED като част от „Шелли Груп“ ще генерираме значителен принос към приходите и печалбите на компанията още през 2025 г. Верни на нашия подход да предоставяме максимално добро съотношение между цена и качество, ползите от тази инвестиция, разбира се, ще се отразят и в цените за нашите клиенти."

  Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Шелли Груп“, допълва: „Смарт ключалките на LOQED пасват идеално на подхода ни за безпроблемна интеграция и оперативна съвместимост между хардуер и софтуер. Възнамеряваме да добавим допълнителни API-ита към бравите за широк спектър от доставчици и сфери на приложение. Разходите и енергийната ефективност също ще бъдат взети предвид, за да направим смарт ключалките достъпни за още по-широк кръг потребители. Въз основа на опита ни със съществуващите продуктови категории на Shelly искаме да поставим нови още по-високи стандарти за качество за крайните и професионалните потребители в този сегмент."

  Смарт бравите LOQED се характеризират с висококачествен и здрав корпус от неръждаема стомана и съвместимост с различни системи за домашна автоматизация. Вратата се отваря чрез смартфон с помощта на Bluetooth или алтернативно чрез ръчно въвеждане на код. Ключалките притежават редица интелигентни функции, сред които контролирано отваряне и затваряне или известия за достъп. Приятелите и гостите на домакините могат да получат линк за отваряне и затваряне на вратата от техния браузър.

  Ключалките LOQED са сертифицирани в съответствие с EN 1303, EN 15684 и SKG-IKOB-Opleidingen, водещият институт за изпитване в строителния сектор в Нидерландия и Белгия, като особено здрави и устойчиви на разбиване (3 звезди).

  Shelly Group e технологичен холдинг, чиято основна дейност е фокусирана върху иновации чрез разработването на нови технологии, производството и дистрибуцията на висококачествени IoT продукти. В основата на развитието на компанията са нуждите на потребителите, а екипът ѝ от талантливи разработчици е отдаден на това да създава конкурентни и удобни продукти за потребителите. Shelly Group е основана в България, като групата се състои от 6 дъщерни компании с офиси в България, Китай, САЩ, Словения и Германия. Продуктите на Shelly Group вече се предлагат в над 100 пазара. Дружеството присъства на Българската фондова борса от декември 2016 г. и на Франкфуртската фондова борса от ноември 2021.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 1 ден
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 1 ден
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 1 ден
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 1 ден
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект