събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1826 прочитания

  Eleven води рунд за 2 млн. евро инвестиция в гръцкия стартъп MyTeam

  Платформата подпомага дигитализацията на отбори и подобряването на общото изживяване за спортисти, треньори и мениджъри
  10 юли 2024, 15:03 a+ a- a

  MyTeam, гръцкият Enterprise SaaS стартъп, насочен към управлението на спортни клубове, обявява капиталов рунд от 2 милиона евро, който е воден от Eleven Ventures и Genesis Ventures. Основан от Димитрис Серелеас и Джордж Маламатлис, MyTeam помага на спортни клубове и академии да оптимизират ежедневните си операции. Платформата подпомага финансовото управление, като предлага баланси и отчети в реално време, лесно събиране на средства за членства, продукти и кампании за събиране на средства, както и опростява комуникацията с членовете на спортния клуб.

  Рундът за т.нар. seed капитал от 2 милиона евро се води от Eleven Ventures, фондът за рисков капитал, известен с инвестиции в Payhawk, Dronamics и Quantive, заедно с Genesis Ventures, гръцки фонд, насочен към компании в ранна фаза на развитие, създаден през 2021 г., който е инвестирал в редица компанни, някои от които са Protio и Feel Therapeutics. Допълнително, но не на последно място, Ларс Расмусен, основателят на Google Maps, участва като ангелски инвеститор както в предишните, така и в настоящя рунд.

  Инвеститори и бизнес ангели могат да участват в рунда за финансиране чрез SeedBlink, европейската платформа за инвестиции, започвайки с минимална инвестиция от 2 500 евро.

  "MyTeam се появява като променяща играта платформа в управлението на спортни клубове със своята иновативна B2B2C SaaS екосистема. Чрез интегриране на технология в сърцето на спортните клубове и академии, тя опростява операциите и дава възможност на потребителите и административния персонал да планират, комуникират и извършват транзакции ефективно, въвеждайки нова ера в управлението на спорта. Финтех компонентът тук е от решаващо значение, но надхвърля чистата функционалност. Той дава контрол на родителите, като същевременно предоставя на спортните клубове предвидимост на паричните потоци и подобрено събиране на средства. Първоначално замислен като т.нар. SportsTech стартъп, MyTeam сега дигитализира цяла индустрия, предлагаща безпроблемни потребителски пътувания за всички заинтересовани страни чрез финтех интеграции." каза Даниел Томов, управляващ партньор в Eleven Ventures.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 1 ден
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 1 ден
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 1 ден
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 1 ден
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект