понеделник, 17 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2748 прочитания

  SeedBlink пусна цялостна платформа за управление на собствен капитал и инвестиции

  Тя предоставя единен достъп до всички традиционни и нововъведени продукти за управление на собствен капитал и инвестиции
  29 май 2024, 13:34 a+ a- a

  Снимки: SeedBlink

  SeedBlink, компанията за собствен капитал и инвестиции, обявява пускането на цялостната си платформа за управление на собствен капитал и инвестиции. Решението предоставя на европейските, включително и на българските, технологични стартъпи и заинтересовани страни възможност за безпрепятствен достъп, управление и търгуване на собствен капитал - чрез уникална комбинация от технологична инфраструктура, финансови услуги и мрежово покритие.

  С доказан успех от основаването си през 2020 г. насам, SeedBlink затвърди позицията си на ключов играч в европейското пространство за технологични инвестиции и управление на собствен капитал, непрекъснато въвеждайки иновативни решения, които дават възможност на стартиращите компании да ускорят растежа си на всеки етап от развитието. 

  Ангел Хаджиев

  „С утвърждаването на Европа като важен център за технологични иновации, ние ставаме свидетели на динамична инвестиционна среда, придружена от предизвикателствата на все още многообразната регулаторна рамка. Платформата на SeedBlink е от водещо значение, защото движи технологиите напред и намалява сложността, превръщайки ни в ключов катализатор за растеж в цяла Европа, включително и в България.“, казва Ангел Хаджиев, регионален директор за Югоизточна Европа в SeedBlink.

  Чрез подход, базиран на данни и изкуствен интелект, обединената, цялостна платформа на SeedBlink за управление на собствен капитал и инвестиции включва четири ключови услуги:

   1. SeedBlink Equity: Комплексен модул, включващ управление на структури на собствеността, планове за притежание на акции от служителите, съобразени с местната среда (наскоро пуснати под „ESOP Design” в България), симулации, обслужване на заинтересованите страни и управление на портфейла, наред с други услуги, които заедно помагат на компаниите да управляват ефективно и прозрачно дяловете си и да вземат стратегически обосновани решения.

   2. SeedBlink Ventures: Ускорява набирането на средства за водещите технологични стартъпи чрез професионални насоки, инструменти, инвестиционни механизми и запознаване с подходящи фондове за рисков капитал и инвеститорска мрежа, включваща българските Eleven Ventures, LAUNCHub Ventures, Silverline Capital, Morningside Hill, Vitosha Venture Partners и Sofia Angels Ventures. 

   3. SeedBlink Syndicates: Позволява на ангелите инвеститори и основателите да обединяват и разпределят капитал в рамките на собствените си мрежи, като насърчават възможностите за съвместни инвестиции.

   4. SeedBlink Secondaries: Улеснява търговията на дялове, предлага ранна ликвидност на придобитите акции и подпомага стратегиите за диверсификация на портфейла.

  Цялостната платформа за собствен капитал и инвестиции на SeedBlink дигитализира, автоматизира и централизира операциите, като оптимизира инвестиционния процес и процесите, свързани с управлението на собствен капитал. В България, тя допълнително ще улесни управлението на инструменти за дялово участие като ESOP, което ще позволи на все повече стартиращи предприятия да възприемат тези планове.

  Раду Негулеску (Radu Negulescu), главен изпълнителен директор и основател на Sessions, платформата за умно сътрудничество, коментира: „В Sessions даваме приоритет на ефективността, продуктивността и иновациите. Нашата система на финансиране и управление на собствен капитал също трябва да отговаря на нашите приоритети. Щастливи сме от партньорството си със SeedBlink, което ни даде достъп до разнообразни възможности за финансиране и ни позволи да осигурим дялово участие на инвеститорите, нашите топ кадри и общността ни от потребители. Всъщност, ние издигаме дяловото участие и набирането на средства на следващото ниво. Цялостната платформа на SeedBlink е голям плюс и е похвално за тях, че я представиха на пазара.“

  Новата платформа също така бележи една година от представянето на решението за управление на собствен капитал на SeedBlink – Nimity, сега SeedBlink Equity, в допълнение към успеха на четиригодишните инвестиции, подкрепени от общността и фондове за рисков капитал - всички те са основополагащи за цялостна платформа със синергични ползи. Със солиден план за усъвършенствана функционалност и услуги, свързани с управлението на собствен капитал и различни инвестиционни инструменти, SeedBlink е готова да отговори на нуждите на технологичните компании през различните етапи от тяхното развитие.

  Кармен Себе (Carmen Sebe), главен изпълнителен директор на SeedBlink, изрази ентусиазма си от постиженията на компанията, като заяви: „Днес ние сме екосистема от решения, която подкрепя технологичните стартъпи и разрастващите се предприятия в стремежа им към експоненциален растеж, интегрирайки услуги за финансиране, задържане на ключови служители, ефективна комуникация с инвеститорите и възможности за ранна ликвидност. Фокусът ни остава върху опростяването на сложните процеси за управление на собствен капитал и предоставянето на стратегически инвестиционни възможности.“

  От стартирането си, SeedBlink отчита над €1 млрд. в собствени активи, €374 млн. инвестиции в стартиращи предприятия, мобилизирани за над 350 компании от 15 държави, сред които българските Dronamics, Alcatraz AI, Swipe, SoCyber и FlatAway; над 4000 компании, регистрирани за управление на собствен капитал. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  БФБ с нова платформа за заеми
  Тя отваря врати към късите продажби на българския капиталов пазар
  преди 3 часа
  преди 4 часа
  Федералният резерв остави лихвите непроменени
  Американската централна банка прогнозира едно намаляване през 2024 г.
  14 юни 2024, 14:39
  България постигна пълна дигитална трансформация в здравеопазването за 3 години
  За по-малко от 3 години общият брой на издадените електронни рецепти надхвърля 54 млн.
  14 юни 2024, 14:22
  ЕБВР инвестира 15 млн. евро в Eldrive
  Компанията ще добави 7400 станции за зареждане
  14 юни 2024, 13:30