сряда, 06 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  567 прочитания

  SeedBlink въвежда "Community Stars" рундове за технологични стартъпи

  Те са предназначени за стартиращи предприятия в много ранен етап на развитие, които излизат от акселератори, с инвестиционни цели от €50 хил. до €300 хил.
  26 септември 2023, 12:14 a+ a- a

  Снимка: SeedBlink

  SeedBlink, платформата за финансиране и управление на собствен капитал за европейски технологични стартъпи, пуска "Community Stars"- инициатива, посветена на стартиращи предприятия в ранен етап на развитие. Този нов вид инвестиционен рунд, стратегически разположен наред с подкрепените от рисков капитал рундове и синдикати, е насочен към стартиращи предприятия завършващи технологични и бизнес акселератори. SeedBlink също позволява на стартъпите да се справят с ключови аспекти като проследяване на капиталовата структура, управление и комуникация с инвеститорите, автоматизация на ESOP (планове за притежаване на акции от служителите) и набиране на средства от най-ранните им етапи на развитие чрез Nimity.

  „Мисията на "Community Stars" е да свързва обещаващи основатели с техните общности, като им осигурява съществена подкрепа в ранните етапи на развитие на компанията“, казва Йонуц Патрехау, управляващ партньор и корпоративно развитие в SeedBlink. „Основателят на стартъп се нуждае не само от капитал, но и от силна мрежа. Ние сме тук, за да предоставим необходимите знания за финансирането и инфраструктурата, като им дадем възможност да изградят общност от поддръжници и да развият своята визия.“

  Ангел Хаджиев, директор за България в SeedBlink, добави: „От разговорите ни със стартиращи компании става ясно, че в България, както и във всяка европейска страна, съществува търсене на алтернативни възможности за финансиране. Имаме желание да си сътрудничим с местните инкубатори и акселератори, за да подпомогнем начинаещите предприемачи със солидни бизнес предложения и иновативни концепции. Освен това тази нова възможност за финансиране е с по-нисък инвестиционен праг, което я прави по-достъпна за поддръжниците на основателите тук, в България и в цяла Европа.“

  Пилотният проект на "Community Stars" е стартъпът Unison, който е специализиран във вегански снакове. В бъдеще платформата ще бъде домакин на различни обещаващи стартиращи предприятия в ранен етап на развитие, които са минали успешно през европейски акселератори.

  Понастоящем SeedBlink предлага три основни вида инвестиционни рунда, всеки от които отговаря на специфичните нужди на стартиращите предприятия и инвеститорите:
      •Рундове, подкрепени от рисков капитал: Те са специално предназначени за стартиращи предприятия от сийд рунд на финансиране до серия Б. С диапазон на инвестициите от €100 000 до €2 000 000, те са насочени към стартиращи предприятия с доказана зрялост и притегателна сила. Инвеститорите могат да се включат в тези рундове с тикети, стартиращи от €2500. Всички стартиращи предприятия в тази категория подлежат на строг процес на надлежна проверка, извършван от партньорските фондове за рисков капитал.
      •Синдикати: Този вид рунд също е насочен към стартиращи предприятия, но с инвестиционен диапазон между €100 000 и €1 000 000 евро. Подобно на рундовете със съвместни инвестиции, инвеститорите могат да участват с тикети, започващи от €2500. Основната разлика обаче е, че проверката на зрелостта и оценката на привлекателността на стартиращите предприятия се извършва директно от екипа на SeedBlink, което гарантира строга вътрешна оценка.
      •Community Stars: насочена към стартиращи предприятия в много ранен етап на развитие. Те са насочени към инвестиции в размер от €50 000 до €300 000. Основното предимство тук е гъвкавостта и достъпността, което позволява на инвеститорите да участват с инвестиционни тикети от много по-нисък праг от €500.

  Чрез тези три различни потока на финансиране SeedBlink предлага широка гама от възможности за инвеститорите и стартиращите предприятия, като улеснява развитието и растежа на европейската технологична екосистема.

  SeedBlink се утвърди като ключов стълб в развитието на европейската екосистема за стартиращи предприятия. С изграждането на впечатляваща общност от частни инвеститори и набор от мрежи от бизнес ангели и партньорски фондове за рисков капитал, SeedBlink отвори нови хоризонти за основателите и иноваторите. Образователни инициативи като Академията за технологични инвеститори или Nimity, решението за управление на собствения капитал на компаниите и техните акционери, подчертават ангажимента на компанията да образова и подготвя инвестиционната общност за справяне със специфичните предизвикателства на европейския пазар.

  С впечатляващ опит в съвместното инвестиране в над 100 технологични стартиращи предприятия в повече от 15 държави и с подкрепата на мрежа от 75 000 инвеститори (бизнес ангели, рискови фондове и стратегически партньори) в 92 държави, SeedBlink успя да набере не по-малко от €250 млн. за подкрепа на технологичните иновации.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  Какво да очакваме за банките и икономиката на България през 2024?
  Очакват се редица предизвикателства на различни фронтове, но и възможности за развитие на финансовия сектор, коментира Петър Чобанов, подуправител на БНБ
  преди 15 часа
  преди 15 часа
  преди 17 часа
  Какво е бъдещето на хибридната работа?
  Наред с многобройните предимства дистанционната работа има и редица недостатъци, отчита доклад на Colliers
  преди 17 часа
  Siemens и българската Nasekomo обявиха стратегическо партньорство по време на COP 28
  Двете компании ще си сътрудничат в дигитализацията на биопреобразуването чрез насекоми – новозараждаща се индустрия с потенциал за устойчиво развитие
  преди 17 часа
  АИКБ: Близо 80% от българската икономика вече е на светло
  Делът на сивата икономика у нас остава относително висок на фона на средните нива в ЕС