понеделник, 25 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  393 прочитания

  „Витоша Венчър Партнърс“ инвестира 1 млн. евро в 8 нови компании

  Общият брой на подкрепените от фонда компаниите става 70
  19 септември 2023, 10:19 a+ a- a

  Витоша Венчър Партнърс затвори 8 нови сделки през лятото. В началото на септември фондът обяви нови инвестиции в 6 компании на по-напреднал етап и две, които бяха част от последната Акселераторска програма на фонда. С това общият брой на компаниите, подкрепени от фонда става 70. Витоша е в процес на завършване на последни инвестиции от този мандат на фонда, чийто инвестиционен период предстои да приключи в края на 2023.

  Компаниите, в които са направени инвестициите, представляват различни индустриални сектори, включително:

  1. Fabrico - Fabrico е облачна система от последно поколение, която организира всички процеси по поддръжка в едно производствено предприятие по лесен и удобен начин. Витоша инвестира 300,000 евро за разработка на продукта, маркетинг и продажби.

  2. Taylor & Heart - Компанията интегрира иновативни процеси за онлайн продажби на разработки на диамантени пръстени по дизайн на клиента. Фондът инвестира 200,000 евро в комбинация с допълнително финансиране от други източници, които ще допринесат за увеличаване на капацитета и значително увеличаване на продажбите чрез допълнително техническо развитие и подобрени маркетингови и търговски дейности.

  3. Modern Energy - Компанията разработва хардуерно-софтуерна инсталация за употребяване на неизползвана електрическа енергия от фотоволтаични централи за генериране на криптовалути, които да трансформират непродаваемо и неизползваното електричество във финансови активи, като по този начин заместват значително по-скъпите батерии за съхранение на енергия. Витоша подкрепя Modern Energy с 200,000 евро.

  4. Ivory - Компанията разработва малко електрическо превозно средство, предназначено за доставка на храна и малки пакети в градски условия. Инвестицията от 50,000 евро има за цел да финансира производство на първи прототипи.

  5. CashLend - CashLend предоставя на кредитни институции от цял свят white-label решение, позволяващо им да набират капитал директно от индивидуални инвеститори чрез собствена peer-to peer lending платформа под бранда на клиента. Фондът подкрепя компанията със 70,000 евро, за да подпомогне надграждане на продукта и разрастването на бизнеса.

  6. AIOT Cloud - AIoTCloud е иновативно и достъпно решение за мониторинг и управление на енергия в реално време. Фондът подкрепи компанията със 100,000 евро.

  Accelerate by Vitosha:

  7. Vodoraslo - Първият биологичен пречиствател за въздух в България, използващ микроводорасли и фотосинтеза. Витоша инвестира 30,000 евро за разработване на нов дизайн и набавяне на компоненти.

  8. D Aerospace - Българска компания, специализирана в проектирането и производството на индустриални дронове. Витоша инвестира 50,000 евро за разработка и валидация на първи комерсиални бройки.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  21 септември 2023, 16:19
  Банката на Англия остави лихвите непроменени
  Намалена е прогнозата за икономически ръст за третото тримесечие
  21 септември 2023, 15:37
  Plan A привлече 27 млн. долара финансиране
  С набраните средства софтуерната компания планира да удвои броя на служителите си до над 240 и да разшири присъствието си на пазара в Европа
  21 септември 2023, 15:30
  Според Тегмарк технологията за AI не бива да е с отворен код
  Ученият, който стои зад писмото, призоваващо за пауза в разработването на мощни системи за AI, заяви, че писмото му е имало по-голям ефект от очаквания
  21 септември 2023, 14:51
  Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3
  В началото на 2024 се очаква да стане ясно дали проектът за втори мост Русе-Гюргево е одобрен за финансиране
  21 септември 2023, 13:54
  България получи 80 640 дози от новата ваксина срещу COVID-19
  Прилагането им ще стартира от следващата седмица