четвъртък, 30 ноември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4735 прочитания

  ИКЕА открива нов магазин във Велико Търново до края на годината

  Шведската компания отбелязва 12 години развитие в България
  13 септември 2023, 11:15 a+ a- a

  Шведската компания за мебели и обзавеждане ИКЕА отбеляза 80-годишния юбилей от създаването си и 12 години развитие в България. 

  Общите продажби на компанията в страната за 2023 финансова година достигнаха 153,3 милиона лева (за референция, през 2022 те възлизат на 125,90). Това включва продажби на продукти, храни и услуги. В сравнение с предходната година, продажбите на дребно са нараснали с 22%.

  „Успехът на ИКЕА никога не би бил възможен без нейните клиенти, сътрудници и доверени партньори. Нашият фокус винаги е бил насочен към хората. За нас е важно да се вслушваме и чуваме пулса на нашите клиенти, за да вървим напред и развиваме ИКЕА в България“, споделя Никос Ифантидис, управител на ИКЕА България.

  Основен приоритет на компанията е да създаде отлично клиентско преживяване с ИКЕА и редица инициативи допринасят за това. Сред тях са мобилното приложение 2-в-1 за удобно пазаруване онлайн и в магазина; пилотният проект за безплатна доставка чрез мобилни хъбове; разширяването на броя каси на самообслужване; въвеждането на най-новия и интелигентен начин за чат с технология Chat GPT и други. По пътя на реализиране на целите на компанията за устойчиво развитие е въвеждане на доставки от магазин София със 100% електрически автомобили и нулеви CO2 емисии в столицата.

  Предстои и разширяване на магазинната мрежа с нов обект във Велико Търново до края на годината.

  „Любопитството към живота, нуждите и мечтите на хората у дома винаги е било пътеводител за ИКЕА. Вече 80 годни брандът притежава едно огромно наследство - иновации, емблематични продукти, решения и ангажименти към хората и планетата. Най-добрият начин да почитаме това наследство е като постоянно се опитваме да правим нещата по-добре. Защото ние, хората, сме създатели на истории и бъдеще“, допълва Ада Янескис, мениджър „Комуникации“ за ИКЕА България, Гърция и Кипър.

  Компанията продължава да развива своята експертиза в устойчивите и функционални решения за дома и остава вярна на своя ангажимент да създава продуктите си така, че те да заемат специално място в домовете на милиони хора по света.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 минути
  Законът за насърчаване на електромобилността ще бъде обявен за обществено обсъждане до края на годината
  Една от основните му цели е до 2026 г. у нас да има поне 30 000 електромобила и поне 10 000 зарядни точки
  преди 50 минути
  Българската Телелинк Инфра Сървисис ще участва в изграждането на широколентов достъп във Великобритания
  Компанията е част от „Проекта Гигабит“, който има за цел да достигне 85% интернет покритие в отдалечените райони на страната до края на 2025 г.
  преди 2 часа
  България се присъедини към Декларацията за тройно увеличаване дела на ядрената енергия
  Тя е в съответствие с енергийната политика България и действията на правителството за изграждане на блок 7 и 8 на АЕЦ „Козлодуй“
  преди 17 часа
  От 1 декември: Без стари коли в центъра на София
  Нискоемисионната зона ще е валидна до 29 февруари 2024
  преди 19 часа
  80% от страната ще има 5G свързаност до края на 2025
  Всички 265 общини ще бъдат свързани с високоскоростни връзки в единна мрежа на държавната администрация