събота, 02 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  544 прочитания

  Keppel MET Renewables разширява портфолиото си в Италия

  Съвместното дружество придоби 100% от фотоволтаичен проект с инсталирана мощност 38 MWp
  07 септември 2023, 12:55 a+ a- a

  Снимка: MET Group

  Базираната в Швейцария инвестиционна платформа за възобновяема енергия Keppel MET Renewables придоби 100% дял в проект за развитие на соларна енергия в Апулия, Италия.
  Keppel MET Renewables (KMR), съвместно предприятие на базираната в Швейцария MET Group и базираната в Сингапур Keppel, завърши покупката на 100% дял във фотоволтаичен проект в Южна Италия. С инсталирана мощност от 38 MWp и общо производство на енергия от приблизително 63 GWh годишно, след построяването си слънчевата електроцентрала ще генерира енергия, еквивалентна на тази за повече от 20 000 италиански домакинства.

  MET Group е интегрирана европейска енергийна компания със седалище в Швейцария, с дейности и активи на пазарите на природен газ и електроенергия. MET присъства в 14 държави чрез дъщерни дружества, на 30 национални газови пазара и в 22 международни търговски центъра. MET има богат опит в експлоатацията на възобновяеми и балансиращи енергийни активи, като по този начин осигурява възможно най-широка подкрепа за енергийния преход. През 2022 г. консолидираните приходи от продажби на MET Group възлизат на €41,5 млрд., като общият търгуван обем на природния газ възлиза на 109 млрд. куб. м, а общият търгуван обем на електроенергията - на 67 TWh.

  Проектът е в ранен етап на развитие, като се очаква да достигне готовност за изграждане през 2025 г. и да започне търговски операции през 2026 г.
  KMR е утвърден играч на италианския пазар на възобновяема енергия със съществуващ портфейл от над 200 MWp соларни проекти на ранен и среден етап в Южна Италия, които се очаква да бъдат пуснати в търговска експлоатация през следващите няколко години.
  „Това е още една стъпка към решителната цел на MET Group за постигане на портфейл от възобновяеми енергийни източници с инсталирана мощност от 2 GW до 2026 г. и очакваме да се случат още много такива“, заяви Бенджамин Лакатош, Председател и главен изпълнителен директор на MET Group. „Насочваме се към по-нататъшен растеж на вятърните и соларните проекти в Европейския съюз, като придобиваме активи по цялата верига на стойността: инвестиции на зелено, готови за изграждане проекти, както и инвестиции върху съществуващи промишлени площадки“, допълни той.

  Keppel Corporation е глобален мениджър на активи и оператор със силен опит в решения, свързани с устойчивостта, които обхващат областите на инфраструктурата, недвижимите имоти и свързаността. Със седалище в Сингапур, Keppel работи в повече от 20 държави по света, като предоставя критична инфраструктура и услуги за възобновяеми енергийни източници, чиста енергия, декарбонизация, устойчиво градско обновяване и цифрова свързаност. Кеппел създава стойност за инвеститорите и заинтересованите страни чрез своите качествени инвестиционни платформи и разнообразни портфейли от активи, включително частни фондове и регистрирани на борсата тръстове за недвижими имоти и бизнес имоти, и има общ портфейл с над $65 млрд. управлявани активи.

  „Keppel е доволна, че KMR разширява географското си присъствие в Европа, ускорява растежа на портфолиото си от възобновяеми енергийни източници и допринася за напредъка на енергийния преход в Европа“, заяви Тан Бун Ленг, Член на борда на директорите на подразделението Keppel Infrastructure и Управляващ директор на KMR за проекти, верига на доставките и безопасност и околна среда.

  „Завършването на последното придобиване на KMR е още една стъпка напред в разширяването на присъствието на компанията в процъфтяващия сектор на възобновяемите енергийни източници в Западна Европа, който включва и други пазари, сред които Франция, Германия, Португалия и Испания“, допълни още Ленг.
  KMR разработва и изгражда географски и технологично диверсифициран портфейл от действащи и готови за изграждане активи за възобновяема енергия от фотоволтаични и наземни вятърни електроцентрали, като играе активна роля в европейския енергиен преход.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  От 1 януари: Максималният осигурителен доход се повишава на 3750 лв.
  Парламентът прие на първо четене бюджетите на НЗОК и ДОО за 2024
  преди 20 часа
  Висшистите в България се реализират все по-добре
  Под 1% безработица при медици и математици, показва тазгодишното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България
  преди 20 часа
  AbbVie купува ImmunoGen
  Сделката е на стойност $10,1 милиарда
  преди 21 часа
  Ето колко години трябва да спестявате, за да си купите жилище в България
  Жилищата са достъпни за около една трета от домакинствата в страната, сочи анализ на УниКредит Булбанк
  преди 22 часа
  Безработицата в ЕС и еврозоната остава стабилна
  През октомври показателят остава непроменен спрямо предходния месец
  преди 22 часа
  Инфлацията в еврозоната намалява повече от очакваното
  Според експресните оценки на Евростат показателят през ноември е 2,4%