понеделник, 17 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  992 прочитания

  Откриха българско предприятие за производство на биоразградими материали в Китай

  Той се реализира в Индустриалния парк за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа в гр. Нинбо
  05 септември 2023, 14:05 a+ a- a

  сн: МВнР

  На 31 август 2023 в Индустриалния парк за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа в района Юяо на гр. Нинбо, провинция Джъдзян, се проведе церемония за откриване на първото индустриално предприятие със 100% чуждестранен (български) капитал в региона на делтата на р. Яндзъ - Ningbo Baojiahua Biomaterials Co, съобщават от МВнР.

  Управител на компанията е Десислав Десподов. Тя ще произвежда биоразградими и компостируеми торбички, чували и др. Такъв тип продукти, произведени от найлон, ще бъдат забранени за употреба в Китай от 2025.

  сн: МВнР

  Официалните представители на церемонията от китайска страна включваха г-н Хан Байшун и г-н Ся Канбън, зам.-директори на Административната комисия на новата зона Циенуан в Нинбо. Присъстваха и преподаватели и студенти от Ningbo University от специалността “Материалознание и инженерна химия”, както и български и китайски бизнесмени.

  В своето обръщение към присъстващите генералният консул Владислав Спасов оцени високо предприемчивостта на българския бизнес и заяви убедеността си, че ефективното функциониране на Ningbo Baojiahua Biomaterials Co. Ltd. ще се превърне в доказателство за думите на китайския премиер Ли Цян, че “Китай е отворен за бизнес”.

  На среща с кмета на район Юяо г-н Уо Юнте, по-късно през деня, генералният консул отчете, че китайският бизнес в провинция Джъдзян е най-активен по отношение на България, а провинцията е на едно от водещите места по БВП в страната. Той заяви готовността си, заедно с местните власти в Нинбо, да продължи да работи за по-нататъшно развитие на икономическите и търговски връзки между България и Китай.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  Стокообменът между България и Китай през 2023 г. е над $4 млрд.
  Българският износ отбелязва ръст от близо 33% спрямо 2022 г.
  преди 7 часа
  Стартира изграждане на център за високи технологии в ПГ „Хенри Форд“, София
  С 3,4 млн. лв. ще бъдат изградени 5 нови лаборатории и закупено оборудване за обучение с модерни технологии
  преди 10 часа
  Политическата несигурност в ЕС се засилва със 100 независими евродепутати и силни крайнодесни влияния
  Индексът на Кофас за политическа нестабилност отбелязва влошаване с 1,5% през 2023 г.
  преди 13 часа
  БФБ с нова платформа за заеми
  Тя отваря врати към късите продажби на българския капиталов пазар
  преди 14 часа