вторник, 12 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1381 прочитания

  Дронамикс ще започне от Гърция търговската си дейност

  Компанията ще участва в 87-ия международен панаир в Солун
  05 септември 2023, 09:38 a+ a- a

   

  Дронамикс, първата в света карго-дрон авиокомпания с лиценз да оперира в Европа, ще участва в 87-ия Международен Солунски панаир, който ще се проведе от 9 до 17 септември 2023 в Солун, Гърция. Очаква се Дронамикс да започне търговската си дейност именно от Гърция, преди да я разшири към останалото Средиземноморие и Европа.

  Дронамикс ще присъства на изложението за първи път по покана на българското Министерство на икономиката и иновациите. На щанда ще присъстват и Golden Cargo, местните партньори за продажби и услуги (GSSA) в Гърция и Кипър за Дронамикс, което подчертава стратегическото значение на Гърция като порта към Средиземноморието.

  На официалното откриване на изложението в събота, 9 септември, се очаква да присъстват министър-председателите на България и Гърция, акад. Николай Денков и Кириакос Мицотакис.

  Съоснователят и главен технически директор на Дронамикс, Константин Рангелов, който стои зад създаването на товарния дрон Черния Лебед, ще открие щанда на Дронамикс.

  Дронамикс, чиято дейност пресича авиацията, дълбоките технологии и логистиката, е поканена да участва за първи път като представител на високотехнологичния сектор. Посетителите и участниците в панаира могат да научат повече за това как Дронамикс допринася за развитието на бъдещето на мобилността със своето решение с товарни дронове, правейки доставките до 80% по-бързи, 50% по-евтини и с до 60% по-ниски емисии на въглероден диоксид.

  Скорошни постижения:

  • Дронамикс стана първата търговска авиолиния в света, която се сдоби с лиценз да оперира в Европа
  • Подписа две споразумения за производство на Черния Лебед в мащаб, в Европа и Австралия
  • Присъедини се към първата мрежа за медицински доставки с дрон в Обединеното Кралство
  • Обяви партньорства със Zero Petroleum и Cranfield Aerospace Solutions за интегриране на безфосилни алтернативи за захранване на двигателя на Черния Лебед.
  • Набра общо 40 милиона долара в предварително финансиране от фондове и инвеститори от 12 страни, преди компанията да започне предстоящия си сериен кръг на финансиране Серия A.
  • Успешно завърши първия тестови полет на пълномащабния товарен дрон на компанията, Черният Лебед.
  • Стана първата карго дрон авиокомпания с IATA и ICAO обозначителни кодове, което дава на Дронамикс равнопоставеност с всички останали големи авиолинии.

  Дронамикс е първата в света авиокомпания за товарни дронове и водещ разработчик и оператор на дронове с голям обсег, създадени специално за товари. Техният Черен Лебед може да пренесе 350 кг товар на разстояние до 2500 км, правейки го 80% по-бързо, 50% по-евтино и с до 60% по-ниски емисии в сравнение с алтернативните видове транспорт, включително въздушния. Това дава възможност за доставки в рамките на същия ден на много дълги разстояния за различни индустрии, от фармацевтична до хранителна, от електронна търговия до резервни части. Бързо разрастващият се екип на компанията включва някои от най-добрите световни авиокосмически и логистични експерти. Дронамикс е първата лицензирана авиокомпания за превоз на товари с дронове в Европа и първият стратегически партньор на IATA за дронове в световен мащаб. До момента Дронамикс е набрала общо 40 млн. долара от фондове за рисков капитал и бизнес ангели от 12 държави и е съфинансирана от престижната програма EIC Accelerator на Европейския Съвет по Иновациите.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Lidl инвестира над 15 млн. лв. в 10-ия си магазин в Пловдив
  Това е 122-ят обект на веригата в страна
  преди 10 часа
  преди 10 часа
  Над 5,5 млрд. лева са американските инвестиции у нас, създали са 41 хил. работни места
  19 са американските ИТ компании с 13 хил. заети у нас, инвестират също в енергетика, преработваща промишленост и търговия, присъстват в Разград, Севлиево, Стара Загора и София, сочи нов доклад
  преди 11 часа
  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера
  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  преди 12 часа
  Близо 18% ръст на приходите от нощувки през ноември
  Според националната статистика по-голямата част от тях идват от български граждани