понеделник, 22 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  756 прочитания

  MET Group ще купува втечнен природен газ от Commonwealth LNG

  Споразумението е за срок от 20 години
  04 септември 2023, 15:17 a+ a- a

  Снимка: MET Group

  Commonwealth LNG сключи споразумение с MET Group, интегрирана европейска енергийна компания със седалище в Швейцария, за покупко-продажба на 1 милион тона годишно (Mtpa) втечнен природен газ (LNG) за срок от 20 години от съоръжението Commonwealth LNG, което в момента се разработва в Камерън, Луизиана.

  „Това споразумение признава, че американският втечнен природен газ може да играе и ще играе постоянна роля в енергийния преход на Европа, като осигурява надежден и достъпен природен газ в региона“, зaяви Пол Варело, Основател и изпълнителен председател на Commonwealth LNG. „Радваме се, че ще работим с MET Group за дългосрочни доставки на LNG, за да допринесем за сигурността на снабдяването с природен газ за техните клиенти“, добави той.

  Commonwealth LNG е проект за терминал за износ на втечнен природен газ (LNG) с капацитет 9,3 млн. тона годишно, разположен на река Калкасие в Мексиканския залив близо до Камерън, Луизиана. Ръководният екип на проекта се ангажира да изгради съоръжение за втечнен природен газ от световна класа, като продължава да се фокусира върху управлението на риска и намаляването на капиталовите разходи.

  „Втечненият природен газ допринася значително за диверсификацията на доставките на газ и има важен принос за европейската енергийна сигурност. Той се превръща във важна част от стратегията на MET Group занапред“, коментира Бенджамин Лакатош, Председателят и главен изпълнителен директор на MET Group.

  MET Group активно увеличава участието си на пазара на LNG. Само през 2022 г. компанията е внесла повече от 30TWh товари с втечнен природен газ в страни като Хърватия, Гърция, Испания, Белгия и Обединеното кралство. През тази година Групата си осигури дългосрочен капацитет за втечнен природен газ в Германия и разшири спотовия си капацитет до Финландия.

  Условията, предвидени в подписаното споразумение, ще започнат да се прилагат от началото на търговската експлоатация на съоръжението през 2027 г. Окончателните условия подлежат на договаряне на финалното споразумение за покупко-продажба (СПП) между страните.

  MET Group е интегрирана европейска енергийна компания със седалище в Швейцария, с дейности и активи на пазарите на природен газ и електроенергия. MET присъства в 14 държави чрез дъщерни дружества, на 30 национални газови пазара и в 22 международни търговски центъра. MET има богат опит в експлоатацията на възобновяеми и балансиращи енергийни активи, като по този начин осигурява възможно най-широка подкрепа за енергийния преход. През 2022 г. консолидираните приходи от продажби на MET Group възлизат на €41,5 млрд., като общият търгуван обем на природния газ възлиза на 109 млрд. куб. м, а общият търгуван обем на електроенергията - на 67 TWh.

  Commonwealth се фокусира върху завършването на оставащите стъпки, необходими за постигане на целта за вземане на окончателно инвестиционно решение по проекта през първото тримесечие на 2024 г., като първите доставки на товари се очакват през 2027 г. Ускореният график за строителство ще позволи проектът да бъде изграден за 3 години, като се използва модулен подход с основни компоненти, които се изработват извън обекта.

  Проектът за втечнен природен газ Commonwealth LNG е разрешен и ще включва 6 линии за втечняване на природен газ и свързани с тях съоръжения, които ще могат да произвеждат приблизително 9,3 млн. тона LNG годишно.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Байдън се отказа от президентската напревара
  Той подкрепи Камала Харис за следващия кандидат на демократите в САЩ
  преди 4 часа
  За 7 г. Wizz Air е обслужила над 4 млн. пътници на летище Варна
  Авиокомпанията обслужва 12 дестинации в 7 държави от морската ни столица
  преди 5 часа
  OpenAI с по-евтина версия на най-мощния си ChatGPT
  GPT-4o mini, е по-интелигентен и с над 60% по-евтин от GPT-3.5 Turbo
  19 юли 2024, 16:11
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  19 юли 2024, 15:56
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  19 юли 2024, 11:42
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света