сряда, 06 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  442 прочитания

  UBS Group планира да съкрати 3000 работни места

  Банката отчете нетна печалба в размер на $29 млрд. за второто тримесечие
  31 август 2023, 12:25 a+ a- a

  Снимка: UBS

  UBS Group планира да съкрати 3000 работни места в Швейцария през следващите няколко години. Банката предложи първия поглед върху това как планира да постигне над $10 млрд. спестявания на разходи след поглъщането на Credit Suisse, предаде „Ройтерс“.

  UBS също обяви, че ще запази местната банка на Credit Suisse, а последващите загуби на работни места се очаква да доведат до обратна реакция в Швейцария.

  Най-големият мениджър на богатства в света можеше да отдели бизнеса и да го пусне на IPO, но местната банка бе солиден източник на печалба за Credit Suisse.

  „Нашият анализ ясно показва, че пълната интеграция е най-добрият резултат за UBS, нашите заинтересовани страни и швейцарската икономика“, каза главният изпълнителен директор Серджо Ермоти в изявление.

  Той написа в бележка до персонала, че 1000 съкращения на работни места ще бъдат резултат от интегрирането на местната банка на Credit Suisse, докато други 2000 ще бъдат резултат от необходимостта от дълбоко преструктуриране на Credit Suisse.

  Акциите на UBS поскъпнаха с 5% в сутрешната търговия, достигайки върхове, невиждани от 2008 г.

  Прогнозата за над $10 млрд. спестявания на разходи до края на 2026 г. се сравнява с по-ранна оценка от $8 млрд. до 2027 г. Повечето спестявания се очаква да дойдат от намаляване броя на служителите.

  Задържането на съществуващите клиенти на Credit Suisse се смята за ключово, ако UBS иска успешно да осъществи огромната сделка.

  Credit Suisse отчете нетни изходящи потоци на активи от 39 млрд. швейцарски франка ($44,4 млрд.) през второто тримесечие, подчертавайки, че спасяването не е успяло да спре загубата на доверие във франчайза.

  Но UBS каза, че изходящите потоци се извършват с по-бавни темпове в сравнение с предходните тримесечия и са станали положителни през юни.

  Управлението на глобалното богатство на UBS отчете нетни нови пари в размер на $16 млрд., което е най-високото ниво за второто тримесечие от повече от десетилетие.

  UBS регистрира нетна печалба от $29 млрд. за второто тримесечие. Резултатите на UBS за цялата група включват печалби на Credit Suisse само за един месец, тъй като сделката приключи едва през юни.

  Голямата печалба се дължи на огромна еднократна печалба, която отразява как разходите за придобиване са били далеч под стойността на Credit Suisse. Това е малко под консенсусната оценка от $33,45 млрд. от проучване, проведено от банката.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Далеч сме от общ изкуствен интелект
  Това заяви президентът на Microsoft Брад Смит, като добави, че технологията може да се случи след десетилетия
  преди 5 часа
  Moody's понижи перспективата на дълговия рейтинг на Китай
  Агенцията предупреди, че може да понижи и кредитния рейтинг на втората по големина икономика в света
  преди 5 часа
  Проучване: За 25% от компаниите у нас AI ще да доведе до загуба на работни места
  Технологията у нас се прилага най-вече в ИТ, Mapĸeтинг и Чoвeшĸи pecypcи, сочи доклад на LS-S Leadership Support
  преди 8 часа
  Изграждат 5G свързаност по транспортните коридори на България с Гърция и Сърбия
  За целта ще бъде използвано европейско финансиране
  преди 11 часа
  Резултатите на 15-годишните в изследването PISA се влошават
  Изследването е проведено през 2022 г. в областите математика, четене и природни науки