четвъртък, 30 ноември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  453 прочитания

  Huawei и Ericsson се договориха за взаимно лицензиране на патенти

  Споразумението обхваща и продажбите на мрежова инфраструктура и потребителски устройства на компаниите
  28 август 2023, 15:20 a+ a- a

  Huawei и Ericsson подписаха дългосрочно глобално споразумение за кръстосано лицензиране на патенти, което обхваща патенти от съществено значение за широк спектър от стандарти като 3GPP, ITU, IEEE и IETF стандарти за 3G, 4G и 5G клетъчни технологии. Споразумението обхваща съответните продажби на мрежова инфраструктура и потребителски устройства на компаниите, като предоставя на двете организации глобален достъп до патентованите стандартизирани технологии на другата страна.

  "Радваме се да постигнем дългосрочно глобално споразумение за кръстосано лицензиране с Ericsson", заяви Алън Фан, ръководител на отдела за интелектуална собственост на Huawei. "Като основни участници в патентите от съществено значение за стандарта (ПСЗС) за мобилна комуникация, компаниите признават стойността на интелектуалната собственост на другата страна и това споразумение създава по-силна патентна среда. То свидетелства и за ангажимента, зад който и двете страни застават - а именно, че интелектуалната собственост трябва да бъде надлежно зачитана и защитавана.

  През последните 20 години Huawei има основен принос за основните ИКТ стандарти, включително тези за клетъчни, Wi-Fi и мултимедийни кодеци. През 2022 г. Huawei оглави класацията на кандидатите на Европейското патентно ведомство по брой подадени заявки за патенти - с цели 4 505 броя.

  "Нашият ангажимент за споделяне на водещи технологични иновации ще стимулира здравословното и устойчиво развитие на индустрията и ще предостави на потребителите по-стабилни продукти и услуги", добави Фан.

  Ericsson отбелязва в съобщение за медиите, че очаква приходи от лицензиране на права върху интелектуална собственост в размер на около 11 млрд. шведски крони (1 млрд. долара) през Шведската компания разполага с портфолио от над 60 000 патента.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 39 минути
  Законът за насърчаване на електромобилността ще бъде обявен за обществено обсъждане до края на годината
  Една от основните му цели е до 2026 г. у нас да има поне 30 000 електромобила и поне 10 000 зарядни точки
  преди 1 час
  Българската Телелинк Инфра Сървисис ще участва в изграждането на широколентов достъп във Великобритания
  Компанията е част от „Проекта Гигабит“, който има за цел да достигне 85% интернет покритие в отдалечените райони на страната до края на 2025 г.
  преди 2 часа
  България се присъедини към Декларацията за тройно увеличаване дела на ядрената енергия
  Тя е в съответствие с енергийната политика България и действията на правителството за изграждане на блок 7 и 8 на АЕЦ „Козлодуй“
  преди 18 часа
  От 1 декември: Без стари коли в центъра на София
  Нискоемисионната зона ще е валидна до 29 февруари 2024
  преди 19 часа
  80% от страната ще има 5G свързаност до края на 2025
  Всички 265 общини ще бъдат свързани с високоскоростни връзки в единна мрежа на държавната администрация