понеделник, 11 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  777 прочитания

  Саудитската Tawal официално стъпва на българския телеком пазар

  Това става след приключване на придобиването на телекомуникационните кули на "Виваком"
  28 август 2023, 11:09 a+ a- a

  От днес саудитската stc Group през своята дъщерна компания TAWAL вече оперира и в Европа - с над 4800 обекта в България, Хърватия и Словения.

  Началото на дейностите на TAWAL на Стария континент идва след успешното приключване на придобиването на телекомуникационните кули на United Group в България, Хърватия и Словения на 25 април 2023 г. като част от стратегията на stc Group за разширяване и растеж и след получаване на всички необходими одобрения от регулаторните органи във всяка държава.

  Към момента TAWAL притежава и управлява над 4800 обекта в България, Хърватия и Словения, предоставяйки оперативни услуги на новите си клиенти в тези държави.

  Процесът на придобиване представлява втората стъпка от плана за разширяване на TAWAL след стартирането на TAWAL Pakistan през 2022 г. Общото портфолио на TAWAL вече надхвърля 21 000 кули в пет държави, което е още едно допълнение към пълната цифрова екосистема на stc Group.

  Използвайки потенциала за растеж на европейския пазар — особено по отношение на внедряването на 5G и адаптирането на мобилни услуги — TAWAL има за цел да осигури надеждна, ефективна и ефикасна ИКТ инфраструктурна мрежа за всички оператори на мобилни мрежи на тези пазари.

  Компанията планира значителни инвестиции и въвеждане на доказани процеси и добри практики, както и иновативни продукти в своето портфолио. Дружеството ще използва своя опит в управлението на критична и стабилна инфраструктура в Саудитска Арабия, за да подсили развитието на европейските пазари чрез ускоряване на внедряването на ИКТ инфраструктура в техните рамки.

  „Щастливи сме да стартираме дейности в Европа от днес. Това е наистина значим момент за TAWAL и развитието на компанията към други важни пазари. Използвайки нашите ресурси и доказано добри практики, ние се стремим да донесем още повече стойност на европейските пазари като дадем възможност на нашите клиенти да работят по-ефективно и ефикасно“, заяви Мохамад Алхакбани, главен изпълнителен директор на TAWAL.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  Lidl инвестира над 15 млн. лв. в 10-ия си магазин в Пловдив
  Това е 122-ят обект на веригата в страна
  преди 9 часа
  преди 9 часа
  Над 5,5 млрд. лева са американските инвестиции у нас, създали са 41 хил. работни места
  19 са американските ИТ компании с 13 хил. заети у нас, инвестират също в енергетика, преработваща промишленост и търговия, присъстват в Разград, Севлиево, Стара Загора и София, сочи нов доклад
  преди 10 часа
  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера
  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  преди 11 часа
  Близо 18% ръст на приходите от нощувки през ноември
  Според националната статистика по-голямата част от тях идват от български граждани