вторник, 12 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  650 прочитания

  eMAG стартира трансгранична програма за български предприемачи

  Инициативата осигурява лесен и интегриран достъп до над 5 млн. потенциални клиенти в Румъния и потенциален достъп до 19 млн. население
  17 август 2023, 12:00 a+ a- a

  Снимка: eMAG

  С постоянния си стремеж да съдейства на местните предприемачи да постигнат успех в дигиталната икономика и да стимулира ефективно развитието на електронната търговия в региона eMAG вече предлага още една опция за отключване на потенциала на трансграничните онлайн продажби. Новата програма позволява на българските търговци в платформата лесно и професионално да разширят бизнеса си в eMAG Marketplace Румъния, като по този начин придобиват конкурентно предимство, изграждат международна клиентска база и полагат основите за дългосрочен успех на бизнеса им. С над 5 млн. клиенти eMAG Румъния е един от важните фактори в електронната търговия в региона – от над 20 години румънците познават онлайн платформата, която беше отличена за най-ценен румънски бранд през 2022 г. от Brand Finance*.

  „Международната експанзия е важна стъпка за всяка компания и включвайки се в трансграничната ни програма, българският бизнес може почти мигновено да се позиционира в съседна Румъния, с население от над 19 милиона души. Това е отлична възможност за местните търговци да се възползват от технологията и програмите, които сме разработили, за да помогнем за растежа им, и да използват максимално възможностите, които електронната търговия предоставя в целия регион“, каза Силвиу Гугуи, управител eMAG България.

  eMAG внимателно са анализирали и адресирали специфичните предизвикателства, идващи с трансграничното разширяване на онлайн продажбите, като езикова бариера, куриерски услуги и обслужване на клиенти, логистика и фулфилмънт, регулации. В новата им програма са интегрирани решения, които ще помогнат на българските предприемачи да менажират тази важна стъпка, извеждаща бизнеса им на изцяло ново ниво.

  Документацията на всички допустими продукти в портфолиото на българските търговци, участващи в трансграничната програма eMAG, може да бъде преведена автоматично безплатно; на търговците ще бъде предоставен списък с трансгранични куриерски компании, интегрирани в платформата eMAG Marketplace България, които могат да доставят от техния склад до краен клиент в Румъния; и обслужването на клиенти се предоставя от eMAG на румънски език, докато българските търговци получават съдействие на български в центъра за съобщения.

  За по-нататъшно улесняване на процеса, eMAG Румъния ще създаде акаунти в своя Marketplace за участващите български търговци и ще сключи договори с тях – като предостави лесни стъпки, които да следват, за да се регистрират за достъп до новия пазар. Информацията между платформите ще бъде синхронизирана, така че всички детайли и инструменти да са достъпни на едно място.

  С инвестиции в международна експанзия на стойност шест пъти повече от предходната година, насочени към логистика, подобряване на услуги и разнообразяване на офертите, на групово ниво eMAG потвърждава своя ангажимент и доверие в потенциала на региона.

  В България eMAG оперира от 11 години, през които инвестира в услуги с добавена стойност, предназначени да помогнат на клиентите да спестяват време и пари. eMAG Marketplace България предоставя на повече от 8000 Marketplace търговци канал за продажби в страната и чужбина, достигайки до милиони потенциални клиенти.

  * Brand Finance оценява силата и стойността на повече от 5000 глобални марки всяка година. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Lidl инвестира над 15 млн. лв. в 10-ия си магазин в Пловдив
  Това е 122-ят обект на веригата в страна
  преди 10 часа
  преди 11 часа
  Над 5,5 млрд. лева са американските инвестиции у нас, създали са 41 хил. работни места
  19 са американските ИТ компании с 13 хил. заети у нас, инвестират също в енергетика, преработваща промишленост и търговия, присъстват в Разград, Севлиево, Стара Загора и София, сочи нов доклад
  преди 11 часа
  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера
  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  преди 12 часа
  Близо 18% ръст на приходите от нощувки през ноември
  Според националната статистика по-голямата част от тях идват от български граждани