четвъртък, 30 ноември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1007 прочитания

  Yettel с нов собственик от ОАЕ

  Сделката между e& и PPF Group за 2,15 млрд. евро обхваща телеком бизнеса в Българя, Унгария, Сърбия и Словакия
  03 август 2023, 10:46 a+ a- a

  снимка - Yettel

  PPF Group (PPF), собственик на Yettel България, и Emirates Telecommunication Group Company ("e&") подписаха споразумение, съгласно което "e&" ще придобие дял от 50% плюс една акция в активите на PPF Telecom Group (PPF Telecom) в България, Унгария, Сърбия и Словакия, съобщи PPF.

  Така тeлeĸoмyниĸaциoннaтa ĸoмпaния oт Oбeдинeнитe apaбcĸи eмиpcтвaще стане собственик на Yettel в България и в останалите страни от региона.

  Страните по сделката се споразумяха, че e& ще плати авансово 2,15 милиарда евро при приключването на придобиването на 50% дял, плюс една акция в PPF Telecom и допълнително до 350 милиона евро в рамките на 3 години, ако PPF Telecom надхвърли определени финансови цели. Ако тези финансови цели не бъдат постигнати, ще бъдат възстановени до 75 милиона евро.

  Партньорите ще запазят настоящия главен изпълнителен директор на PPF Telecom - Балеш Шарма, и ще осигурят непрекъснатост на операциите, като същевременно се възползват от широкия опит на екипите на PPF Telecom на техните пазари.

  Чeшĸитe aĸтиви нa РРF Теlесоm - oпepaтopът О2 и дocтaвчиĸът нa инфpacтpyĸтypa СЕТІN щe бъдaт oтдeлeни и нямa дa бъдaт чacт oт cдeлĸaтa.

  „Покупната цена от до 2,5 милиарда евро, включително договорните плащания, представлява една от най-големите сделки за PPF досега", подчерта изпълнителният директор на PPF Иржи Шмейц.

  "Това вълнуващо партньорство с PPF Group в България, Унгария, Сърбия и Словакия е пример за нашия ангажимент да търсим нови възможности за сътрудничество и инвестиции, които допълнително ще ускорят нашата експанзия", посочи Хатем Дауидар, главен изпълнителен директор на "e&".

  Сделката поставя основата за партньорство между PPF и e&, което ще се стреми да изгради голям телекомуникационен бизнес в Централна и Източна Европа.

  Очаква се сделката да приключи през или преди първото тримесечие на 2024. Тя подлежи на регулаторни одобрения.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 минути
  Българската Телелинк Инфра Сървисис ще участва в изграждането на широколентов достъп във Великобритания
  Компанията е част от „Проекта Гигабит“, който има за цел да достигне 85% интернет покритие в отдалечените райони на страната до края на 2025 г.
  преди 1 час
  България се присъедини към Декларацията за тройно увеличаване дела на ядрената енергия
  Тя е в съответствие с енергийната политика България и действията на правителството за изграждане на блок 7 и 8 на АЕЦ „Козлодуй“
  преди 17 часа
  От 1 декември: Без стари коли в центъра на София
  Нискоемисионната зона ще е валидна до 29 февруари 2024
  преди 18 часа
  80% от страната ще има 5G свързаност до края на 2025
  Всички 265 общини ще бъдат свързани с високоскоростни връзки в единна мрежа на държавната администрация
  преди 21 часа
  Бизнес климатът през ноември отчита минимален ръст
  Според данните на НСИ мениджърите в строителството и услугите очакват известно увеличение на цените