понеделник, 11 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3486 прочитания

  ЗК „Лев Инс” АД застрахова реконструкцията на стадион „Спотифай Камп Ноу“

  Реконструкцията ще увеличи места до 105 хил. и е на стойност €1 млрд.
  02 август 2023, 08:27 a+ a- a

  Снимка: Лев Инс АД

  Kомпанията LIMAK CONSTRUCTION, ангажирана с реконструкцията и увеличение на капацитета на легендарния стадион „Спотифай Камп Ноу“, избра за свой доверен партньор по този проект ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД. Строителна компания, на която беше поверен този проект се довериха на лидера на българския застрахователен пазар за обезпечаването на „професионална отговорност“ при изпълнение на дейността по един от най-мащабните си проекти.

  „Това е една от най-големите сделки за тази година на територията на Испания, което доказва високата степен на клиентска удовлетвореност и доверие към ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД. С гордост поемаме отговорността за безупречното изпълнение на този толкова важен за футболния свят обект, обезпечен от един от най-големите презастрахователи в световен мащаб с кредитен рейтинг – А“, това сподели Павел Димитров – изпълнителен директор на ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД.

  „Спотифай Камп Ноу“ е най-големият футболен стадион в Европа и четвърти в света с капацитет от 99 354 седящи места. Съоръжението е открито официално на 24 септември 1957 година след около три години и половина строителни работи. Стадионът, обаче, вече изостава сериозно от най-модерните съвременни стандарти, като последното по-значимо обновяване е през 1998 година. След реконструкцията ще се увеличи капацитета на стадиона до 105 хиляди, което ще затвърди мястото му, като най-големия стадион в Европа. 

  Проектът за реконструкция и увеличение на капацитета на „Спотифай Камп Ноу“ започна през юни 2023 г и е на стойност 1 000 000 000 евро. Първата фаза на проекта трябва да приключи до ноември 2024, когато футболния отбор на Барселона ще се завърне на своя „Спотифай Камп Ноу“, но само пред 2/3 от капацитета му. Окончателното ремонтните дейности ще продължат до юни 2026 г.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  Lidl инвестира над 15 млн. лв. в 10-ия си магазин в Пловдив
  Това е 122-ят обект на веригата в страна
  преди 9 часа
  преди 9 часа
  Над 5,5 млрд. лева са американските инвестиции у нас, създали са 41 хил. работни места
  19 са американските ИТ компании с 13 хил. заети у нас, инвестират също в енергетика, преработваща промишленост и търговия, присъстват в Разград, Севлиево, Стара Загора и София, сочи нов доклад
  преди 10 часа
  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера
  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  преди 11 часа
  Близо 18% ръст на приходите от нощувки през ноември
  Според националната статистика по-голямата част от тях идват от български граждани