четвъртък, 30 ноември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  568 прочитания

  Foxconn увеличава инвестициите си в Индия

  Компанията, доставчик на Apple, инвестира и в северната част на страната, планира две нови фабрики
  02 август 2023, 07:52 a+ a- a

  Снимка: Foxconn

  Основният доставчик на Apple Inc., Foxconn Technology Group, планира да увеличи инвестициите си до над $1,2 млрд. в южноиндийския щат Карнатака и да добави две фабрики за компоненти там, разширявайки постоянната диверсификация от Китай, за да смекчи рисковете от икономическите и технологични санкции на САЩ, съобщава Bloomberg.

  Поне един от заводите, които тайванската компания планира да построи в Карнатака, ще произвежда части за Apple, включително за iPhone, твърдят запознати. Официално съобщение се очаква още тази седмица, казаха хората, отказвайки да бъдат назовани, тъй като въпросът не е публичен. Вторият завод също ще бъде в Карнатака, но точното им местоположение все още не е решено.

  Foxconn харчи $500 млн. за тези два комплекса в допълнение към съоръжението за $700 млн., което възнамерява да построи на място от 300 акра близо до летището в Бенгалуру, столицата на Карнатака, съобщи Bloomberg News по-рано. Този завод вероятно ще сглобява iPhone и се очаква да създаде около 100 000 работни места.

  Допълнителните обекти ще донесат нови разходи на партньора на Apple за региона Индия север в размер на $1,2 млрд., голям разход за тайванска компания, която традиционно сглобява огромното мнозинство устройства за Apple и други американски марки в централен и южен Китай.

  Ходовете на Foxconn в Индия подчертават как южноазиатската нация бързо се превърна в популярна дестинация за производителите, които търсят алтернатива на Китай на фона на нарастващото напрежение между Вашингтон и Пекин. Това е резултат и от промяна в глобалната верига на доставки, която се ускори по време на пандемията Covid-19 и войната в Украйна, и може да промени начина, по който се произвежда електрониката.

  Отделно, дъщерно дружество на Foxconn подписа първоначално споразумение с правителството на южния Тамил Наду за създаване на собствен завод за компоненти с инвестиция от 16 млрд. рупии ($195 млн.), съобщи министерството на индустрията на щата в понеделник (31 юли). Проектът вероятно ще създаде около 6000 работни места.

  В комплекса за сглобяване на iPhone на Foxconn в китайския град Джънджоу, най-големият източник на джаджата на Apple в света в момента, са заети около 200 000 служители, въпреки че този брой нараства през пиковия производствен сезон.

  Производството в завода в Джънджоу се срина преди празниците в края на 2022 г. поради прекъсвания, свързани с Covid, един от няколкото фактора, които подтикнаха Apple да преразгледа своята разчитаща на Китай верига за доставки.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 42 минути
  Българската Телелинк Инфра Сървисис ще участва в изграждането на широколентов достъп във Великобритания
  Компанията е част от „Проекта Гигабит“, който има за цел да достигне 85% интернет покритие в отдалечените райони на страната до края на 2025 г.
  преди 2 часа
  България се присъедини към Декларацията за тройно увеличаване дела на ядрената енергия
  Тя е в съответствие с енергийната политика България и действията на правителството за изграждане на блок 7 и 8 на АЕЦ „Козлодуй“
  преди 17 часа
  От 1 декември: Без стари коли в центъра на София
  Нискоемисионната зона ще е валидна до 29 февруари 2024
  преди 19 часа
  80% от страната ще има 5G свързаност до края на 2025
  Всички 265 общини ще бъдат свързани с високоскоростни връзки в единна мрежа на държавната администрация
  преди 22 часа
  Бизнес климатът през ноември отчита минимален ръст
  Според данните на НСИ мениджърите в строителството и услугите очакват известно увеличение на цените