събота, 02 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  612 прочитания

  MET Group разширява дейността си в Германия с инвестиция във възобновяема енергия

  Фотоволтаичният проект Kentzlin ще произвежда около 13 Gwh енергия годишно
  31 юли 2023, 13:18 a+ a- a

  Снимка: MET Group

  Базираната в Швейцария енергийна компания MET Group разширява европейското си портфолио, като навлиза на германския пазар на възобновяеми енергийни източници с придобиването на 100% дял в проект за изграждане на соларна инсталация.

  MET Group придоби окончателно 100%-ов дял във фотоволтаичния проект Kentzlin, разработен от Emeren Germany GmbH. След като бъде завършена, слънчевата електроцентрала ще има инсталирана мощност от 11,5 MWp и ще произвежда енергия от приблизително 13 GWh годишно, което съответства на средното годишно потребление на 3600 германски домакинства.

  Проектът, позициониран в Мекленбург - Предна Померания, достигна до етап на готовност за строителство в средата на юли 2023 г. Слънчевата електроцентрала ще влезе в търговска експлоатация през втората половина на 2024 г.

  MET Group е утвърден участник на германския пазар на природен газ и електроенергия. През последните години компанията придоби 3,4 TWh подземни съоръжения за съхранение на газ, осигури капацитет за регазификация на втечнен газ, откри местно дъщерно дружество за доставки и разви бързо дейностите си по продажби на общински комунални услуги за промишлени клиенти, а отскоро и за домакинствата. Навлизането на MET на пазара на възобновяеми енергийни източници е още една стъпка към разширяване на дейността на Групата в Германия.

  „Проектът Kentzlin се вписва добре в стратегическата визия на MET за навлизане на силно конкурентния германски пазар на възобновяеми енергийни източници, както и за по-нататъшно разширяване на портфолиото от възобновяеми енергийни източници в цяла Европа“, споделя Кристиан Хюрлиман, Renewables CEO на MET Group.

  Стратегията на MET Group за разширяване използването на зелена енергия има за цел да достигне портфейл от 2 GW инсталирана мощност до 2026 г., като по този начин играе активна роля в европейския енергиен преход. През 2022 г. MET успя да навлезе на пазара на възобновяеми енергийни източници в четири нови държави с придобивания в Испания, Италия, Полша и Румъния.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  От 1 януари: Максималният осигурителен доход се повишава на 3750 лв.
  Парламентът прие на първо четене бюджетите на НЗОК и ДОО за 2024
  преди 19 часа
  Висшистите в България се реализират все по-добре
  Под 1% безработица при медици и математици, показва тазгодишното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България
  преди 19 часа
  AbbVie купува ImmunoGen
  Сделката е на стойност $10,1 милиарда
  преди 20 часа
  Ето колко години трябва да спестявате, за да си купите жилище в България
  Жилищата са достъпни за около една трета от домакинствата в страната, сочи анализ на УниКредит Булбанк
  преди 21 часа
  Безработицата в ЕС и еврозоната остава стабилна
  През октомври показателят остава непроменен спрямо предходния месец
  преди 21 часа
  Инфлацията в еврозоната намалява повече от очакваното
  Според експресните оценки на Евростат показателят през ноември е 2,4%