четвъртък, 30 ноември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  596 прочитания

  Schneider Electric ще модернизира и автоматизира електроразпределителната мрежа на Сърбия

  Проектът е на стойност €140 млн. и цели подобряване надеждността на мрежата, намаляване на авариите и съкращаване на продължителността на прекъсванията
  28 юли 2023, 13:15 a+ a- a

  Снимка: Schneider Electric

  Schneider Electric подписа договор за доставката на оборудване за средно напрежение и софтуер за мрежово управление за усъвършенстване на електроразпределителна мрежа в Сърбия. Този проект за модернизация в цялата страна има за цел да подобри надеждността на мрежата, да намали прекъсванията на електрозахранването и тяхната продължителност.

  Усъвършенстването на мрежата ще подобри качеството на електроснабдяването и по този начин ще подобри услугата, предоставяна от оператора на електроразпределителната система на Сърбия Elektrodistribucija Srbije (EDS) и неговите клиенти. 

  „Убедена съм, че новата инвестиция в модернизацията на нашата електроразпределителна система на стойност €140 млн. ще подобри снабдяването на нашите граждани, както и на стопанските субекти, и значително ще намали загубите по мрежата – с по няколко милиона евро годишно“, заяви сръбският премиер Ана Бърнабич.

  Като водещ доставчик на технологии на пазара Schneider Electric разполага със свързаните продукти, софтуер и експертен опит за модернизиране, автоматизиране и трансформиране на цялата мрежа средно напрежение в страната. Дигитализираните мрежи на бъдещето подобряват енергийната ефективност, ускоряват интеграцията на възобновяемите енергийни източници, като слънчевата и вятърната енергия, балансират енергийното предлагане и търсене и по този начин улесняват прехода към зелена енергия. Възможностите за управление на данни подкрепят усилията за оптимизиране и декарбонизация на потреблението на енергия.

  Модернизацията и цифровизацията на мрежата също помагат да се определи как най-добре да се конфигурира и експлоатира съществуващата разпределителна мрежа, което може да намали или отложи големите капиталови инвестиции за изграждането на електроцентрали – като така ще се спестят средства и ще се намалят отпадъците. 

  „Софтуерът, произведен в Сърбия от Schneider Electric, може да бъде внедрен в нашата енергийна мрежа, за да я направи по-надеждна и ефективна, с по-малко прекъсвания, както и да намали загубите по мрежата“, посочи Дубравка Джедович, министър на минното дело и енергетиката на Сърбия. 

  „Горд съм, че Schneider Electric помага на Сърбия да постигне целите си за модернизация на мрежата и да подкрепи прехода към зелена енергия“, изтъкна Гари Лорънс, президент на подразделението за електроенергия и мрежи в Schneider Electric. „Имаме над 20 години опит в работата в страната, включително нашия глобален център за научни изследвания, развойна дейност и производство на софтуера на Schneider Electric за оптимизиране на управлението на електроразпределението.“

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 37 минути
  Българската Телелинк Инфра Сървисис ще участва в изграждането на широколентов достъп във Великобритания
  Компанията е част от „Проекта Гигабит“, който има за цел да достигне 85% интернет покритие в отдалечените райони на страната до края на 2025 г.
  преди 2 часа
  България се присъедини към Декларацията за тройно увеличаване дела на ядрената енергия
  Тя е в съответствие с енергийната политика България и действията на правителството за изграждане на блок 7 и 8 на АЕЦ „Козлодуй“
  преди 17 часа
  От 1 декември: Без стари коли в центъра на София
  Нискоемисионната зона ще е валидна до 29 февруари 2024
  преди 18 часа
  80% от страната ще има 5G свързаност до края на 2025
  Всички 265 общини ще бъдат свързани с високоскоростни връзки в единна мрежа на държавната администрация
  преди 22 часа
  Бизнес климатът през ноември отчита минимален ръст
  Според данните на НСИ мениджърите в строителството и услугите очакват известно увеличение на цените