петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1048 прочитания

    Teva инвестира 15 млн. евро в ново производство в Троян

    То ще увеличи работещите в завода до 300 души
    07 юни 2023, 13:47 a+ a- a

    Фармацевтичната компания Teva стартира ново производствено съоръжение за Sudocrem в завода на компанията в Троян. Инвестицията е в размер от 15 милиона евро.

    Sudocrem се използва за лечение на обрив от пелена и други кожни заболявания в 46 страни по света. Съоръжението с годишен производствен капацитет от повече от 45 милиона опаковки, ще създаде нови работни места, увеличавайки общия брой на служителите в завода с 10% до 300.

    „С отварянето на това ново съоръжение ние допълнително засилваме ролята на Teva на българския пазар и нашия ангажимент да въздействаме положително на икономиките и общностите в страните, в които работим“, каза Ричард Франсис, президент и главен изпълнителен директор на Teva.

    „Новото производствено съоръжение на Sudocrem в Троян е важна част от планираната инвестиционна програма на Teva в цяла Европа“, казва Ерик Драпе, изпълнителен вицепрезидент, Teva Global Operations. "В момента 96% от лекарствата на Teva, продавани в Европа, се произвеждат в европейски заводи на Teva, които са едни от водещите производители на генерични лекарства в световен мащаб", добавя той. „Нашите заводи в Дупница и Троян са важна част от цялостната ни гобална оперативна мрежа. Инвестициите, които направихме в новия цех в Троян, и първокласното производствено съоръжение за пелети в Дупница, значително увеличават способността ни да разширим висококачествено, съвместимо производство в тези обекти, когато това се изисква за задоволяване на нуждите на пациентите.“

    „Този вид инвестиции са предпоставка за укрепване на конкурентоспособността, дългосрочен растеж и ускоряване на нашия бизнес “, обяснява Михал Нитка, Регионален изпълнителен директор регион „Югоизточна Европа, България и Гърция“ и ръководител на глобалния отдел „Продукти без лекарско предписание“.

    На церемонията присъстваха още кметът на община Троян Донка Михайлова, областният управител на Ловеч Светослав Славчев, както и изпълнителни директори на най-големите дистрибутори в България и служители на Teva.

    "Този нов и вълнуващ проект е положително развитие за Teva, нашия екип в България и Троян. Чрез тази инициатива ще разширим още повече мащаба, с който нашата компания работи в България и по-специално в Троян. Тази инвестиция е глас на доверие в екипа ни в Троян, доказаната ни история, силните ни възможности и професионализма на нашите служители тук. Освен това проектът е изключително важен за град Троян и ще позволи на Тева да продължи да бъде един от водещите работодатели в регион – осигуряване на работна среда с възможности за развитие на много талантливи хора, които живеят в града и региона“, коментира Валя Букарева, изпълнителен директор на завода.

    Заводът в Троян е собственост на Teva след придобиването на Actavis от Teva през август 2016. Той има 70-годишна история и традиции в българското фармацевтично производство. Продуктовата листа на завода. включва течни лекарствени форми (суспензии и сиропи), полутвърди лекарствени форми и козметични продукти (мехлеми, гелове и кремове). С текущото си портфолио заводът изнася продуктите си на 63 пазара в света, като основните са Русия, Великобритания, Холандия, Украйна, Казахстан, Германия, Франция и Скандинавските страни.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 14 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 15 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 22 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 22 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава