неделя, 01 октомври 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1218 прочитания

  „Витоша Венчърс Партнърс“ инвестира 1 млн. евро в 9 нови компании

  Фондът продължава да инвестира в стартъпи до края на годината
  07 юни 2023, 10:53 a+ a- a

  Витоша Венчър Партнърс инвестира общо 1 млн. евро в 9 нови компании през май, като 4 от тях са част от акселераторската програма, която стартира през март, а останалите 5 са на по-напреднал етап от развитието си. В портфолиото на Витоша вече има 62 стартиращи компании, като голям брой инвестиции са в процес на договаряне и ще бъдат обявени скоро.

  Фондът продължава да инвестира в стартъпи до края на годината и усилено търси иновативни и устойчиви идеи с потенциал за растеж, които да подкрепи.

  1. Nakantara е първата по рода си в България, онлайн платформа за купуване и продажба на движими имоти и автомобили чрез търг. Компанията дава възможност на купувачи и продавачи бързо да достигнат до сделка на точната пазарна цена.

  2. Native Spaces е онлайн платформа, където организатори на събития могат да открият и резервират уникални пространства, както и допълнителни услуги като кетъринг, музикални изпълнения и др. от подбрани доставчици. Компанията предлага недостъпни досега пространства, като замъци, вили, яхти, галерии, музеи и др., като по този начин домакините получават допълнителен доход, а клиентите – широк избор, бърз процес и изключително преживяване. Множеството доволни клиенти на платформата включват някои от най-големите технологични компании и други от Fortune 500.

  3. ChatHalla предоставя на онлайн търговците анализ на потребителското поведение, хронологията на покупки и сърфиране, преди да започнат комуникация с клиент. ChatHalla повишава процента на реализация на продажбите и позволява на търговците да сключват сделки много по-бързо, като използват по-малко ресурси и време.

  4. SN Metals е компания в областта на електрониката и технологиите, насочена към производството на калаено-оловни и безоловни сплави: Припои, Тинол, различни типове аноди както и съпътстващите материали за запояване. Продуктите ще са насочени към световния пазар в резултат на нарастващо световното потребление на калаени сплави в електрониката и други индустрии.

  5. FinqUp е финтек платформа, която дава достъп на индивидуални инвеститори до професионално управление на инвестиции в публични пазари.

  ACCELERATE By Vitosha

  6. Diplom Id e инструмент за сигурно електронно издаване и верифициране на образователни дипломи и сертификати.

  7. Petstay е платформа, даваща възможност на собствениците на домашни любимци да ги поверяват на доверени гледачи, докато пътуват. Платформата се явява като заместител на хотелите за домашни любимци и предоставя алтернатива на изморителното търсене на приятели или съседи при грижата за четириногите.

  8. Nomad Cabins предлага висококласни сглобяеми къщи от дървени панели като устойчива и безкомпромисна алтернатива на конвенционалното строителство. Техните модели комбинират модерен дизайн с иновации в естествените материали и комфортно обзавеждане и се инсталират в рамките на няколко месеца

  9. Twisted Technology създава платформа, където всеки потребител може да намери и да се свърже с най-подходящия за него сервиз за техника. Платформата предоставя система за управление на сервизи, както и множество удобства за краиния потребител, които създават сигурност, ефективност и доверие в отношенията клиент-сервиз.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  29 септември 2023, 16:02
  Инфлацията в Еврозоната падна до най-ниското си ниво от 2 години насам
  Показателят се увеличава с най-бавното темпо от края на 2021 г.
  29 септември 2023, 14:48
  България е привлякла €80 млн. по програма Хоризонт Евопа
  За 2 години български учени, изследователи и бизнес партньори са участвали в 214 проекта по програмата
  29 септември 2023, 12:21
  Открит бе първия етап от фотоволтаичния парк на „Каменица“ АД в Хасково
  Съоръжението е последната най-голяма инвестиция на компанията в посока устойчиво развитие и е първото в подобен мащаб за Molson Coors на глобално ниво
  29 септември 2023, 09:41
  За девета поредна година Лидл България посреща ученици за дуално обучение
  Те ще се обучават за професиите Икономист и Спедитор-логистик
  29 септември 2023, 09:16
  НС прие промени в Закона за защита на подаващите сигнали служители
  Приемането на законопроекта е част от Плана за възстановяване и устойчивост