петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1408 прочитания

    „Витоша Венчърс Партнърс“ инвестира 1 млн. евро в 9 нови компании

    Фондът продължава да инвестира в стартъпи до края на годината
    07 юни 2023, 10:53 a+ a- a

    Витоша Венчър Партнърс инвестира общо 1 млн. евро в 9 нови компании през май, като 4 от тях са част от акселераторската програма, която стартира през март, а останалите 5 са на по-напреднал етап от развитието си. В портфолиото на Витоша вече има 62 стартиращи компании, като голям брой инвестиции са в процес на договаряне и ще бъдат обявени скоро.

    Фондът продължава да инвестира в стартъпи до края на годината и усилено търси иновативни и устойчиви идеи с потенциал за растеж, които да подкрепи.

    1. Nakantara е първата по рода си в България, онлайн платформа за купуване и продажба на движими имоти и автомобили чрез търг. Компанията дава възможност на купувачи и продавачи бързо да достигнат до сделка на точната пазарна цена.

    2. Native Spaces е онлайн платформа, където организатори на събития могат да открият и резервират уникални пространства, както и допълнителни услуги като кетъринг, музикални изпълнения и др. от подбрани доставчици. Компанията предлага недостъпни досега пространства, като замъци, вили, яхти, галерии, музеи и др., като по този начин домакините получават допълнителен доход, а клиентите – широк избор, бърз процес и изключително преживяване. Множеството доволни клиенти на платформата включват някои от най-големите технологични компании и други от Fortune 500.

    3. ChatHalla предоставя на онлайн търговците анализ на потребителското поведение, хронологията на покупки и сърфиране, преди да започнат комуникация с клиент. ChatHalla повишава процента на реализация на продажбите и позволява на търговците да сключват сделки много по-бързо, като използват по-малко ресурси и време.

    4. SN Metals е компания в областта на електрониката и технологиите, насочена към производството на калаено-оловни и безоловни сплави: Припои, Тинол, различни типове аноди както и съпътстващите материали за запояване. Продуктите ще са насочени към световния пазар в резултат на нарастващо световното потребление на калаени сплави в електрониката и други индустрии.

    5. FinqUp е финтек платформа, която дава достъп на индивидуални инвеститори до професионално управление на инвестиции в публични пазари.

    ACCELERATE By Vitosha

    6. Diplom Id e инструмент за сигурно електронно издаване и верифициране на образователни дипломи и сертификати.

    7. Petstay е платформа, даваща възможност на собствениците на домашни любимци да ги поверяват на доверени гледачи, докато пътуват. Платформата се явява като заместител на хотелите за домашни любимци и предоставя алтернатива на изморителното търсене на приятели или съседи при грижата за четириногите.

    8. Nomad Cabins предлага висококласни сглобяеми къщи от дървени панели като устойчива и безкомпромисна алтернатива на конвенционалното строителство. Техните модели комбинират модерен дизайн с иновации в естествените материали и комфортно обзавеждане и се инсталират в рамките на няколко месеца

    9. Twisted Technology създава платформа, където всеки потребител може да намери и да се свърже с най-подходящия за него сервиз за техника. Платформата предоставя система за управление на сервизи, както и множество удобства за краиния потребител, които създават сигурност, ефективност и доверие в отношенията клиент-сервиз.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 33 минути
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 39 минути
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 1 час
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 1 час
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 2 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове