четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    778 прочитания

    euShipments.com придоби румънската Helpship

    Придобиването е част от стратегията за неорганичен растеж на euShipments.com, подкрепената от BlackPeak Capital
    06 юни 2023, 12:18 a+ a- a

    (л) Мариам Попа, Стефан Попа, Светлозар Димитров, Йосиф Ческа, Ангел Стефанов (Снимка: euShipments.com)

    Базираната в Русе euShipments.com вече над десетилетие активно развива своята мрежа за фулфилмънт и международни доставки на територията на целия Европейски съюз и Великобритания. Чрез придобиването на Helpship, euShipments.com засилва присъствието си на румънския пазар, ключов за регионалния лидер в логистиката. 

    Това е второто стратегическо придобиване за euShipments.com след старта на партньорството с фонда за капиталови инвестиции BlackPeak Capital. Сделката е част от стратегия за сливания и придобивания, която ще помогне на компанията да затвърди водещите си позиции на ключови пазари в региона на Централна и Източна Европа. Стратегическото партньорство на euShipments.com и Helpship ще помогне за оптимизирането на транзитните времена, ценовите нива и качеството на услугите за всички текущи и потенциални клиенти на двете компании. В края на миналата година euShipments.com придоби мажоритарен дял от хърватския лидер в доставките от онлайн търговия Pick&Pack.

    Helpship е основана през 2019г. от Стефан Попа и Йосиф Ческа. Базирано на техния собствен успешен онлайн магазин, те осъзнават необходимостта от качествени фулфилмънт услуги. Складът на Helpship в Орадя, Румъния, е стратегически разположен близо до румънско-унгарската граница и е добре свързан с главните магистрали в страната. През 2023г. компанията е сред най-успешните и предпочитани доставчици на фулфилмънт услуги от румънски онлайн търговци, обработвайки над 80 000 онлайн поръчки всеки месец.

    От създаването си през 2012г. досега euShipments.com отбелязва силен органичен растеж на своята клиентска база, обем на обработени международни пратки и приходи. В резултат на това компанията си осигурява водеща позиция сред българските представители в класацията на Financial Times, FT1000: Най-бързо развиващите се компании в Европа за 2023г. Синергията с Helpship е факт и придобиването носи множество ползи за клиентите и на двете компании - онлайн търговците от региона, които искат бързо и лесно да се развиват на нови международни пазари. 

    Като част от групата euShipments.com, румънският логистик може да предложи на своите клиенти цялото портфолио от услуги на повече от 50 от водещите куриерски компании в Европа, с над 600 метода на доставка, и по този начин да стимулира растежа на бизнеса им в чужбина. Благодарение на новото партньорство Helpship добавя и нова услуга в портфолиото си – международни e-commerce доставки от адресите на електронните магазини, независимо от тяхното местоположение в Румъния.

    Стефан Попа, основател и изпълнителен директор на Helpship, ще продължи да управлява компанията, използвайки ресурсите на euShipments.com за предоставяне на иновативни логистични услуги на онлайн магазини в Румъния, региона и цяла Европа. Светлозар Димитров, изпълнителен директор на euShipments.com и Вихрен Бисет, търговски директор на euShipments.com, ще се присъединят към борда на директорите на Helpship.

    „Започва нов, вълнуващ етап в развитието на Helpship и заедно с целия ми екип сме готови за бъдещите предизвикателства. Сега, като част от групата на euShipments.com, основната цел зад това стратегическо партньорство е нашата компания да се превърне в най-конкурентния фулфилмънт оператор в Румъния, напълно специализиран в международни решения за растеж и доставки от електронна търговия.“ – сподели Стефан Попа, създател на Helpship. – „По този начин всички клиенти на Helpship могат да растат по-бързо от всякога, не само в Румъния.” – допълни той. 

    „Бизнес идеологията на euShipments.com е да решава логистичните проблеми на онлайн търговците. Ето защо за нас е важно да следваме пътя на пратките и да подобряваме операциите си на стратегически места.“ - коментира Светлозар Димитров, съосновател и изпълнителен директор на euShipments.com - „Helpship, като висококачествен фулфилмънт оператор, заедно с ключовото си местоположение, напълно съвпада с нашата стратегия за развитие на бизнеса. С финансовата подкрепа и менторството на BlackPeak Capital, това придобиване ни позволява да се позиционираме силно „на вратата между Източна и Западна Европа“, което е безценно предимство за нашите международни e-commerce клиенти.“ – допълни Димитров.

    „Това придобиване бележи важен момент в стратегията за растеж на euShipments.com да си партнира с местни шампиони като Helpship и да даде възможност на основатели като Стефан и неговия екип да отключат реални синергии за двата бизнеса. Ние сме уверени, че това в крайна сметка ще се превърне в добавена стойност за клиентите както на euShipments.com, така и на Helpship, и следователно за консолидираната група. Поздравяваме Стефан, Йосиф, Светлозар и Лора за успешното начало на това ново партньорство.“- споделя Ангел Стефанов, партньор в BlackPeak Capital.

    Правните консултации по сделката бяха осигурени от Schoenherr Румъния.

    Финансови и данъчни консултации бяха извършени от TPA Румъния.

    euShipments.com е и социално отговорна компания, като провизира средства от всяка обработена пратка в бюджета си за подпомагане на различни социални каузи и инициативи. Доверявайки пратките си на тях, онлайн търговците помагат на различни каузи в подкрепа на хора в неравностойно положение и различни социални и спортни инициативи, свързани с детско и младежко образование и развитие.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 32 минути
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 1 час
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 2 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 2 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 3 часа
    преди 3 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС