понеделник, 05 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  978 прочитания

  Германската "Мултивак" инвестира още 12 млн. лв. в разширение на завода си в Божурище

  С инвестицията ще бъдат разкрити нови 100 работни места
  28 март 2023, 09:22 a+ a- a

  Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов откри нова сграда на производствената база на „Мултивак България Продакшън“ в Индустриален парк Божурище. Инвестицията е на стойност от близо 12 млн. лв. и се очаква да разкрие нови 100 работни места.

  На събитието присъстваха главният оперативен президент на група Мултивак и управител на „Мултивак България Продакшън“ д-р Кристиан Лау, управителят на „Мултивак Продакшън България“ Мийрям Сервет Мустафа, кметът на община Божурище Георги Димов, главният изпълнителен директор на Германо-Българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев, изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Барес и др.

  Д-р Кристиан Лау, Главен оперативен президент на група Мултивак и управител на Мултивак България Продакшън, каза при официалното откриване: „Със завършването на нашата нова сграда ние сме щастливи, че можем значително да увеличим капацитета си на място в производството на листообработка, както и електрически и механичен монтаж. Благодарение на най-новата производствена технология, заводът е високоефективен и предлага идеални производствени условия.“

  Мийрям Сервет Мустафа, управител на “МУЛТИВАК България Продакшън” ЕООД, добави: „В резултат на разширяването ще създадем около 100 атрактивни нови работни места в производството. Това разширяване също така подчертава изключителното развитие на нашата компания в България.“

  „Всяка страна може да се похвали с отделни големи инвестиции. Истинският показател за състоянието на бизнес средата е, когато глобални компании като вашата са предпочели България и продължават да се развиват у нас“, каза Стоянов. Той подчерта факта, че „много от служителите работят тук още от откриването на завода през 2018 г. и това показва правилен подход по отношение на кадрите“. „Убеден съм, че резултатите, които сте постигнали през изминалите 5 години са в основата на решението за нова инвестиция в разширение на производствената ви база в Индустриална зона-Божурище“.

  Икономическият министър цитира и данните на Германо-Българска индустриално-търговска камара, според които 100% от германските компании, които развиват бизнес в България, биха инвестирали отново тук, ако бяха изправени пред този избор.

  „В Индустриална зона Божурище се реализират 39 инвестиционни проекта в областта на автомобилната промишленост, високите технологии, складова и логистична дейност, биотехнологии, като компаниите са от България, Германия, Дания, Гърция, Турция и Швейцария. До момента размерът на инвестициите в зоната надхвърлят 600 млн. лв., а работните места са над 2 000“, коментира Никола Стоянов. По думите му „правилното управление на индустриалните паркове е изключително успешен инструмент за привличане на инвестиции и генериране на икономически растеж в цели региони“.

  Общата застроена площ на разширението на производствената база на „Мултивак България Продакшън“ ЕООД е 5650 m². Новата част на завода е със застроена площ – над 5500 m², от която производствената част е от над 4000 m². Заедно със съществуващото производство, компанията разполага с 12500 m².

  В софийския завод се произвеждат струговани и фрезовани детайли от неръждаема стомана, които се вграждат в опаковъчните машини. Там се намират също шоурумът на търговската компания за България и центърът им за обучение на клиенти и персонал.

  До момента „Мултивак България Продакшън“ ЕООД е реализирало в рамките на Индустриална зона Божурище инвестиции в размер на повече от 50 млн. лв. и е открило над 200 работни места.

  Към март 2023 в компанията работят над 210 служители, от които производствени и административни отдели, както и център за споделени услуги за централата в Германия в направление конструиране, автоматизация и закупуване.

  MULTIVAC има над 80 дъщерни дружества и е представена на всички континенти. Компанията е един от водещите доставчици на решения за опаковане на всички видове хранителни, биологични и медицински продукти, както и на промишлени стоки. Заводът ѝ в България е пуснат в експлоатация през 2018 г., като компанията има още 12 производствени обекта в Германия, Австрия, Испания, Бразилия, Китай, Япония и САЩ.

   Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на МУЛТИВАК БЪЛГАРИЯ ПРОДАКШЪН ЕООД в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  02 юни 2023, 16:50
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  02 юни 2023, 16:13
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  02 юни 2023, 15:52
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  02 юни 2023, 15:04
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  02 юни 2023, 10:22
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила