четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1670 прочитания

    Мусала Софт празнува 8 години в Русе

    Служителите в града работят по ключови и иновативни проекти за компанията
    21 март 2023, 13:37 a+ a- a

    Мусала Софт отпразнува 8-ия рожден ден на офиса си в Русе. Градът е стратегически за компанията - служителите работят по иновативни проекти за големи мултинационални компании в индустрии като здравеопазване, телекомуникации, финанси и застраховане и др.

    Основната част от екипа на Мусала Софт-Русе е с инженерна специализация - софтуерни инженери, инженери по качество, инфраструктурно звено, но има и силно присъствие на отделите “Грижа за хората” и “Човешки ресурси”.

    Сред клиентите на компанията, за които работят служителите в русенския мусаленски хъб, са: IBM, SAP, Experian, Generali, А1, Perkin Elmer и Attraqt, Genius Sports, AIOPS Group.

    “Благодаря на най-добрия речен мусаленски екип, че са силни и сплотени, заразителни с неподражаемия си крайдунавски дух и важна част от професионализма на Мусала Софт. Пожелавам на Русе устрем, а на всички ни да плаваме все така смело напред заедно!“ - сподели Елена Маринова, Президент на Мусала Софт по случай празника.

    „Всеки рожден ден е повод за празник и равносметка. Убеден съм, че след 8 години в Русе, компанията успя да се утвърди не само като лидер в софтуерните решения, но и като надежден бизнес партньор, организатор на редица иновативни и особено ценни за прохождащите IT специалисти събития, и много търсен работодател. Като кмет на Община Русе, за мен е особено важен социалният ефект, който оказвате върху общността ни. Адмирации и благодарности към екипа в Русе. Нека ентусиазмът ви не стихва и с работата си продължавате да правите живота на хиляди хора по целия свят по-лесен. Дерзайте към нови върхове!“ – сподели Пенчо Милков, кмет на град Русе.

    Мусала Софт е водеща софтуерна компания с екип от 750+ професионалисти от 10+ националности, специализирана в IT консултиране, изграждане и внедряване на сложни и мащабни софтуерни проекти. 

    Клиентите са предимно големи международни корпорации и институции, сред които: IBM, VMWare, SAP, Experian, Bosch, Deutsche Telekom, Telenor, A1, Vivacom, Банка ДСК/OTP Group, ProCredit Bank, Commerzbank, Generali, BMW, Perkin Elmer, Митническите служби на Холандия, НАП-България, Mubadala и др.

    Успешно компанията е реализирала 1000+ проекта за 200+ клиенти в областите - интеграция в облака, интернет на нещата, големи данни, изкуствен интелект и добавена реалност. 

    С гордост компанията влияе на европейско и глобално ниво чрез международните си инициативи като състезанието за програмиране CodeIT.bg (https://codeit.bg/), работата с образователни институции и неправителствени организации. 

    През лятото чешката ARICOMA Group обяви, че придобива "Мусала Софт", месеци по-късно сделката беше одобрена от КЗК.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на MUSALA SOFT AD в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 7 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 9 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 10 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 12 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк